eğer vatan da kredi kartı kampanyalarından yararlanmayacaksan ankara da www.gigatek.com.tr den al, fiyatları gayet uygundur. ben de oradan aldım. istersen birleştirirler de. ama birleştirmesi zor değil. hem aldığın ürünlerin içinden gerekli bilgiler çıkıyor hem de youtube da videolar var yeterince yardımcı olur.
Toplama Bilgisayar ve Birkaç Soru
Süleyman abi, daha önce bağlantı verdiğin oyun için "bence daha uygun dediğin" AMD Phenom II X2 550'yle, AMD Athlon II X3 435 arasından hangisi oyun için daha iyi olur sence? Bunu özellikle sordum çünkü hem Chip dergide hem de pclabs'te oyun bilgisayarı için bu işlemciyi önermişler.
Bugün alternatiflerimle beraber bir liste yapıp yarın Gigatek'e gideceğim eğer listeyi tamamlayabilirsem.
Phenom II x2 550 daha uygun Ahmet. Düşündüğün parçalar ne şu an? Ona göre bir değerlendirme yapalım.
Doğru, daha önce demiştin zaten. Ön bellek oyun için önemli diye. Ben şimdi liste yaparken gördüm ön belleklerini. Listeyi tamamlayınca buraya koyarım. Alacağım parçalar onların arasından gittiğim yerde bulmama ve bütçeme bağlı olacak.
Sen yine planladığın parçaları yazarsan, sağlamasını yapmış oluruz.
1513 TL, koyuları toplayınca. Akasa 520W ön siparişle geliyormuş Gigatek'e. O yüzden diğerini seçtim. Nasıl o sizce? Bir de samsung dvd yazıcıda çift katman yazmıyor. Yazmaması çok yaygın olmasından mı çift katmanın yoksa çift katman değil midir?
Kasa olarak o Dark Racer iyi değildir.Bunu alabilirsiniz kasa:
165 Lira : LANCOOL PC-K56 DRAGON LORD K 550W MidT ATX SİYAH KASA
Bileşenler uygun Ahmet. "Dark Racer" kasalarda "High Power" güç ünitesi kullanılıyor, marka iyi ama 460 watt PSU'nun "peak" değeri mi onu öğrenmek lazım. Eğer "Peak" değeri ise biraz sorun bu. 22x hızında DVD yazıcılar olması lazım. Baktığın LG hem pahalı hem de 20x hızında. Gigatek'in sitesini açamadım bir türlü. Ama bir de Exa'ya bak istersen, nakit alacaksan, pazarlıkla ciddi bir indirim de yaptırabilirsin, belki aynı fiyata Phenom II x3 720 alabilirsin...
LG değilde Samsung alabilirsin.22x daha iyi olur. http://www.vatanbilgisayar.com/s ... ils.aspx?I_ID=41411
Siteye hiç giremiyorum.:// Kasanın adı nedir?
Ayrıca remlerden bütçeye katkı sağlarsınız,15 Lira.Kıngstonu almak istemiyorsanız.
O listede Akasa Genesis 450 watt'lık kasa gözüküyor. Dark Racer ile birlikte sor, hangisinin PSU'su gerçek 450-460 watt ise onu al. Çünkü üç kağıt yapıp PSU'ların "peak-tepe" güç değerini sanki sürekli verdiği güçmüş gibi yazıyorlar. Arada yirmi lira fark ediyor, DVD yazıcıyı Samsung da alabilirsin.
http://www.hepsiburada.com/akasa ... &productId=bd847376
Kasa Gerçek 450w a sahip.Akasa markalı olup orta-üst seviye için ideal.HD 5770 için ucu ucuna yeterli olur.
Ancak mümkün ise PSU su 500-550 w olsa daha iyi olur,her zaman kasa alınmıyor ama ekran kartı değişiyor.
Var ise Gigatekden diğer kasalara göz atabilirsiniz.
Siteye bakmanıza gerek kalmadı. Orda bir tane daha seçenek var. O da 450 W Akasa. Aynı sistemi bir de Vatan'dan toplamaya çalışayım. Çünkü kasa işi olmadı. 460 W düşük diyorsunuz. İkisi de Ankara'nın iki ayrı ucunda (vatan'la, giga). Olmazsa sadece kasayla dvd yazıcıyı vatandan alırım.
450 watt gerçek PSU o sisteme yeter Ahmet, ama fazlası her zaman iyidir.
Önceki birkaç mesajınızı görmemişim yeni gördüm. Artık ikisinden birini alırım. Optik sürücüyü de Samsung almaya karar verdim. 2x için başka bir yere gitmeyeceğim. Hız kaybını göze aldım. Bu 2x oyun gereksinimlerinde başıma bela olmaz herhalde. Genelde 8x, 10x gibi gerekiyor sanırım.
