Test: Nokia 5230 mercek altında...

CHIP Online
24-03-2010, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

CHIP Online, Nokia'nın 399 TL'lik dokunmatik bombası 5230'u test etti. İşte sonuçlar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/test ... -altinda_18939.html

Resimlerle: Nokia 5230'dan ilk görüntüler

399 Liralık bir telefon için beklemeye değer mi?  Nokia'nın çok satan modeli 5800 XpressMusic'e oldukça benzeyen Nokia 5230 bu bekleyişin karşılığını veriyor. Testimizde etkileyici bir sonuç ortaya koyan bu yeni dokunmatik Nokia, navigasyon açısından da birçok ekstra özellikler sunuyor.

5230 görünüm açısından 5800 XpressMusic modeli ile neredeyse aynı. Her ikisi de 111 x 52 x 15 milimetrelik boyutlara sahip ve benzerlikler ekran için de geçerli: 5230'da 3,2 inçlik büyük bir dokunmatik ekran mevcut.

Fakat Nokia X6'da bulunan kapasitans (Kapasitif) metodlu dokunmatik ekranların aksine her parmağın rahatça kullanımına imkan vermeyen dirençli (Rezistif) dokunmatik ekranlar kullanılmış. Bu yüzden yanında dokunmatik kalemiyle birlikte geliyor. Testimizde dokunmatik ekranla başa çıkmakta ve simge ve harfleri tutturmakta zorluk yaşamadık. Kontrast ve parlaklık ise AMOLED ekranlı telefonlar kadar olmasa da yeterince iyi.

Tüm konu: Test: Nokia 5230 mercek altında...

Resimlerle: Nokia 5230'dan ilk görüntüler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sınırsız Ovi Maps için 5230'u tercih eder misiniz?

man on the moon
24-03-2010, 17:38   |  #2  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

ben sınırsız ovi maps için 5800 aldım, ama ovi maps gerçekten çok kötü, garmin yükledim garmin de donuyor,
tasarruf edicem diye n97 mini almadım ve pişmanım. bu telefon 5800 dan daha iyi de değildir kesinlikle.
bu arada ovi maps program olarak gayet iyi ama içerik yok.(garmin türkiye haritası 100 mb ikin ovi maps 43 mb, buradan belli oluyor zaten.) ayrıca bana 2.3 km lik yol yerine 6.5 km lik yol tarif ediyor. ovi maps donmuyor bizi üzmüyor. ve bir artısı olarak içerisinde lonely planet var, ama kitaplarının yanında içeriği hiç denecek kadar az, ben böyle bir telefon alınca "otostopçunun galaksi rehberi" gibi bir alet haline sokabilirmiyim diye düşünmüştüm ama adobe pdf beni hayal kırıklığına uğrattı.

arifballi
30-12-2010, 11:49   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

bı telefon gerçekten harike arkadaşım da var http://www.buroteknik.com/nokia- ... --fiyati_52457.html burdan almış 2 günde geldi diyor bende telefonumu yeni almıştım keşek bende bundan alsaydım