arkadaşlar trend micro internet secutrity kullanıyorum. programın diğer programlara göre (fazla iyi karşılaştırma yapacak kadar bilmiyorum..) mesela norton ,kaspersky ya da mc fAee gibi yada bilmediğim diğer yazlılmlar içinde karşılaştırmalı olarak pozisyonu,kalitesi ve de faydalı olması açısından durumu nedir?kötü mü ?vasat mı?iyi mi?
trend micro nasıldır?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.sana daha önce yazdıgım bir yazıyı veriyom.Sanırım bi fikir olur.
ALINTI:
cworld'ün mart sayısında yayınlanan yazıya göre antivürüs programları bilgisayarımızı virüslere karşı korumakta gecikiyor.Düzenli güncellemelerinizi yapmış olsanız bile program sistemde virüsü saptaması vakit alıyor.Aşağıda virüs programlarının tepki sürelerini veriyom fikir olması açısından:
Tepki süreleri 4 saatin altında olan yazılımlar:
* Bitdefender ve Kapersky
Tepki süreleri 6 saatin altında olan yazılımlar:
* Antivir,Dr.Web,F-Secure,Panda ve RAV
Tepki süreleri 8 saatin altında olan yazılımlar:
* Sophos
Tepki süreleri 10 saatin altında olan yazılımlar:
* AVG, F-Prot, Norman, Trend Micro ve Virusbuster
Tepki süreleri 12 saatin altında olan yazılımlar:
* Avast
Tepki süreleri 14 saatin altında olan yazılımlar:
* İkarus ve McAfee
Tepki süreleri 16 saatin altında olan yazılımlar:
* Norton AV (Symantec)
Birde tanınmamış yaygın olmayan virüsler karşısında başarı oranları
* Norman 100 tanede 39 virus tespit edebilmiş.
* McAfee 100 tanede 30 virus tespit edebilmiş
* Bitdefender 100 tanede 25 virus tespit edebilmiş
* Dr.web, norton, RAV, Kaspersky, 100 tanede 20-10 arasında tespit etmiş
geri kalan yazılımlar 10-0 arasında
Kaynak::
teşekkürler..anlaşılıyor ki tepki süreleri ve diğer yaygın olmayan virüsler karşısındaki başarı oranı konularında söz edilen hemen hemen tüm programlar ters orantılı bir grafik çiziyor...bu da sanırım bi noktadan sonra güvenlik meselesinde insanı "salla gitsin" moduna sokuyor..
Güvenligi salla gitsin deme,pişman olursun :) ama sırf virüs programina güvenip saga solada saldırmayacan.Sonucta sen bilincli bir kullanıcı olarak hareket edersen,virüs programinda gecde olsa kendisine düseni yapıyor.
kastettiğim şey bilgisayar güvenliğini boşlamak değil zaten..dediklerine katılıyorum ki genelde de öyle davranmaya çalışıyorum.söylemek istediğim virüs programı seçiciliği konusunda o kadar da sıkıntı yapmamak lazım galiba çünkü hiçbiri tam olarak iyi değiller..sağol.zaten konuyu açmam daki kasıt programların sıkıntılarını biraz bilmem ve "hah tamam aradığım yazılım bu "diyememem den di.