arkadaşalr ben bi film yada başka bişi indireceğim zaman bazen karşıma torrent çıkıyor..torrentı indrdiğim zamansa açamıyorum..ne yapmam lazm?bu torrentı nasıl kullanablirim?hiç bir bilgim yok..
Torrent
bir torrernt programı indirip elinizdeki torrent dosyası sayesinde fimi indirebilirsiniz. tavsiyem µTorrent
peki nasıl kullanıcam bunu indirdikten sonra.?torrent dosyasını nasıl açicam?
torrent dosyası, filmi diğer kullanıcılardan indirmek için kullanılan küçük bir dosyadır.
onu torrent programları ile (utorrent önerilmiş mesela) açarsınız, ve utorrent de o filmi inidirir.
Torrent uzantılı dosyayı indirdikten sonra açmaya çalışın.Size bu dosyayı açmak için hangi programı kullanacağınızı sorar.Sizde hangi torrent istemcisini bilgisayarınıza yüklediyseniz onu göstererek torrent uzantılı dosyayı açabilirsiniz.Bu programlardan bence en iyisi utorrent.Anladığım kadarıyla torrent e yeni başladınız.İlk önce google da utorrent nasıl kullanılır şeklinde bir araştırma yapın.
yani torrnet dosyasını indirdikten sonra,çalştırcam onu sonra yne mi utorrent programı indircek?
anladım ama örneğin completorrent.com sitesnden bi torrent indirdim ve dediğiniz gibi indirdikten sonra üzerine iki kez tıkladım ve utorrnet açıldı ama indirmiyor..yanında kırmızı aşağıya doru bi ok var.indiriliyor yazılıyor ama yüzde 0 ve ilerlemiyor..ayalrda sorun olablirmi yardım edeblr msniz?
Yok canım estağfurullah:) anlaşılmıcak bişey yokki.
Torrent sisteminin diğer p2p paylaşım programlarından farkı; sabit olmayan bağımsız sunucu tanımlama dosyaları sayesinde sabit bir sunucuya ihtiyaç olmaksızın paylaşıma devam etmesidir.Doğrudan indirmekten farklı olarak, dosyayı indirirken diğer kullanıcılara da sunarsınız.
Bahsettiğim seed ve leech ler ise:
Seed: İngilizcede tohum anlamına gelen kelime, Torrent dünyasında kaynak anlamına gelir. Dosyanın tümüne sahip ve paylaşımda bulunduran kişilere seeder denir.
Leech: İngilizcede "sülük" anlamına gelen kelime, Torrent dünyasında Sömürücü ya da Dosyayı çekenlere denir. Dosyayı çeken kişiler aynı zamanda Dosyanın kısmi bir bölümüne sahip olduklarından Leecher diye anlırlar. Bir diğer anlamda ise Dosyayı paylaşmayı sevmeyen Dosyanın Paylaşılmasına engel olan kişilere Leecher denilir
http://tr.wikipedia.org/wiki/Torrent
Bir dosya ne kadar çok paylaşılıyorsa okadar hızlı iner;)