arkadaşlar 1500 lira bütçe ile bi oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. bunun için olmazsa olmaz parçalar nelerdir? yardımlarınızı bekliyorum
Toplama pc için yardım
Şöyle bir algoritma kurarsak anlatabilirim sanırsam PSU donanımsal herşey güç verir(anakart, ram, işlemci), anakart bilgisayar donanımlarını kontrol eder çalıştırır, işlemci anakarttan aldığı verileri işler (örnek; windows veya word dosyasındaki bir yazı gibi),
ekran kartı işlenen verileri ekrana yansıtan bir donanımdır, HDD windows un kurulu olduğu verilerin depolandığı yerdir.
Kısacası PSU olmazsa hiç birşey çalışmaz, anakart olmazsa hiç bir donanım çalışmaz, işlemci olmazsa veriler işlenmez bilgisayar açılmaz ekran kartı olmazsa yüksek çözünürlükte görüntü elde edmezsin (neden yüksek dersen düşük görüntüyü çoğu anakart üzerinde bulunan o/b ekran kartları karşılar), HDD yoksa pc de veri ve windows yok demektir bu da bilgisyara açılmaz anlamına gelir.
peki bu söylediğiniz parçalar için hangi marka ve modelleri önerirsiniz
Ben Anakart Msı kullanırım, Ekran kartı nvidia, işlemci intel, hdd seagate, psu silverstone.Gayet mantıklı,yalnız?Tabi senin bütçe 1.500 TL olduğu için Anakart Msi,Ekran kartı ATİ,İşlemci amd,hdd seagte,psu high power olmalı bence.
Aslında ati ile nvidia arasında pekte fiyat farkı yok.Bende ilk başka Ati düşünüyordum,ama atinin physx desteği olmadığını öğrenince dünyalar başıma yıkıldı.Çünkü yeni oyunlar physx desteği ile çalışıyor.Ayrıca physx desteği efektlerin kalitesini büyük oranda artırıyor.
Bence Ati alırsa parasına yazık olur.
Son Düzenleme: ThekT0niC ~ 29 Temmuz 2012 00:41
ben senin yerinde olsam 1500tl ye oyun pcsi istiyorsan aana kartı kessinlikle asrock almalısın oyun için geliştirilmiş özel programlı güzel ana kartları var ekran kartı olarakda nvidaiyı tavsiye ederim işlemci ise intel işini görür
Gayet mantıklı,yalnız?Sanki Amd ekran kartlarında hiçbir şey gözükmüyor leptobumda physx desteği var ve oyunlarda açıyorum ve hiçbir farkını göremedim fizik olarakAslında ati ile nvidia arasında pekte fiyat farkı yok.Bende ilk başka Ati düşünüyordum,ama atinin physx desteği olmadığını öğrenince dünyalar başıma yıkıldı.Çünkü yeni oyunlar physx desteği ile çalışıyor.Ayrıca physx desteği efektlerin kalitesini büyük oranda artırıyor.
Bence Ati alırsa parasına yazık olur.