TIK....Ve Bilgisayar Tıkanıyor

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Renton
01-08-2005, 19:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

arkadaşlar bu durum bilgisayarı aldıktan 2 ay sonra başladı ve ara ara tekrarlanıyor.
windows u açarken kasadan TIK diye bir ses geliyor ve Bİlgisayar o anda tıkanıveriyorKızgın.ben de bunun üzerine kasayı açıp biras kablolarla şööle bööle oynuyorum ve yeniden başlatınca sorun gidiyor.(tabii bir daha ki TIK lamaya kadar).
ben problemin donanım kaynaklı oldugunu düşünüyorum.sonuçta gelen ses belli,geldiği yer belli.Gülümseme
sabit diskimin markası maxtor6Y120PO---120 GB.AMD ATHLON 2600+ falan filan işte.
sizce bu sabit disk problemi mi,yoksa soğutucuda mı problem var(işlemcinin üstünde 1,kasa ve power supplyda da 1 olmak üzere toplam 3 fan var).
yardımınız için şimdiden teşekkürlerCool

cyclops
01-08-2005, 20:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

bence power supply da.ama bu donanım işleri hiçde elli olmaz.arkadaşın bilgisayara sistem kuruyordum sonra kasanın içini actım biraz kurcaladım baktım görüntü giiti allahallah dedim sonra cıkardıgım cd sürücüsünün ses ayarlamaya yarayan kablosunu geri taktım geri geldi görüntü ne alakaysa.bole bişise işin yaş cok zor bulunuyo hatanın nerden kaynaklandığı.belki harddisktende olabilir.işlemci ve fanlarla cok alakalı oldugunu düşünmüyorum.ha belki kasada bişi yoktur monitörün tüpü azalmıştır falan.oda olabilir başıma geldi ama işlemci calışmıyo diosan o zaman illaki kasada.

Gone
05-08-2005, 18:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
346 mesaj

Aslinda bu "TIK" sesi bir duymak lazim. Belki harddisk yeterince güc alamiyor ve senin duydugun "TIK" sesi harddisk'in kafalari park etmesinden kaynaklaniyor (harddisk kendisini kapatiyor) Windows'un donmasi bu nedele olabilir.

Renton
09-12-2005, 19:38   |  #4  
OP Taze Üye
10 mesaj

arkadaşlar biraz daha yardım bekliyorum.harddiskimi değiştirdim ama sorun devam ediyor.lütfen yardım!!

ecool
19-12-2005, 23:04   |  #5  
Taze Üye
4 mesaj

Bi yerlerde kısa devre olabilir. UPS kullanıyorsan ups de kullanmıyorsan power suplier de olabilir. Bir açılıp bir açılmasının sebebi başka bişeyde olamaz. Kasanın içi dağınık olmasın.(Kablolar vs.. düzenli olsun. Kablo bağı ile bağlayabilirsin)

ozzeybek
20-12-2005, 00:54   |  #6  
Yıllanmış Üye
357 mesaj

Disk Kablosunu değiştirirsen sorun gider.

darkstar
20-12-2005, 06:28   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

soyle dene bide sadece pcde ram islemci ekran karti bide harddiskin takili kalsin diger butun bilesenleri sok ve anakarta tumlesik olanlarida devre disi birak usb ve diger portlar ses karti varsa lan ve diger ivir zivirlar iste... cdrom da dagil olmak uzere baska bisey kalmasin tv karti varsa internal modem bide oyle denersen sorun yoksa o zaman parcalari tek tek takarak ve devre disi olanlari acarak sorunun hangisinden kaynaklandigini ogrenebilirsin ama yok sorun devam ederse o zaman baska bi pcde anakart-islemc-ram-ve ekran kartini tabi psunuda denemen gerekicek