Tepeden tırnağa sanal bilgisayar...

CHIP Online
05-10-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İşletim sisteminden bağımsız özgürlük! CHIP Online'dan A'dan Z'ye sanal bilgisayar rehberi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/tepe ... lgisayar_15540.html


Resimlerle: Windows Virtual PC ve XP Mode mercek altında

Sanal işletim sistemleri günümüzde yaygın olarak kullanılıyor. Sistem mühendisleri ve sunucu kontrol edenlerin başlıca araçlarından ve gelecekte de güçlenerek varlığını koruyacağının sinyallerini veren bir teknoloji. Bulut bilgi işlemle birleştiğinde gelecekte varlığını korumanın ötesinde, daha da büyük bir önem kazanacağını kestirmek güç değil.

Nispeten bu konuya uzak kullanıcılar için basitçe ne işe yarayacağını özetlemek gerekiyor. Sanal bilgisayar, fiziksel bir bilgisayarın donanım özelliklerini taklit ederek normalde eski bir işletim sistemini, uyumsuz donanım üzerinde çalıştırma imkanı verir. Diski sanal bölümlere ayırmak bile bu konu altına dahil edilebilir. DOSBox gibi emülatörler, en güzel örneklerdendir. Yeni bilgisayarın tüm gücüne karşın çalıştıramayacağı eski oyunları DOSBOX gibi emülatörler oynama imkanı verir. Bir sanal bilgisayar ise çok daha kapsamlıdır.

DOSBOX'un da çalıştıramadığıeski bir oyunu oynamak istiyorsunuz ya da arşivinizde ihtiyaç duyduğunuz bir program var ve mevcut işletim sisteminizde çalışmıyor. Bunları destekleyen bir işletim sistemini sanal olarak kurabilir ve emülatör aramaktan, aynı işi yapacak bir yazılım aramaktan kurtulabilirsiniz. Bu sadece tek bir seferlik değil, her ihtiyaç duyduğunuzda kullanabileceğiniz bir çözüm ortaya koyar ve uzun vadede sizi büyük zahmetlerden kurtarır. Çünkü sanal bilgisayarı sisteminizi tehditlerden uzak tutmak için de kullanabilirsiniz.

Bu kapsamlı makalemizin tamamını okursanız size hem ev kullanımında, hem de iş hayatında faydası olacağına emin olabilirsiniz...

Tüm konu: Tepeden tırnağa sanal bilgisayar...

Resimlerle: Windows Virtual PC ve XP Mode mercek altında


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sanal bilgisayar mı? Birden çok işletim sistemi kurmak mı?

M.G.G
05-10-2009, 17:24   |  #2  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Sanal Pc olabilir :)