Arkadaşlar bana bilgisayar hazırlayabilecek olan varmı?
Şuanlık bilgisayarım var sadece kasanın içini değişeceğim.Yani monitör klavye ses sistemim var.Birde mesela kasanın içindeki bazı şeyleri değişmem mesela dvd-rom belki hdd olabilir ama bad sector taraması yaptım bad sectoru var yani yeni almak lazım.Birde 400 watt güç kaynağı var büyük ihtimal oda yetmez yeni sistem için.
Bide kasayı değişmek istemiyorum fazla masraf olmasın.Zaten kasa çok eski değil önünde fanı var baya büyük olanlardan.En azından işlemci ve ekran kartını yüksek tutun yeter.Ama kasam hangi anakart serilerini destekliyor onu bilmiyorum.Şuan içindeki anakart Asus P5S-MX Se var içinde internetten baktım galiba mATX destekliyor.
Ama şöyle baştan diyim crysis 3'ü ultrada değilde high'te oynatsa yeter.Şuan 19' monitör ve 82 ekran full hd televizyon var ama televizyona bağlamayı düşünmüyorum.19' monitörün boyutları galiba 1440x900 destekliyor.Ona göre yani ayarlar 1440x900 de yüksek ayarda oynayabileceğim bir oyun canavarı olsun :D
Malzemeleri ya vatandan internet olarak alırım yada kocaelide elden alırım ama kocaelide çoğu malzemeleri yok.Birde burdanda olabilir ama galiba pahalı olur.Site: http://www.kocaelibilgisayar.com/robot.asp .Ama en iyisi galiba vatandan internetten alırım.
Son çıkabileceğim fiyat 1150 olur belki taş çatlarsa 1300'e kadar çıkar.
Birde intel i3 3220 ile amd fx x4 4100 arasından hangisi daha iyi acaba genellikler oyun ve internet için?
Şimdiden tavsiyelerinizi bekliyorum.Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.