Arkadaşlar şu ünlü romanını benim de okuduğum ve yakında filmi de tüm dünyada gösterime girecek olan 'The Da vinci Code' romanının PC oyunu Mayıs'ta piyasaya çıkıyor. Türü aksiyon. Ama kriptolojiye meraklı olanların kaçırmaması gereken bir oyun. Daha doğrusu romanının ingilizcesini okurken duyduğum o müthiş heyecan ve gerilimi oyuna yansıtmayı başarabilmişler se, eminim ortaya çok güzel bir şey çıkmış demektir.
The Da Vinci Code
Evet..19 Mayıs`ta çıkıyor..
Ancak halen daha ortada bir tanıtım videosu yok..Sadece ekran görüntüleri var..
Bu görüntülerde mekan tasarımları iyi gibi gözüküyor..
Tabi ki,make-believe`in de bahsettiği gibi, önemli olan hikayenin oyuna güzel aktarılması..
Bu aralar godfather oynuyorum onda hikayeyi gayet güzel aktarmışlar.Filminde aynısı.Mario Puzzo'nun The Godfather'ını da okudum hepsi birbiriyle paralellik gösteriyo bu güzel.Oyunda ilerlememize de yardımcı oluyor.The Da Vinci Code da öyle olursa müthiş olur.
ben romanı 36. sayfaya kadar okudum ondan sonra bıraktım malum pc aldıktan sonra okumak yasak oldu sanki bana romanı okuduktan sonra oynamak güzel olur
ben roman okumadm ama arkaadaşlardan duyduğum kadarıyla oyunu da çok karışık gibidir bence
CU_GS7The Secrets of Da Vinci: The Forbidden Manuscript French Demo çıktı..Bu ne küstahlık ya. İllaki Fransızca bilmek zorunda mıyız.Evrensel iletişim dili İngilizce dururken, adamlar demoyu fransızca çıkarıyor. Hatırlarsanız, Fransız cumhurbaşkanı,bir basın toplantısında,bir vatandaşı soruyu ingilizce sordu diye adam terketti orayı.
Evet dili fransızca..
İsteyen buyursun(349.63MB) :
Filefront.com'dan demoyu indirecektim bir de baktım fransızca.
Peki bunu biliyor muydunuz??Ben geçen gün öğrendim Fifa 06 Road to World Cup sayesinde..Maç loadlanırken yazıyordu..:
İngilterenin resmi dili eski zamanlarda(yılını tam hatırlamıyorum şimdi;oyunda tekrar rastlarsam not edip,buraya yazarım..) 300 yılı aşkın bir süre FRANSIZCA`ymış..
Fransızlar dillerine gerçekten çok düşkündürler..Bunu bilmeyen yoktur..
Hatta ingilizcenin önüne geçebilmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar..
Mesela bir diğer örnek:
Geçen Cuma, Beyaz Show`a Pascal Nouma konuktu..Tercüman ingilizceyi çok iyi biliyordu..Ama arada 1-2 küçük cümle fransızca söyleyince..Nouma o andan sonra ingilizce kelime etmedi neredeyse,tercümanın fransızcası azdı ve baya zorlandı..
Fransızcayı çok az bile bilmesi yetmişti Nouma`ya..:))
Evet doğru. Fransızca'nın etkisi çok büyüktü başlangıçta Ada'da.
Konu dışı olucak ama fransızlardan tiskinirim. Diğer ülkeler gibi hepsi sömürgeci. Siz hiç aslı franzız olan siyah gördünüzmü? henry ve tigana ( en basiti) hiç biri fransız değil... kuzey afrikayı komple sömürge altına aldılar. Sonrada afrika fakir deyip yardım etmeye çalışıyorlar. Asıl afrikayı onlar batırdı. Bu arada oyunuda merak ediyorum..
Ve nihayet oyun elimde arkadaşlar. Karakterler daha ayrıntılı kaplanabilir di ama yine de çok beğendim. Bunlar tabi tam derinlemesine olmayan ilk izlenimlerim.
Bu arada Batı'da filmi pek beğenilmemiş... Fiyasko diyorlar. Özellikle Tom Hanks'in rolü hiç oturmamış diyor eleştirmenler ki bence de Tom Hanks bu rolün adamı değildi.