slm arkadaşlar geçenlerde deneme amaçlı everest 54 mbps wireless adaptör masaüstü bilg. taktım wireless sinyalini %84 oranında alıyordu. tp link 300mbps usb wireless adabtör almaya karar verdimde bu cihaz hakkında bilgisi olan varmı fiyat olarak avantajlı 40tl diğer taraftanda airties usb adabtör var hangisini tercih etmeliyim... şimdiden tşkler
tp link 300mbps usb wireless? airties usb wireles?
tp'link kablosuz ürünlerini düşmanıma bile önermem (bağlantı kopmaları sorunları çok fazla özellikle modemlerinde)
300 mbps adaptörü 300mbps olarak kullanabilmeniz için hem internet hızının bu seviyeye gelmesi hemde modemin bu hızı desteklemesi lazım (54 mbps modem ile 300 mbps adaptör kullanırsanız ağda ki dosya paylaşım hızı 54'de kalacaktır)
%84 oranında sinyal alımı daha çok modem kapsama alanı ve bilgisayar modem uzaklığı duvar kat aralığı gibi boşluklar ile ilgilidir.Adaptör markaları arasında ancak olsa olsa %1'lik bir sinyal kaybı oranı vardır
Airties hakkında fazla bir bilgi vermemişsiniz ama airties'i tercih ediniz
airtiesin kablosuz adabtörünü kullanmadım.. yan komşunun kablosuz modemi ile girecem int.e masaüstü bilgisayar kullandığım için usb wireless adabtör lazımdı deneme amaçlı everest marka 54 mbps usb adaptör ile deneme yaptım sinyal gücü : %84 sinyal kalitesi %90 yazıyodu... aklıma takılan nokta ise bu markalar arasında bi fark varmı? gerçi fazla fark yok diye yazmışsın... diğer sorun ise bana 300 metre gibi rakamlardan bahsettiler çekim gücü diye.. öyle bişey yok herhalde hepsinin açık alan mesafesi 400m sinyal yakalama mesafesi... duvarlar falan diğer etkenlerle bu rakam değişiyor diye biliyom yani sormak istediğim piyasada airties ve diğer markaların usb wirless adabtörleri arasında sinyal yakalama mesafesi diye bişey varmı.. bi satış noktasına sordum tp link var dedi daha iiside var dedi bilmem hangi markaydı tp linkin 2 diş yakaladığını .. artık hangi marka ise 4 diş yakalayabiliyormuş... merak ettiğim kısım bu. cvp için tşkler.
şehir ortamında 400 metrelere inanmayın
400m açık alan için sölüyor... haklısın şehir ortamında imkansız. usb wireless adabtör lerde mbps kavramınıda az çok anladım ttnet 8mbit lik bağlantı sağlıyo +modem inde 300 mbps yi desteklemesi lazım. peki sinyal yakalama gücü olarak markaların bi farkı varmı? kısaca hangi markayı tavsiye edersin ? 300mbps olanlar pahalı 54 lükler 25-35 tl arası.