Anakartı buna http://www.vatanbilgisayar.com/s ... rs785g-amd-785g&sb710-ddr3-1333mhz-dvi&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=41891 çevirdim.
Ekran kartını da Sapphire Vapor-x hd 5750'ye çevirdim.
2x sorun olmaz. Yalnız kasanın içindeki PSU'ya bak alırken. "Peak 450 watt" veya "Max 450 watt" yazıyorsa, o PSU 450 watt değildir. Yani anlık olarak 450 watt'a çıkabilir ama sürekli sisteme 450 watt güç veremez. Sürekli verdiği güç daha düşüktür. Bu önemli bir ayrım. Bir de pazarlık etmeyi unutma tabi.
Mümkünse kasayı iyi birşey almanız daha iyi olur.165 TL ye Lianli iyidir.İçindeki PSU vasatın biraz üstü sayılır ve 550w Xlience markası taşır.Bendeki PSU da Huntkey olup aynı ayardadır,max 600W :D
Rem konusunda dediğim gibi Hı Level alabilirsin,kasayı daha rahat alma imkanın olur,bütçeyi sabit tutarsın.
Anakartı buna Sapphire PI-AM3RS785G çevirdim.
Ekran kartını da Sapphire Vapor-x hd 5750'ye çevirdim.
Hepinize çok teşekkür ederim.
Anakartın bağlantısını düzelttim. Evet bütçeden dolayı oldu. Bir de kartı Sapphire almaya karar verince anakartı da Sapphire olsun dedim.
Rica ederiz Ahmet.Hayırlı olsun bakalım.
Anakartı bunun ile değiş:
http://www.vatanbilgisayar.com/g ... ils.aspx?I_ID=42051
Mikro ATX yapıda anakart pek tavsiye etmem açıkçası. Anakart ve ekran kartındaki kesintinin sebebi bütçe sanırım?..
Anakartı buna Sapphire PI-AM3RS785G çevirdim.
Bir de kartı Sapphire almaya karar verince anakartı da Sapphire olsun dedim.
Mümkünse Gigabyte al.Seçtiğin anakart Micro ATX.Şart değil Sapphıre-Sapphıre olması.
AMD işlemci ve Nvidia ekran kartı da olur.Asus ve Sapphıre de olur.Yani ikisi aynı olunca performansı filan artmıyor.
Bu anakart çok mu kötü? (Yukarıda bağlantısını düzelttim, bir de mesaja ek yaptım.) Uyumsuzluğu yok sanırım diğer parçalarla.Uyumsuz değil,ancak yapısı küçük biraz.
Mesela bu ATX.Benim önerdiğim.
Gerçi resim ile fark yok ancak ben gözümle gördüm farklarını ATX al.
Yani olay şu:Alacağın anakarta bir sürü ıvır zıvır takılacak ve ortalık kablolar ile yığın olacak.Bir anakartın boyu büyük olursa daha iyi her zaman.Yinede sen bilirsin.Ben olsam ATX boyutlu alırdım.
Misal:Benim ekran kartını gtx 275 i anakarta takmak için bütün kabloları çıkardım öyle taktım.
Anakart ufak olunca kartı takmak için önünü açman lazım.Ekran kartımın yarısı anakarttan dışarıda duruyo
Senin Sapphıre küçücük kalıyor:Son Düzenleme: ADEM-KAYA ~ 31 Ocak 2010 00:57
Ahmet işlemciyi de bununla değiştir: AMD - ATHLON II X4 620
İçime sinmedi, testlere yeniden baktım.
http://www.guru3d.com/article/amd-athlon-ii-x4-620-review-test/
http://www.techspot.com/review/197-amd-athlon2-x4-620/
Bu işlemcinin 2 MB ön belleği var ama oyunlarda kayda değer bir kayba neden olmuyor ve dört çekirdeğin avantajı fazla.
Anakarttaki son kararın ise iyi seçim.
Ekleme: Bu arada Ankara'da bir de Nova var, onun da fiyatları fevkalade uygun, değerlendirebilirsin...
Ekran kartında Sapphire'a geçmemin bir nedeni de Vapor soğutma sistemiydi. Powercolor'da da varmış ama 5750'de var sadece. (yani 5770'te de vardır da PCS, gigada yok) Az önce Powercolor 5750 ile Sapphire 5750'yi karşılaştırdım. Sapphire'ın çok ufak avantajları var, ama Powercolor'un da bazı daha yüksek değerleri var Sapphire'a göre. Fiyat olarak Powercolor daha ucuz.
Sizce bu soğutma önemli midir?
Powercolor 5770'i mi alayım soğutmasız, yoksa Powercolor 5750 PCS mi?
5770 ile 5750 arasında da ahım şahım bir fark yok.
Peki işlemci de o olsun yazayım onu da.