Slm beyler dün THERMALTAKE CONTAC29 bu soğutucuyu aldım ve hemen oc yaptım normaolde 3.00 Gzh olan işlemciyi 9x388 ile 3.50 çıkardım işlemci ısısı 38-42 derece arası seyrediyor.Voltaj ayarları ile oynamadan daha ne kadar oc yaparım birde 3.50 yaptıktan sonra bilsiyarımın özelliklerinde 3.50 görünmüyo ama bios dahil diğer tüm programlardan 3.50 görünüto bunun sebebi ne olabilir.
THERMALTAKE CONTAC29 İle E8400 Overclock
Bilgisayarın da defaultu baz alıyor.sağlam bir psu ile voltaj vererek her işlemciyi 3.6 veya 4ghz seviyelerine çkartmak mümknmü mesela benm sistemdeki psu'yu 500-550 watt ocz, gigabyte, high pwer gibi psu ile işlemciyi 4ghz veya 4.2 yapabilirmiym ?
CPU-Z de 3.5 ise sorun yok.
Voltajsız için 3.5 sınırda.
Gerisi için 1.29(4Ghz),1.36 (4.2) voltaj verebilirsin.
Ancak sistemini yazarsan daha iyi olabilir.
daha fazla bence yapamazsın çünkü 5770 450 watt isteyen bi kart sende 460 watt var max 200mhz belki aşırtırsın.
@ SüRmenaJ KaOSs Kardeşim
Sistemin için bence O.C gereksiz.Başta anakartın elverişli değil.Her işlemci de 4.0,4.2 olamıyor.Şans işi.
Mesela ben 4.0 a getiremiyorum.Dün epey uğraştım.Remler de sorun var gibi.Yahut başka bir yerde.Şimdi yine deneyeceğim bakalım ne oluyor.
Mesela E5200 3.5 ghz olabiliyor.
Pentium 4 de sıvı soğutma ile 5 ghze çıkabiliyor.
Hava soğutma için 4.0 ve 4.2 den sonrası iyi değil.Stabil olması zor gibi.
Senin işlemcin için günlük 3.5 kullanabilirsin,bu da yeterli.
@ Yunus.Emre Kardeşim
İşlemci çarpanını yükselt.Sen direk FSB ile O.C yapmışsın.
Mesela:
İşlemci Çarpanı:18
FSB: 220
Yaparsan 3.9 ghz oluyor.Voltajı da 1.38 girebilirsin.
SPD ye dikkat et.
BCLK yı açman lazım.BCLK 220 yaz.Burada dikkat etmen nokta remlerin de yükselmesi.
BCLK artırırsan işlemci çarpanı da artar.
200X18=3.6 ghz
220*18=3.9 ghz
Şurayı da oku kardeşim :
Gidip o saçma sapan FSB ile oynarsan CPU hızı ile beraber 30 tane daha hızı yükseltmiş olursun ve işlemcin staibl oldugu halde diğer bileşenlerin stabil olmaz ve CPU'yu kullandırtmak veya CPU stabil oldugu halde sen sorunu CPU'dan sanarsın.
Kesinlikle Carpan ile hız aşırtma öneriyorum.
FSB: Artırırsan hem cpu frekansı hemde diğer bileşnlerin frekansı artar.Bunlar dram, pci, qpi , ht hızları gibi.(Bunlar içinde dikkat etmen gerek rem frekansıdır, her bir fsb de 10mhz remler artar , buna dikkat etmelisin cunku cpu ocu kaldırsada remler kaldırmaz. Eee o zaman nasil işlemciye oc yapacam dersen altta anlattım ! )
raito (multipler - carpan) : sadce cpu frekansı artar.
Voltaj Auto'da kalsın cogu anakart otomatik veriyor. Ama normalden fazlada verebiliyor en iyisi manuel olarak girmek,işlemcinin voltaj istemesinin nedeni ne dersen cekirdeklerin frekansı kaldırmıyor ve stabilite sorunu yaşıyorsa voltaj vermen gerekebilir.
NOT: FSB ile oc yapacaksan remleri bir alt mhz seviyesine al (rem frekansını düşür yani). Öyle fsb artırmaya basla. Bunun nedeni remler oc'u kaldırmayabilir ve işlemcin oclu halde oldugu halde remler stabil olmayabilir, pc acılmayabilir, donabilir kısaca oclu işlemcinide kullanamazsın. Remin oc potansiyeli güzel ise rem frekansını düşürmek gerekemez, yinede fazla bir fsb yüksetilmesini oclu ile remler kaldırmaz.
Öyle birşey yapaaksınki fsb ile remin default iken kac mhz iken ona getireceksin sonra ratio ile oc yapcaksın.Bu sayede hem fsb ile işlemciye oc yapmıs hemde remler seni kısıtlamamıs olucak. ( Örnek vermek gerekirse 1600mhz remin varsa 200fsb 2000mhz olur. Bunu 2000mhz olunca rem frekans listesinden 1600mhz cekeceksin sonra ratio ile oc yapacaksın -21 ratio x 200 fsb : 4200mhz örnegin-)