Toshiba flashdisk aldım bozmadıgı şey kalmadı

murat guler
14-09-2007, 14:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
176 mesaj

Merhaba arkadaşlar

Dün aldıgım 2GB Toshiba flashdisk başıma bela oldu.Diski bilgisayarıma taktıgımda U3 isimli kendi programı devreye girdi ve makinemde yeni bir CD Driver ortaya çıktı.Bu programdan hazzetmedigim için flashdiskten sildim(bir flashdiskin neden programı olur ki ??).Sildikten sonra bilgisayarımda problemler çıkmaya başladı.Makineyi her açtıgımda “temp2.exe çalıştırılamadı programın kapatılması gerekiyor” şeklinde hata mesajı alıyorum ve makinem 5 saniyede bir disket okuyucuyu yoklayıp disket arıyor.Görev yöneticisinden “temp1” görevini silince disket arama bir süre duruyor ancak yaklaşık 1 dakika sonra kendiliginden ya da üç flash diskimden herhangi birine girmek istedigimde tekrar başlıyor.Bilgisayar teknik servisinde çalışan arkadaşın tavsiyesi üzerine Local Settings klasöründe bulunan Temp klasöründeki geçici dosyalarını sildim yine düzelmedi.İşin kötüsü diger iki flashdiskimi bugün işyerindeki bilgisayara taktıgımda da aynı problemler olmaya başladı. Flashdiski aldıgımda satıcıdan deneme için diski tepeleme doldurmasını istemiştim çünkü Toshiba’dan önce aynı yerden aldıgım 2 Kingston 2 GB bozuk çıkmıştı.Satıcının flashdiske doldurduklarınden virüs bulaşmış olabilir mi diye de düşünüyorum bir yandan. Makinenin devamlı disket araması beni delirttigi için biostan disket okuyucuyu kapatmak zorunda kaldım.Ayrıca donanımı güvenli kaldırmakta artık mümkün olmuyor,aygıt şimdi kaldırılamıyor şeklinde bir mesaj veriyor.Toshibayı iade edecegim ama ev-işyeri bilgisayarlarımda ve eski 2 flashdisklerimde çıkan sorunları nasıl halledebilirim, yardımcı olmanızı rica ediyorum

Şimdiden teşekkürler

mechulll
14-09-2007, 15:50   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

flahs belleklerini de virüs taramasından geçirmeni öneririm. ya bu benim düşüncem ama bi flash bellek virüslü olması dışında bilgisayara bi zarar verebilcegini sanmıyorum.

Borga-x
14-09-2007, 16:16   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

nıye sildinki. Ben kullanıyorum ve gerçekten çok işe yarıyordu. şöyle bir sey yapabılırsın. toshıbanın sıtesınde o flash bellek ıcın fırmware ve software update var. her ıkısınıde yukle.Daha sonra guvenlı modda format atmayı dene...

keshkesh
14-09-2007, 20:16   |  #4  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj

arkadaşım sen aldığın kişiye içini tıkabasa doldurtmuşsun....virus bulaşmış o u3 le alakası yok... flash diskine sağ tıkla ve Open Auto gibi seçenekler olduğunu gör...

her çift tıklamanda bunlar tekrar çalışmaktadır..