bence sorun hard diskten yani işlem yapmaya başlar başlamaz sesin çıkmaya başlaması hdd de problem olduğuna işarettir ses 4 yıldır olabilir zaten hdd nin göçmesi çok karışık bir durum bir günde de göçebilir 1 yılda da 5 yılda da tamamen şans işi.veyada sizin hard diskinizin talihsiz bir özelliği de olabilir bu ses olayı yani diskiniz bozuk değildir fakat teknik bir sebepten dolayı ses çıkarıyordur.
tık tık sesi nedir?
- 1
- 2
Aynı Durum bendede mevcut.Hp notebookta.Hddde geldiğine eminim :) donma yada herhangi bir kasma yapmıyor şu anda ama ne kadar dayanır bilemiyorum.Hdtunede normal bad sector vs görünmüyor.HDD okur yada yazarken ses yapmıyor dururken yapıyor genelde.
Seagate 500GB 7200RPM 16MB Sata Sabit Disk ST9500420AS
Arkadaşlar Benim notebookumdakide bu diskten. Bu Diski Almadan önce 2 kere düşünün.Klik Sesi Sizi delirtebilir. Beni delirtiyor Açıkcası. Bazende 1 Snyeliğine Donuyor Klik Sesi Çıkartırken.Benim diski seçme şansım yokdu.Hp üzerinde gönderdi notebookun Ah Hp Ahhhh! :(
Size tavsiyem bu hdd yi alın notebookunuza takın , notebook dan çıkan tık tık cı hdd yi de kutuya koyup harici hdd olarak kullanın :)
SAMSUNG 2.5 500GB 7200 RPM 16MB SATA NOTEBOOK HDD HM500JJ
Fiyat : 107 tl .
Çıkan hdd için e sata girişli kutu : 24 tl ( e satasız 10 tlye birçok ürün var usb 2.0 bağlantılı )
EVEREST 2.5 HDC-265 SATA USB 2.0 HARDDISK KUTUSU
Bilgisayarı kapatırken güç ışığı söner sönmez gazoz kapağı açar gibi ses geliyor harddiskimden o kadar. Onun dışında bazen o klasik veri işleme sesi duyuluyor.
işlemci kristal sesidir o bende de var hdd sesi kafa vurma yapar daha tok bir sesdir . sorun değil bildiğim kadarıyla ülkemiz şartlarında elektirik kaynaklı bir durum.
Arkadaşlar Asus model laptop aldım 1,5 ay önce ve aynı ses benden de geliyor..Üstelik aldığım gnden beri.Ne oun oynuyorum ne bir şey , c de 4 gb boş yer var bilgisayar zorlamıyorum bile bu ''lık , lık'' sesi sinir bozuyor.Zaman zaman oluyor ama kapanırken banko oluyor.Bu sesin önce fandan geleceğini sanıyordum ama galiba hard diskden geliyor.Nereden geldiğini anlamamızın bir yolu war mıdır acaba?
- 1
- 2