Transparan Telefon Yolda

yunus07
03-06-2012, 13:49   |  #1  
yunus07 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
992 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Japonlar tarafından geliştirilen Transparan Telefon, prototip olmasına rağmen gelecek vaad eden bir teknoloji.

Akıllı telefonların rekabeti bir kenarda dursun, Japonya’dan gelen bu haber geleceğin tasarımlarının ve teknolojisinin nasıl olacağına dair bir kapı araladı. Fujitsu önderliğinde NTT DOCOMO tarafından geliştirilen Android işletim sistemli akıllı telefon çift ekranlı ve dokunmatik olması onu sadece bu özellikleri ile önemli bir parça yapmıyor.

Ekranın transparan olması ve komutları iki taraftan birden yönetmek sayesinde bir hayal gerçek oluyor. Bu sayede kullanıcı ekranın iki tarafını kullanarak çalışmalarını yürütebiliyor. Ön tarafta ekranda tuttuğu dosyayı, arka ekran üzerinden parmağı vasıtasıyla taşıyıp istediği yere bırakabiliyor. Bu işlemin nasıl çalıştığını göstermek amacıyla bir rubik küp yazılımı eklenmiş. Rubik küp dediğimiz, her tarafını aynı renge çevirmeye çabaladığımız 80lerde patlayan şu meşhur zeka oyunu. Kullanıcı ön tarafta ki ekrandan kübü çevirirken, arka yüzden parmağıyla kübü durdurup istediği kademeyi harekete geçirebiliyor.

DOCOMO firmasının çekirdek takımında bulunan Masashi Tagaya, telefonu tanıtırken eksiklerinden de bahsetmeyi unutmuyor. Şu an için 2.4 inch kalınlığında olan ekran 320×240(QVGA) görüntü kalitesinesahip. Konu hakkında Tagaya ” Elbette bu boyut şu anki akıllı telefonlar ile boy ölçüşemez. Ancak biz elimizde bulunan teknolojiden umutluyuz. Ekran büyüklüğünü geliştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca ekranın kalınlığı ve transparanlığından dolayı güneş ışığı altında parlamalara sebebiyet verebiliyor. Elimizde ki prototip sayesinde bu hatalarımızdan arınıp, daha iyisine ulaşmak hedefimiz ” açıklamasında bulundu.

Bu elbette sadece akıllı telefonlar için değil, ilerleyen zamanlarda bilgisayarlarımız için de kullanılabilecek bir altyapı. Geliştirme süreci ne gibi sonuçlar verecek bilmiyoruz ama NTT DOCOMO’nun başarılı olmasını bizde isteriz. Konu ile alakalı Tagaya’nın da konuşmasının bulunduğu kısa bir tanıtım videosu daYoutube üzerinde mevcut.

Kaynak :

Son Düzenleme: yunus07 ~ 03 Haziran 2012 13:50
yunus07 bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]