Trojan bulaşmış usb bellek

HPQ-User
29-05-2007, 03:07   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

silverkhan sormuş:
usb belleğime PSW.Win32.QQ.Pass.jo adlı bir trojan bulaşmış ve belleği yazmaya karşı korumalı hale getirmiş. Ne yaptımsa formatlayamadım. HP USB Storage Format Tool ile denedim. Taşınabilir medya olarak aç komutu ile içeriğini görüp dosya dosya silmeye kalktığımda siliniyor gibi görünüyor ancak hemen ardından aynı dosyadan bir tane daha üretiyor. Bellekte Migo yazılımı ile Security yazılımlarının olduğu bir klasör ile kendime ait iki adet klasör var. Aleti Hepsi burada.com dan almıştım ancak ev temizlerken eşim kutusunu dolayısıyla seri nosunu filan atmış. Faturası mevcut. Şimdiden ilginize Teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
Kingston Data Traveler II Plus Migo 2 GB

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

chiemsee111
29-05-2007, 03:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj

USB pc nize takili iken, XP cd nizi takip pc nizi yeniden baslatiniz. (bios ayarlarinda cd boot birinci secenek olmali) Cd den önyükleme icin bir tusa basiniz yazisini görür görmez bir tusa basiniz. Windows kur baslayacak.
3 secenekli bir liste göreceksiniz Enter a basin F8 e basin.
C:Windows XP Professional gibi bir satir göreceksin. ESC ye basin.
Simdi disk bölümlerini gösteren bir liste var burada usb diskinizi gösteren satiri oklar yardimi ile etkin konuma getirin.
Bölüm satirlarini gösteren listenin hemen üzerinde ise isletim sisteminin diline bagli olarak yardimdi tuslarin anlamlarini görüyoruz. Örn: Enter= Install (Yükle) , C= Create new partition (yeni bölüm yarat) D= Delete (sil)
Muhtemelen yukardaki anlattigim gibi olmali.
D ye basarak usb bölümünü silin. Emin olup olmadiginiza dair bir uyari gelecek; (enter a basin B ye basin gibi) USB niz silindi.
simdi C ye basin, ardindan esc ye basin. Format atilmamis bir halde ancak harf tanimlamasi yapilmis bir usb niz oldu.
CD yi pcnizden cikartin. Iki kez F3 e tiklayin enter a tiklayin. PC niz yeniden baslayacak windows yeniden acildiginda Bilgisayarim da usb ye cift tiklayin.  Formatlamaniz gerektigini gösteren uyariya ok, hizli format secin.

Eger bu yöntem ile usb yi formatlayamadiysaniz

linkindeki antispyware yazilimini bir deneyin.

Ayrica spyware doctor un bu trojan i sildigi söyleniyor. ancak bu yazilim ücretli vede indirdiginizde tarama yapar trojan i bulur ancak silmek icin satin alip aktive kodunu girmenizi ister.

Kolay gelsin.

Son Düzenleme: chiemsee111 ~ 29 Mayıs 2007 04:17
benersince
29-05-2007, 07:58   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

pc niz hala usb bellegi tanıyormu  o  halde avast ve kasber k le taratın bakalım bu şekilde olmuyormu

asimileci
29-05-2007, 08:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

kaspersky ile tarat çözümün orada:
(trojanlarda tek geçerim.)

erkanc
29-05-2007, 09:10   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

Ben sana alternatif bir yol teklif ediyorum bir livecd linux varsa örneğin knoppix bununla sistemini başlat ardından virüs aktif olamayacağı için linux altında formatlayabilirsin

PcMaKeR
30-05-2007, 01:04   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

ctrl + alt + del ile görev yöneticiyi çalıştır. simge durumuna indir sonra flash diske sağ tık ile aç butonunu kullan.

klasor seçeneklerinden gizli dosyalar ile korunan işletim sistemi dosyalarını göster.

flashdisk içinde bilmediğin bir exe dosya warsa (host.exe,xcopy.exe,bittorent.exe,autorun.exe) öyle bişi gördüğün an görev yöneticiye dön ve bak bakalım çalışan programlar arasında war mı warsa del tuşuna basarak bellekten at programı ve flashdiskini formatla.

sonra güzelce bi antivirus ile tarama yaptır.

kendini hemen windows içine atmıştır o program.

