Merhaba arkadaşlar,
6 yıldır HTML handcoding yapıyorum. Sistemlerde gerektikçe iyi asp php programcılarından yardım alarak, daha çok iyi tasarım ve sayfa pazarlama analizi yaparak bu günlere kadar başarılı şekilde geldim. Mevcut durumda iyi düzey Photoshop, XML, CSS, Javascript ve orta düzey Flash ve az biraz, işimi halledecek kadar asp, php bilirim. PHP5 ve MySQL çalışmaya ve birkaç zor site yapmaya da devam ediyorum. Gelinen noktada CMS programı kullanarak devam etmek istiyorum. Pekçok CMS inceledim ama Light CMS hariç hiçbiri kafama yatmadı. O da haklı olarak çok pahalı bir ücretle geliyor. Bana gereken program yaptığım PSD tasarımların en kolay uygulanacağı ve sayfaya dışarıdan da kodlama (XML slideshow gibi) eklenebilecek bir CMS programı. Bilen, CMS leri incelemiş üstatlar konuya bi el atıp yön verirlerse, tartışırlarsa ona göre çalışmaya başlayacağım. Görüş bildirecek arkadaşlara şimdiden gani gani teşekkür ederim.
Ticari Webmaster için en iyi CMS
Evet inceledim ama tam hakimiyet kurmak zor gibi geldi. Eklenti oluşturma kısmında takıldım. Dışarıdan XML slideshow ekleme gibi durmlar için nasıldır acaba? Aynı sorum PSD tasrımın uygulanması konusunda da geçerli. Çünkü insanlara beğendirene kadar taslak olarak PSD gidiliyor, varılan son noktadaki tasarım tam olarak Joomlaya uygulanabilir mi? Teşekkürler
Teşekkür ederim. Joomla tema değiştirmeyi incelemeye başladım.
Joomla her yönden çok iyidir. İlk etapta biraz zor gibi gelebilir fakat alışınca çok seveceksinizdir. PSD'yi tema yapma ile ilgili internette makaleler de mevcuttur.<
Joomla! diğerlerine göre çok daha kolay kullanıma sahiptir..Çözene kadar zorlanabilirsniz fakat oldukça yaygın kullanılan sistem ve açık kaynak kodlu olduğu için, sorunları çözmek sizi fazla uğraştırmaz.Kolay gelsin
css ve phostohop bilginiz olduğu için joomla tarzı cmslerde tema oluşturabilirsiniz.
JOOMLA da swf veya xml uzantılı slideshow gibi uygulamaları çalıştırmanın en kolay yolu
iframe yöntemidir....
<iframe src="images/swf.html" height="329" width="978"
marginwidth="0" marginheight="0"scrolling="no"></iframe>
bu kodu özel html modülünüze veya makalenize ekleyin ..
bundan daha basit bir yöntem yok...
bununla JOOMLA içinde ne isterseniz çalışır...
JOOMLA dan daha komplex bir CMS sistemi var diyene ancak gülerim...
Eklentilerinin uçsuz bucaksızlığı bilmek bile yeterli.....
ayrıca güncellenebilen slideshow modülleri bir dünya....
örneğin:
http://vtem.net/extensions/joomla-extensions.html
http://www.yootheme.com/widgetkit
gibi......