modem bende ama telefon büyükbabamın oturmuş olduğu karşı dairede.benim telefonla işim yok onun ise internetle işi yok..büyükbabam pratik zekasıyla telefona giden kablonun biryerinden kesip benim modeme giden kabloyu da oraya bağladı..fakat bu işe yaramadı..çünkü ne zaman telefon gelse yada o telefondan biryere aramaya çalışsa benim hat kesiliyor..tabi rapidden indirmeye çalıştığım dosyalarda yarıda kesiliyor..benim internet açıkkende o telefondan cızırtı geldiğini söylüyor aslında benim internette kesiliyor o an..bu iş çığrından çıktı,ne yaparsam bu sorun düzelir
TLF karşı dairede MODEM bende ikisi nasıl çalışır?
1.modemi dedenin telefonun yanına bağla kendine cat5 eternet kablosu çek bilgisayarıona bağla
2.Splitter ın line girişine dedenin evindeki ana tlf. kablosunu bağla tlf çıkışına dedenin tlf unu bağla modem çıkışından kendi evine kadar bir kablo çek ve kendi evindeki modem e bağla.
yada kablosuz modem al yine dedenin evine tak kablosuz USB dongle al kablosuz bağlan.
oluşan kesilmeler ve cızırtılar splitter kullanmadığınızdandır.
eğer splitter kullanıyorsanız büyük ihtimalle arızalıdır.
yada yaptığınız ekte sorun vardır.
yapabileceğin tüm senaryolar bundan ibaret.
ek kullanmanı tavsiye etmem en verimli yukarda yazdığım 1. ve 2. seçenği kullan.. ve mutlaka sağlam splitter kullan.
sakarboy1.modemi dedenin telefonun yanına bağla kendine cat5 eternet kablosu çek bilgisayarıona bağlabence modemin yanında olması senin için daha rahat olur. Bunun için ikinci seçeneği tercih etmen gerekir. hem aynı uzunlukta telefon kablosu cat5 kablodan daha ucuza gelir heralde.. :)
2.Splitter ın line girişine dedenin evindeki ana tlf. kablosunu bağla tlf çıkışına dedenin tlf unu bağla modem çıkışından kendi evine kadar bir kablo çek ve kendi evindeki modem e bağla.
sakarboy1.modemi dedenin telefonun yanına bağla kendine cat5 eternet kablosu çek bilgisayarıona bağlaKatılıyorum
2.Splitter ın line girişine dedenin evindeki ana tlf. kablosunu bağla tlf çıkışına dedenin tlf unu bağla modem çıkışından kendi evine kadar bir kablo çek ve kendi evindeki modem e bağla.yada kablosuz modem al yine dedenin evine tak kablosuz USB dongle al kablosuz bağlan.
oluşan kesilmeler ve cızırtılar splitter kullanmadığınızdandır.
eğer splitter kullanıyorsanız büyük ihtimalle arızalıdır.
yada yaptığınız ekte sorun vardır.yapabileceğin tüm senaryolar bundan ibaret.
ek kullanmanı tavsiye etmem en verimli yukarda yazdığım 1. ve 2. seçenği kullan.. ve mutlaka sağlam splitter kullan.