TOP 10: En çok bunlara kızıyoruz

CHIP Online
31-07-2008, 05:50   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Hayatımızı kolaylaştıran teknoloji ve hizmetler, bazen bizi sinirlendirmekten de geri kalmıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/TOP- ... kiziyoruz_7990.html

Teknoloji dünyası dünden bugüne çok yol kat etti. İnsanların hayatını kolaylaştıran, fiziksel gücün kullanımını en aza indirgeyen, kısacası insan hayatını her şekilde pratikleştiren teknolojiler sayesinde insanların yaşam standartları hiç olmadığı kadar yükselmiştir.

Teknoloji insan hayatına her ne kadar faydalı olsa da, teknolojinin gelişmesi, getirdiği sorunları hiçbir zaman göz ardı etmemize de engel olamıyor maalesef. Bazı cihazlar, yazılımlar ve bunun gibi teknolojiye dair ne varsa bazen insanın canını fazlasıyla sıkabiliyor.

Biz de CHIP Online olarak, bu makalemizde PC kullanıcılarını çileden çıkaran, canından bezdiren ve bilgisayarlarıyla aralarının açılmasına neden olan bazı teknolojik gelişmeleri bir araya getirdik.

Microsoft Windows       

Microsoft Windows. Bugün dünya genelinin tercih ettiği ve kullandığı, Microsoft'un bugünkü pozisyonuna gelmesine neden olan itici güç Windows işletim sistemleridir.

Diğer yandan, PC kullanıcıları için hayati önemde olan ve böylesine rağbet gören Windows, insanların nasıl olur da sinirlerini bozucu bir rol oynayabilir? Aslında bu sorunun cevabını çok düşünmemize de gerek yok; zira Windows ile başı derde girmeyen, türlü hatalarda uğraşmayan, saç baş yolmayan pek fazla PC kullanıcısının olduğunu sanmıyoruz.

Windows'un hataları nedeniyle sık sık yayınlanan güncellemeleri nedeniyle 'yamalı bohça' tabiri sıkça yakıştırılan Windows'ta yaşanan sorunların büyüklüğünü görmek için çok uzaklara da gitmenize gerek yok. İnternette 'Windows problemleri' şeklinde ufak bir arama yaptığınızda karşınıza sayısız sayfa açılacaktır.

Bunun yanında Windows problemleri bu denli ciddi bir boyutta olduğundan dolayı 'Windows uzmanları' da aramıza katılmıştır. Registry temizleyici, disk birleştirme araçları, sistem iyileştirme araçları ve bunun gibi daha birçok ufak çaplı araç, Windows'un daha iyi işlemesi için geliştirilir.

Belki de Microsoft, Windows'u gerektiği gibi ortaya çıkarabilseydi, bugün pek çok firma kapılarını kapatmış olacaktı.

Tüm konu: TOP 10: En çok bunlara kızıyoruz

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizi en çok sinirlendiren teknoloji ve hizmetler...

frozen
31-07-2008, 15:52   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj

Telekom... Telekom... Telekom...

Son Düzenleme: frozen ~ 31 Temmuz 2008 15:53
frkn_ua
01-08-2008, 00:07   |  #3  
Yıllanmış Üye
893 mesaj

"Tartışıyoruz: Sizi en çok sinirlendiren teknoloji ve hizmetler..."

hizmet denirse bunlara ttnet ve turkcell =)
kasalar,kablolar ve çağrı merkezleri sorunlarına da katılıyorum...

mahir41
02-08-2008, 01:38   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj

bakın burda kablolarla ilgili bişeyler sölemek isterim çünkü ben elektrik okudum ve okulda bize öğretilen şeylerin arasında kabloları sevmemiz gerektiği de vardı şimdi diceksiniz ki sen elektrikçisin tabi sevicen hayır aslında öle değil çünkü elektirkçi kabloyu sevmez ama mecburdur neyse günümüzde kablosuz data transferi gerçekten çok ilerledi ve ilerlemeye de devam edicektir ama kablosuz enerji transferi diye bişi yok ve çoook uzun bi sürede olcağını zannetmiyorum bu yüzden kablolar ve kablo karmaşası ile yaşamayı öğrenin derim umarım ne demek istediğimi iyi anlatabilmişimdir...

Cemx
05-08-2008, 00:30   |  #5  
Taze Üye
6 mesaj

hepiğnize katılıyorum çok güzel yorumlar
kaganz sana gelince senin yorumunda çokl güzel fakat bilgisayarını iş için kullanan var birde eğlence için kullanan var o yüzden böyle
o zmn microsorf vistayı 1 sürüm yapardı dimi herkez vista ultimate ve ya herkez vista home basic alırdı yanılıyormuyum? ;)
------------------------------------------------------------
ops son kısmı ditkatli okumamışım tamamen haklısın

Son Düzenleme: Cemx ~ 05 Ağustos 2008 00:34
uzunoglan
09-08-2008, 22:10   |  #6  
Üye
77 mesaj

Blu-ray hakkında yapılan yorumlar dışındakilere katılıyorum. ikisininde birbirine karşı üstünlükleri vardı,ancak genel olarak isteği daha iyi karşılayan ve hala daha iyi olmaya çalışan blu-ray yarışı kazandı. umarım daha güzel olur..

CG5
05-11-2009, 19:44   |  #7  
Üye
91 mesaj

Telekominikasyon Daire iletişim Başkanlığı...

CapanQGLU
05-11-2009, 20:34   |  #8  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj
Alıntı: frozen  
Telekom... Telekom... Telekom...
Alkış