Merhaba ben bu bilgisayar olayında acemi olmakla beraber trojan olayında hiç bi bilgim yok. bilgisayarımda trojan bulundu bunları şimdilik sildik. ama bunan sonra nasıl kurtulabilirim. İnternet güvenlik duvarı diye bişey var diyolar ama sen size sorayım dedim : nasıl yapcaz bu işi.. Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen..
trojan
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.http://download.zonelabs.com/bin ... etup_55_094_000.exe
bu adreste bulunana zonealarm programınını indirerek kullanabilirsin.Program en iyi ücretsiz firewall dur.SP2 yüklemişsen pc ne yine windows un güvenlik merkezinden firewall u etkin yapıver.
AntivirXP gibi bir antivirüs programı da kurdunmu tamadır.
dostum ilk olarak bilgisayarında antivirüs olması gerekli en önemlisi bu. sana önereceğim ücretli "kaspersky 5", ücretsiz "anivir pe" var. ayrıca güvenlin duvarı (firewall) bulundurursan da senin için iyi olur. bilgisayarına girmeye çalışanları falan engellersin. güvenlik duvarı da "zone alarm pro 5.5" öneririm, ama bu ücretli. ücretsiz istersen de "kerio personel firewall" veya "outpost personel firewall" tavsiye edebilirim". tabi bunların dışında da antispyware kurmanda fayda var. bilgisayarına giren spywareleri temizlersin. bunlarda da "Spybot - Search & Destroy 1.3" ve "ad-aware se personel 1.6" öneririm ben her ikiside ücretsizdir.