arkadaşlar aslında sorunum Toshiba bilgisayarıyla ilgili ama işletim sistemin win 7 olduğu için konuyu buraya açtım.şöyle bir sorunum var;
youtube'a girdiğimde ilk açtığım videoda hiçbir sorun olmuyor.ama o video açıkken sağ tarafta önerilen videolara tıkladığımda internet explorer hata veriyor ve sorun aradığındada bununla ilgili bir çözm bulamıyor.video izlerken üstteki arama bölümüne bir video yazıp enter'ladığımda ise hiçbirşey olmuyor.
eğer video açıkken youtube sekmesini veya komple internet explorer'ı kapatırsam videodaki ses hala çalıyor.görev yöneticisinden baktığımda 3-4 tane açık olan iexplore.exe görüyorum.bunları kapatınca ses duruyor.
bu ilk başta olan sorunumdu.bunu pek fazla takmıyodum çünkü youtube'a çok girmem.internet explorer'ı kapatıncada bide görev yöneticisinden kapatıyodum olay bitiyodu.
yanlız son zamanlar insanı artık pc'yi parçalama noktasına getiren bi sorun daha olmaya başladı.o da şöyle.facebook'ta herhangi bi youtube videosunu açınca videonun yaklaşık 3. - 4. saniyesinde internet explorer hata veriyor ve facebook sekmesi çöküyor.arada facebookla hiçbi alakası olmayan ama o sırada açık olan 1-2 sekme de çökebiliyor.bu nedenle facebookta youtube videolarını izleyemiyorum.
birde sorunla ilgili sizlere yardımcı olmak için şunları belirtiyim:
-antivirüsle ilgili bi sorun değil (pc'ye sırf bunun için format attım ve daha hiçbişey yüklemeden denedim yine aynı sorun oldu).
-forumda bu soruna benzer bi sorunla karşılaştım, biri hosts dosyasını değiştirmenizden kaynaklanabilir demiş.sırf bi host dosyası için format attım, dns'yi hiç ellemedim yine düzelmedi.
-ttnet'in yasaklamasıyla ilgili olabilceğini düşünüyodum.ama üniversitemin kampüsünde denedim, yine aynı sorunla karşılaştım.buarada üniversitede yabancı bir internet hatta kullanılıyor.ttnet, smile filan değil.hatta ip adresi 212'yle başlıyor.
-internet explorer'dan, win 7 64-bit olmasından filan kaynaklanıyo olabilir diye düşündüm.başka 3-4 pc'de denedim (win7 64-bit, ie9 olan) onlarda hiçbi sorun çıkmadı.
benim düşünceme göre bu sorun direk pc'mle alakalı.onunlada ilgili bilgi veriyim;
PC:Toshiba Satellite A660-13P
Intel Core İ5 Quad Core 2.27 CPU
4 GB RAM
1 GB NVIDIA GT330M ekran kartı
Win7 64-Bit
bu sorunla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.şimdiden teşekkürler.