The SECRET

Koray Kocaman
21-12-2007, 02:44   |  #1  
Koray Kocaman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Arkadaşlar biliyorsunuz kitap büyük tartışmalara neden oldu.Kitabı okudum ve bitirdim.Okuyan arkadaşlarımız bakalım bu kitap hakkında ne yorumda bulunacak.

Me@ Yorumu:İlgi çekici,Hayatta karşılaştığımız ve zaten bizim düşünmekte olduğumuz algoritmaları sergilemekte.

theironman
21-12-2007, 08:19   |  #2  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

bu kitaptan haberim bile yok, bu aralar pek vakit bulamadığım için son kitaplardan bihaberim, ama bilgim olsun.

ufuks
21-12-2007, 12:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj

Kitabın ana felsefesi; insan birşeyi cok isterse o şeye duyulan istek/enerji istenilenin o insanın etrafındaki olayları,insanın davranışlarını şekillendirir.Bir istekte bulundugunuzda evrenin tüm güclerini seferber ederek o isteginizi size verecegini iddia eden bir kitap.Tabi bu istegi kafanızda oturtmaznı lazım ve ona odaklanmanız lazım.

Ne kadar dogru bilemiyoruz.

medjaii
22-12-2007, 16:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
200 mesaj

yazarı kim bunun???

ufuks
23-12-2007, 02:14   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj
medjaii
yazarı kim bunun???
rhonda byrne

Zülfikar
24-12-2007, 18:57   |  #6  
Yıllanmış Üye
135 mesaj

tam yerine denk geldim desenize.Kitap bana dün hediye geldi Gülümseme iki gün sonra yorum ekleyebilirim nasılmış.

Koray Kocaman
25-12-2007, 00:07   |  #7  
Koray Kocaman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Bakalım yeni bir okuyucu olarak neler söylüyeceksin...

gulsuny
04-02-2008, 19:51   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

güzel bence.bakalım içindekileri uygulayınca olacak mı?

Dj_Eğri
06-02-2008, 13:42   |  #9  
Yıllanmış Üye
381 mesaj

bende okudum özetçe bşiyin olması için istememmiz gerektiğini sölüyor

ceryan67
10-02-2008, 15:08   |  #10  
Yıllanmış Üye
527 mesaj

Yakın bir arkadaşım bu kitabı tavsiye etmişti. Kendisi denemiş kitapta anlatılanları, tabi biraz değiştirerek, kendince uyarlayarak olmasını istediği şeye göre. Birkaç istediği şey gerçekleşmiş. Tabi kitaptaki anlatılanlar sayesinde mi oldu, yoksa kaderde mi bu vardı bilemiyorum. :)

canavarPC
13-06-2008, 14:55   |  #11  
Üye
81 mesaj

Samanyoluhaber.com sitesinde, konuyla ilgili aşağıdaki değerlendirmeler yapıldı..

Kişisel gelişim kitapları önemli bir pazar oluşturmuş durumda. Bu alandaki yayınların bir kısmında yazarlık sorumluluğuyla bağdaşmayacak iddialar ileri sürülüyor.

Bugünlerde de yayın dünyası, kişisel gelişim konulu bir kitabın yol açtığı önemli tartışmalara sahne oluyor. Çünkü Secret (Sır) adlı kitabın vaatleri, geride bıraktığımız seçim döneminde insanları tebessüm ettiren en ilginç politik vaatleri bile gölgede bırakacak nitelikte. İddiaya göre, hayatta zengin, başarılı hatta güzel veya yakışıklı olmak için yapılması gereken fazla bir şey yok. Sadece istemek yeterli. Secret ya da çekim yasası sayesinde, istenen şeyler gelip kişiyi buluyor.

Konunun uzmanı kişisel gelişim yazarları, psikiyatrlar hiç kuşkusuz kitabın yazarıyla aynı görüşte değil. İddiaların doğru ve tutarlı bir yanı olmadığını belirtmek dışında, bu tip düşüncelerin arayış içindeki insanlar üzerinde tahripkâr etkilere yol açacağını belirtiyorlar.

Konuyla ilgili kapsamlı değerlendirmelerden birini yayınevimiz yazarlarından Dr. Muhammed Bozdağ yaptı. Ülkemizin en saygın kişisel gelişim yazarlarından biri olan Bozdağ, Secret’ı Yüzüklerin Efendisi, Harry Potter gibi büyücülük konulu yapımlara benzetiyor. Fakat bir farkla. Onların bir hayal ve kurgu ürünü olduğu baştan bellidir ve bilinir. Ama söz konusu kitaptaki iddialar hayatın gerçeklerine dair ve tehlikesi de gerçek bir inanca dönüşme ihtimalinin yüksek olmasında.

Bozdağ; kitabın tüm ana fikri, felsefesi ve önerileriyle kendiliğinden veya doğa tarafından otomatik bir yaratma iddiasına dayandığını ısrarla belirtiyor. Temeldeki bu çıkış noktası yok sayıldığında ise diğer kısımlar tümden boşa çıkıyor, anlamsız kalıyor.
Bozdağ’ın, okuyucuların ısrarlı soruları üzerine, Secret’taki akıl almaz iddiaları ele aldığı yazısından bazı bölümleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Yazının devamı için..

Feel Good
17-03-2009, 16:27   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

Konuyu hortlatmak gibi oldu ama kusura bakmayın. Ben tamamen inanıyorum bu çekim yasasına. Fakat yorumlarda tamamen yalan olduğu iddia ediliyor. Beni biri aydınlatabilir mi acaba?

cbilgen13
17-03-2009, 16:35   |  #13  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,441 mesaj

bende dvd'si var uzun zaman önce izlemiştim...belgesel tadında çekilmiş güzel bir kaynak...anlatılanların bir kısmı akla yatkın geliyor...ama belgeselde gerçekten bu metoduda uygulayıp inanılmaz şekilde zengin olmuş insanlar war herşeyi bu çekim yasası ile elde ettiklerini iddaa ediyorlar bana bu kısım pek inandırıcı gelmedi çekim yasası akla yatkın ama bu mutlaka işe yarar diye körü körüne inanmak yanlış..
sonuçta insan aklıyla herşeyi elde edebilir...ama ben zenginim diyip o şekilde yaşayarak yada öyle dawranarak parayı bulmuş birini tanımıyorum...