Eyyvah Eyvah 2010 Film Fragmanı
Trakyalı Genç Ata Demirer :)
Bir Edirneli olarak konuşma tarzının bayağılaşmış ve abartılmış olduğunu söyleyebilirim. Tabiki eğlenceli bir film olacağa benziyor. Mesela biz her kelimeden sonra beyaw beyaw demeyiz. Gerçek Trakyalının konuşma tarzı biraz daha farklıdır. Bu iyice çingene ağzı tarzında. Beya kelimesi genelde yanlış yapılan bir şeyden sonra kullanılır. Mesela arkadaşınız üstünüze çay döktü. Şöyle dersiniz: "Nabıyusun sen baya!". "Aba naabıyun baya!". Genelde "be" ekini neredeyse her cümlede kullanırız. Misal: " Abi nabıyusun be" - "İyi be sen nabıyün" gibisinden. :D Ayrıca susak ağızlı kelimesi hiç günlük hayatta duymadım şimdiye kadar. Kimden ötürü - senden benden ötürü kalıplarını da kullanmayız Kıbrıs şivesidir diye biliyorum. Mesela "çarşıya gideceğim'i" "çarşıya giderim." "Ne yapıyorsun" u " Ne yaparsın" gibisinden farklılıklar vardır. En çok kullandığımız kelimelerden birisi "aga,hacı,hocam" kelimelerinin ayarında "ADAŞ" kelimesidir. Ayrıca Trakya'da Küfür erkekler arasında çok yaygındır. Terbiyesizlikten değil artık bir kültür olmuştur. Ve en çok yaptığımız işlerden birisi neredeyse her gece içki içmektir. Su gibi içeriz :D Şöyle söyliyeyim has bir Trakyalı Erkek 9-10 biraya kadar şarhoş olmaz. Su niyetine tüketiriz birayı. :) Ayrıca çok hızlı, hiperaktif kaşı gözü ayrı oynayan bir milletiz. :D
Bir abimden duymuştum. Askerde Üst rütbeli bir komutan Trakyalının tanımını şöyle yapıyor.
"Trakyalı deyince aklınıza 3 şey gelsin. Çok fenâ küfür eder, karşılık veremezsiniz. Kadınlar konusunda, çok .. yapar (anlarsınız ya :D ). Ve çok fenâ içki içer yarışamazsınız..
Az çok tanıtmaya çalıştım bizim buraların insanını. :D
vay edirneli vay:) ben de oralardan.. tekirdağlıyım hani şu rakı memleketi:D:D yazdıklarını okudumda sanki ayrı bi milletiz gibi bahsetmişsin hani ansiklopedilerde olur ya bu böyledir şu şöyledir gibilerinden:D bu film baya bi makara olacağa benziyo zaten atanın bu trakya ağızı süper oluyo.. boşver sen takılma öyle şeylere trakyalıda susak aazlı, beya falan millete trakyalı deyince ilk akla gelen şeylerdir zaten biz kendimizi biliyoz:D trakyalının bırak kaşı gözü bi darbuka sesine bütün eklemleri oynar vallaD:D ha bide küfür olayı var ömrün hayatında duymadığın çok orjinal küfürler vardır bizim lugatta demi?:D