terör saldırısından miti neden sorumlu tutuyoruz?

samet61
14-03-2016, 12:12   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

beynini kullanma konusunda isteksiz davranan insanin gosterdigi zekadan yoksun reflekstir.

simdi sayin arkadaslar, patates nedir bilir misiniz? peki patatesten bomba yapilabildigini bilir misiniz?
peki bir haftalik bir egitimle, legal yollardan rahatlikla bulunabilen maddelerden inanilmaz etkiler dogurabilecek patlayicilar yapilabilindigini biliyor musunuz?

israilde her minibusu olan filistinli bireyin rahatca kuduste israilliler bulunan duraklara japon kamikazeler gibi saldirilar yaptiginda mossadi sorumlu tutan birini taniyor musunuz?
moskovada cecenler saka gibi saldirilar ve rehine saldirilari gerceklestirdiginde kgb uyuyor diyen gorulmus mu?
fransada bomba patladi mesela, yandas fransiz polisi ehehe diyen oldu mu?
almanyada, ingilterede, norvecte ve akliniza gelebilecek her ulkede oldu bu olaylar.

ama turkiyede olunca ama polis ama mit ama bakan ama basbakan ama cumhurbaskani. hirsizin hicmi suc.. bitirmeden vuruyorlar.

sayin zekiler, bir teror saldirisi nasil engellenir? istihbari bilgi nasil alinir biliyor musunuz? bilmiyorsaniz dusundunuz mu hic? zekisiniz ya hani.. kafa yordunuz mu? okudugunuz cok satan kitaplarda, izlediginiz bol puanli filmlerde de mi yoktu?

denk gelmemissinizdir, anlatayim. simdi bir istihbarat orgutunun tehdi olarak gordugu teror orgutunun planlarindan haberi olmasi icin iceriye ajanlar sokmasi lazim degil mi? oyle. ya da diger istihbarat orgutlerinden bilgi alisverisi yapabilen ajanlari olmasi lazim degil mi? yaa. bunu da biliyorsun. ama sayin zeka kupu, once ortada bir bilgi olmasi gerekiyor degil mi paylasilabilir olmasi icin?

yani bir teror orgutu elemanlarini metropollere gonderip, zaten bomba yapmayi biliyorsunuz, kafaniza gore takilin dediginde ve yapilacak eylemi yonetim kadrosu dahil kimse tam olarak bilmediginde ne olur?istihbarati kimden alirsin? o bomba patlar. 6 ayda 3 tane degil isterse her gun patlar. zaten bombanin patlayacagini yerin kulagi duydugunda mit hemen yakaliyor bombaciyi. bu gune kadar yakalanan bomba dolu arabalar kimin gotune girsin?

simdi hangi akla hizmet gidip boyle bir olayda ama mit calismiyor denebilir? simdi mesela ben bir patlayici duzenek yapsam, paketlesem arabama yuklesem, gidip kadikoyde infilak ettirsem arabami ve hatta bunu 20 dakika sonra yapacagimi buraya yazsam, hangi arabanin benimki oldugunu bulabilecek, beni yakalayip durdurabilecek guc var mi dunyada? kadikoye giden binlerce arabayi tek tek tarayacaklar mi? peki bu tehdit gunun her saati aktif olsa, haftalarca kadikoye giden eksiksiz her araci kontrol mu etmek gerekiyor? boyle hayat gecer mi ?