Toshiba A200 1UB Laptop hakkında

HPQ-User
17-02-2008, 01:27   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Hasan sormuş:
Sorunum şu Laptop çok yavaş.Herşeye vista izin istiyor.Sizin Özel vista sayısını da alacağım ama çok hayal kırıklığına uğrattı laptop beni.Warrock bile oynayamıyorum internetten.Paylaşımlı bir ekran kartı var üzerinde performans düşüklüğü ondan kaynaklı diyorlar ama insaf oyuna bile giremiyorum oyunu  özelliklerinin  hepsi ya kapalı ya düşük olmasına rağmen.Bu kadar kötü olacağını sanmıyordum.Vista yerine xp performans artar mı?Vİsta ne kadar RAM harcıyor birde onu merak ediyorum.Saat tuttum en az 5 dakikada açıldı laptop.Laptop sorunlu olabilir mi???Teşekkür ederim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
İşlemci Tipi    Intel Core Duo  
  Chip Seti    Intel 965GM Chipset  
  İşlemci / Hızı    Dual Core T2330 1.6 GHz 1MB 533Mhz  
  Ekran Özelliği    15.4" / 1280 x 800 / WXGA  
  Ekran Kartı    Paylaşımlı 224MB  
  Sistem Belleği    1024MB  
  Bellek Yuvası    2  
  Sabit Disk Kapasitesi    120GB 5400RPM 8MB  
  Optik Sürücü    DVD Dual Yazıcı  
  Klavye    TR/Q  
  Kablosuz İletişim    Wireless 802.11b/g  
  Bluetooth Özelliği    Var  
  Pcmcia    Var  
  USB (Adet)  ?   4  
  FireWire    Var  
  Seri Port    Yok  
  S-Video (TV-Out)    Var  
  Fax Modem    Var  
  10/100 Ethernet    Var  
  Pil Ömrü (Saat)    2.5  
  Ağırlık    2.7  
  Paket İçeriği    Notebook+Çanta  

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Papatyasever
17-02-2008, 02:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj

Vista sürümünü yazmamışsın ama örneğin Vista home Premium için Microsoft en az 1GB RAM öneriyor. Ekran kartın RAM'den 224 MB çaldığına göre senin RAM 750MB'a iniyor. Dizüstü performansının çok yüksek olmayacağını da hesaba katınca sorun yaşaman çok normal. Sistemine 1GB RAM daha takarsan sorunların büyük bölümü ortadan kalkacaktır. Ayrıca halihazırda bir rahatlama istiyorsan başlangıç programlarından sadece gerekli olanlara izin verip diğerlerini kaldırabilirsin. Bunun için başlat-çalıştır'a msconfig yaz. Gelen pencerede gerekli ayarlamaları yap.

atakan_067
16-09-2009, 06:37   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

slm banada vista cd lazım toshibanın format atamıyorum cd kayıppp nasıl ulasabilirim cd ye