.tk üst alan adı hk.

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
TuncaBozkurt
21-04-2009, 21:30   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj

Bir süreden beri .tk alan adını yok "Milli alan adı"ymış, yok "Türk internet adresi"ymiş bize yutturmaya çalışmışlar. Fakat şöyle bir gerçek var ki, Türkiye tek bir üst alan adına sahip, bu da ".tr". "Milli" üst alan adımız olan .tk ise Tokelau diye Yeni Zelanda'ya bağlı bir ada ülkesine ait. Nedir yani bizi mi kandırmak istiyorlar? Tamam maliyeti daha düşük falan filan ama hiçbir yerde bu üst alan adının Tokelau'ya ait olduğu yazmıyor. En azından ben görmedim. Alan adının Tokelau'da olmasına bir itirazım yok. Ama saçma geldi bana.

Sadece içimdekileri dökmek istedim.Kahkaha

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 23 Nisan 2009 16:20
Quad-Core
03-05-2009, 12:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
844 mesaj

Daha önce ücretsiz bir şekilde dağıtılan .tk şimdi ücretli bir alan adı oldu :) ve .Tk yönetimi hiç kusura bakmasın ama .tk alan adının bence hiç bir güzelliği yok.

En başında .com gibi .net gibi .org gibi ücretli satılsaydı şimdi çok popüler bir alan adı olurdu ama gelin görünki .Tk artık ücretsizce alınamamasına rağmen halen ücretsizce alabileceklerini sanan arkadaşlar var.O yüzden .Tk'nın fazla bir güzelliği yok benim için :)

Barış
15-05-2009, 06:05   |  #3  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj
Quad-Core
Daha önce ücretsiz bir şekilde dağıtılan .tk şimdi ücretli bir alan adı oldu :) ve .Tk yönetimi hiç kusura bakmasın ama .tk alan adının bence hiç bir güzelliği yok.

En başında .com gibi .net gibi .org gibi ücretli satılsaydı şimdi çok popüler bir alan adı olurdu ama gelin görünki .Tk artık ücretsizce alınamamasına rağmen halen ücretsizce alabileceklerini sanan arkadaşlar var.O yüzden .Tk'nın fazla bir güzelliği yok benim için :)

ücretsiz alabiliyorsun hala :)

Mustafa Akın
15-05-2009, 22:00   |  #4  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
Quad-Core

Ben de sevmiyorum.

Barış
16-05-2009, 09:16   |  #5  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
1,971 mesaj

has güzelde .tk alan adını ücretsiz alabiliyorsunuz :S

Kapalı Hesap (79876)
18-05-2009, 04:32   |  #6  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj
Barış
has güzelde .tk alan adını ücretsiz alabiliyorsunuz :
O bir ara universite öğrencilerine ücretsizdi. Şimdi değil galiba.

Barış
18-05-2009, 08:43   |  #7  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
1,971 mesaj
JeWoR
O bir ara universite öğrencilerine ücretsizdi. Şimdi değil galiba.
yoK haLa ücretsiZ :)

Quad-Core
18-05-2009, 23:13   |  #8  
Yıllanmış Üye
844 mesaj
Barış
yoK haLa ücretsiZ :)
Sevgili Barış ;

Evet .Tk domain halen ücretsiz ama, ücretsizce aldığın .Tk domainlerin sadece anasayfasını yönlendiriyorsun frame yöntemi ile.

Ama ücret ödeyerek aldığın .TK domianlerde DNS kontrolu senin eline geçiyor, yani .com,.net.org gibi üzerinde istediğin değişikliliği yapabiliyorsun.

Yani senin bahsettiğin ücretsiz .tk ile bizim bahsettiklerimiz arasında fark var.

Teşekkürler, iyi geceler.

bektash
18-05-2009, 23:38   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Dot.tk'da Türk DNS'leri değişmeden öncede Free olarak sadece frame vardı.. bunun yanı sıra Premium hesabıda vardı. Şuan değişen tek şey Türkiye'nin .TK Alan adına olan ilgisini ticarete döküp paraya çevirmek .. ABD Canada Hollanda Gibi bazı bölgelerde tamamıyla ücretsiz fakat ABD vs yerlerde olanlarda belirli bir ücret ödemeden Tam Olarak Kontrol paneline erişemez arkadaşlar. Ayırıca Tr Lokasyonumuz varken Neden ABD lokasyonunu tercih edelim ? zaten Domaini 15 TL'den düşük fiyatlara alabiliyoruz .. Gerek yok yani bunu tartışmaya

Kısaca ;

Dot.TK Türkiye'den beklediğini Alamayacak !

bektash
18-05-2009, 23:57   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj
Quad-Core
ama gelin görünki .Tk artık ücretsizce alınamamasına rağmen halen ücretsizce alabileceklerini sanan arkadaşlar var.
.TK Alan Adı Hala Ücretsiz Alınabilir Durumda Arkadaşım ! Biraz Üstün Zekamı Göstereyim Demişsin Ama !

Kapalı Hesap (79876)
19-05-2009, 23:54   |  #11  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj

Evet ücretsiz almanın bir yolu var. Proxy siteleri ile do.tk sitesine girdiğimizde sadece url forwarding metodu ile kendi sitemize yönlendirebiliyoruz. Sadece Türkiyeden bağlandığınızı belli etmeyin.
Bu şekilde alan adı bizim olmuş oluyor sözde ama değil. DNS kontrolü yok sadece yönlendirme.

Barış ve bektash arkadaşımızın bahsettiği bu olsa gerek.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (17380) ~ 19 Mayıs 2009 23:58