Tıklandığında açılmayan dosya ve programlar

msaatci
22-08-2012, 00:09   |  #1  
msaatci avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj

Merhaba,

Windows 8 RTM 9200 sürümü kurulu cihazımda yazılımla ilgili birtakım sorunlar yaşamaya başladım.

İlk yüklendiğinde sorunsuz olarak çalışan mağaza, posta, hava durumu aplikasyonları artık açılmıyor. Bununla birlikte resim dosyalarını açmak istediğimde (jpeg, png, bmp v.b.) de Başlangıç sayfasına dönüp bırakıyor.

Resim dosyalarında aldığım hata "Uzaktan işlem çağrısı başarısız." şeklinde. Uygulamalarda ise uyarı olmaksızın Başlangıç sayfasında kalıyorum.

Bu sorunu çözebilen ve yolunu bilen var mı?

Saygılarımla.

Kapalı Hesap (34907)
22-08-2012, 19:13   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Arkadaşım Windows 8 sisteminizi resetleyiniz, PC SETİNGS / GENERAL / REFRESH YOUR PC /Seçimini seçin orjinal ayarlarını yükleyin tekrar yeniden,çözüm olmaz ise Altındaki ikinci seçeneği seçin orjinal ayarlar ve yeniden kurulum yapar, windows 8 dvd ni sürücüye takmayı unutmayın.

msaatci
23-08-2012, 23:38   |  #3  
msaatci avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj

evet bu bir çözüm, yaptım da. ancak bu şekilde tüm yüklü programlar kaldırılıyor. Bunun daha kolay yapılma şekli olmalı ama sanırım bunlar biraz daha ileride ortaya çıkacak.

Cwa209
24-08-2012, 23:53   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8 mesaj

bazen windows 8 de bende de oluyor arada ugulamaları açtığınızda kaynaklar yetmiyorsa (cpu,ram vs.) uygulama başlangıç ekranına atıyor veya açılış ekranında çok uzun süre boşta kalırsa veya uygulama başlarken başka bitr uygulamaya geşmişseniz oluyor. başka uygulamaları kapatıp yeniden deneyin.dosyalar hakkında se bir şey söyleyemeyeceğim