Torrent Savaşları

efromcs
27-08-2009, 22:28   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

Torrent Dünyasına karşı başlatılan savaşta  torrentin kalesi kabul edeceğimiz piratebay düştü,şimdi sıra mininovada...
Bu siteler gün gün kapanır,yerine mutlaka yenileri gelir ancak merak ettiğim bir şey var..

Ülkemizde de 2010 yılında yürürlüğe girecek olan bir takım uygulamalarla internetten müzik ve film indirmek yasaklanacak ve anladığım kadarıyla bu yasak bugüne kadarkiler gibi olmayacak...

Bu yasaklar biz torrent kullanıcılarını ne derece etkileyecek sizce?
Torrent ağından indirdiğimiz içerikler de bu yasak kapsamında mı olacak?
Yoksa bu savaş yalnızca trackerlarla mı sınırlı kalacak?

Süleyman.
27-08-2009, 23:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Suç suçtur. Büyük ihtimalle internet üzerindeki korsanlığın önünü hukuki olarak alacak şekilde boşlukları kapatacaklar. Uygulama nasıl olur bilinmez ama yakalanan ağır cezalarla karşı karşıya kalabilir.

efromcs
28-08-2009, 10:20   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

Mutlaka bu dediin olacaktır ancak torrent internetten biraz daha farklı bir ağ yani sunucular daha geri planda kalarak direk kullanıcılar arasında bi paylaşım söz konusu...

Düşününce bunun Messengerdan dosya göndermekten çok da farklı olmadığını söyleyebilirim sanırım...

Yani söylemeye çalıştığım torrentten çekilen dosyalarla html den çektiğimiz dosyaların cezai uygulaması arasında bir fark olmalı..
Tamam trackerlar kapatılabilir ancak kullanıcılar torrent bağlantı dosyalarını kendi aralarında trackerlar haricinde bi yol bulup da dağıtabilirse suç kısmı nerededir bilmiyorum...
Tabi ki telif hakkı olan dosyalar dışında,onlar her halikarda yakalandığın anda suçtur...Ama bunun takibinin de mümkün olduğunu zannetmiyorum...Arkadaşımdan/arkadaşlarımdan aldığım rarlı dosyanın ne olduğunu nereden bilebilecekler ki?

Daha açıklayıcı olalım bu konuda sanırım bu durumu ben gibi merak eden başka kullanıcılar da vardır..