Processap
20-01-2011, 14:31   |  #7  
Taze Üye
11 mesaj

USB Secure & Active yüklersen sorunu kökten çözersin. dış aygıtlar için özel olarak hazırlanmış PC vürüsleri içinde iyi ve bilgisayarı yavaşlatmıyor.  Link: http://devlopsoft.com/Application

Processap
20-01-2011, 15:25   |  #8  
Taze Üye
11 mesaj

USB Secure & Active yüklersen sorunu kökten çözersin. dış aygıtlar için özel olarak hazırlanmış PC vürüsleri içinde iyi ve bilgisayarı yavaşlatmıyor.  

mancukya
20-01-2011, 16:18   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Temizlemek icin pek cok yöntem oldugu gibi degisik yöntemlerde arkadaslar belirtmis bir tanede benden disk yönetimden Usbni iptal edip yeniden olustur zaten olusturmada windows yeniden kendisi format atacakdir.
live cd, herhangi bir kurulum cdsi, sag tik ile format vs vs olmamasina imkan yok.
Zaten format esnasinda bence sistemine yayilmais virusler bunu engelliyor gibi senin sorunun sadece usb ile alakali degil gibi.

mcantekin
16-02-2011, 12:34   |  #10  
Taze Üye
5 mesaj
Alıntı: Processap  
USB Secure & Active yüklersen sorunu kökten çözersin. dış aygıtlar için özel olarak hazırlanmış PC vürüsleri içinde iyi ve bilgisayarı yavaşlatmıyor.  
Arkadaşım sen sürekli bu programı yazıyorsun konu başlıklarına eğer programla bir ilgin varsa lütfen bi yardım et. Ben bu bahsettiğin programı kurdum ama şimdi kaldırırken sorun yaşıyorum kaldırıyorum ama peryodik zamanlarla ( 45 saniyede ) karşıma bir pencere çıkıyor 
 Progamı kaldırdıktan sonra sürekli "Program Kaldırıldı" diye bir pencere açılıyor ve bu pencerede "USB Secure & Active Bilgisayardan Kaldırılmıştır. Yazılımın Güvenlik Araçı olmasından dolayı bazı problemlerle karşılaşmış olabilirsiniz. Eski bir versiyonda kullanmakta olabilirsiniz;  Bunun için açılan sayfadan en güncel sürümü tehmin edebilirsiniz.   Kaldırdığınız Sürüm: 1.8.4 .. HOŞÇAKALIN .. :) "

Bu mesajı programı kaldırdığınızda sadece bir sefer görseniz sorun yokta programı kaldırdıktan sonra kaçıncı seferdir olur olmadık zamanlarda zırt pırt karşıma çıkıp duruyor. Tahmin edilemez derecede can sıkıcı bir durum.

Lütfen beni bu 45 saniyede bir karşıma çıkan pencerelerden kurtar yoksa pc yi kıracam sinirden.

mancukya
16-02-2011, 20:56   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Usb icine virus koymalarinin sebebi baska makinelerede bulassin diye demi ne guzel sen format atinca geri gelmiyecekdi sen önce makineni temizleyi akil edersen bir noktaya varabilirsin.

FaiLeD
16-02-2011, 21:06   |  #12  
FaiLeD avatarı
Yeni Üye
49 mesaj

usb den virusu sildginde tekrar olusuyosa bu virus bilgisayarinizada grmis olabilir diski formatlamak icin baslat calistir cmd acin format yazip yolu gosterin( format d:) gibi ilkseferde formatlamaya bilir 3 kez deneyin saglam bi antivurs yazilimi kurup bilgisayari ve usb nizi taratin kav2011+superantispyware ikilisiyle bilgisyarinizi temizleyn bnce o virus bilgisayarinizadagrmistr buyuzden xp cd si ile bicimlendirsenz bile tekrar aynisi olabilir saygilar...

Processap
21-02-2011, 01:26   |  #13  
Taze Üye
11 mesaj

Mustafa bey eski sürüm kullandığınızdan dolayı bu sorunla karşılaştınız:), Yeni sürümü kurduğunuzda bir problem kalmıyacak. Şu anki mevcut sürüm : 2.4 , Sizin ki ise 1.8.4 aradıki büyük fark herşeyi ortaya koyuyor zaten. 

Sorununuza yanıt olmuştur insallah.