Torrent'in yerine ne gelecek?

CHIP Online
09-12-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Torrent yolun sonuna geldi ama dosya paylaşımı kolay kolay bitmeyecek: İşte yeni teknolojiler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/torr ... -gelecek_16873.html

Geçtiğimiz günlerde birbiri ardına gerçekleşen kapanmalar, torrentin geleceğiyle ilgili bazı soruların sorulmasına sebep oldu. Sitelerden torrent indirilemezse bunun yerini ne alacak? Siteler, sunucular dosya paylaşanları buluşturmazsa P2P ne olacak? İşte bu soruların cevabını veriyoruz.

Tracker hizmeti veren, torrent dosyalarını yükleyip dosya paylaşan kullanıcıların birbirini bulmasını sağlayan siteler, birbiri ardına kapanırken torrentin geleceği farklı teknolojlerde yatıyor. Mesela torrent dosyalarının yerini Magnet Link'in alması bekleniyor.

Pirate Bay kapanırken, Magnet Link, DHT ve Peer Exchange (PEX) teknolojilerinin yeterince olgunlaştığını ve kendilerinden boşalan yeri bir sitenin değil, bu teknolojilerin alacağını belirtmişti. İşte biz de bunları açıklıyoruz...

Tüm konu: Torrent'in yerine ne gelecek?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Torrent'i ne kadar tanıyorsunuz? Hangi istemciyi kullanıyorsunuz?

soulmy
09-12-2009, 15:35   |  #2  
soulmy avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,935 mesaj

Torrenti yeni kullanmaya başladım. uTorrent kullanıyorum. Flash diskte kurulu olduğu için gittiğim her pc ye takıp indiriyorum.
Bu arada PCLabs ta mininova ile ilgili bi haber vardı. Okumak isteyenler bağlantıyı tıklayabilir.

Fattur
15-12-2009, 21:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

uTorrent...