Truva atı

ozannnn
19-08-2007, 00:44   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
177 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Arkadaşlar msn den bir arkadaşın yolladığı dosyayı aldığımda bilgisayara 2 tane truva atı girdi ve belirgin bir şekilde yavaşlattı.Nod32 ile bir çözüm bulamadım.
Yardımlarınızı bekliyorum.

ozannnn
19-08-2007, 01:10   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
177 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Adramiti trojan değil truva atı attı.Ayrıca ben program olarak yardım istemiştim.

BOOMFUNKMCS
19-08-2007, 01:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

trojan ın Türkçe si truva atı  dır.

"Truva Atı ( Trojan ) nedir?

Mitolojideki Truva atı nasıl bir armağan gibi görünüp, aslında Troya kentini ele geçirecek Yunanlı askerleri taşıyorduysa; bugünün Truva atları da yararlı yazılımlar gibi görünen bilgisayar programlarıdır, ancak güvenliğinizi tehlikeye atar ve pek çok zarara yol açarlar. Yakın geçmişteki bir Truva atı, Microsoft güvenlik güncelleştirmeleri olduğu iddia edilen eklerin bulunduğu bir e-posta görünümündeydi, ancak ekteki dosyaların virüsten koruma ve güvenlik duvarı yazılımlarını devreden çıkarmayı hedefleyen virüsler olduğu ortaya çıktı.

Truva atı, Yararlı gibi görünen ancak aslında zarara yol açan bir bilgisayar programı.

Truva atları, insanların, meşru bir kaynaktan geldiğini düşündükleri bir programı açmaya yöneltilmeleri yoluyla yayılır. Kullanıcıları daha iyi korumak için Microsoft e-posta aracılığıyla güvenlik bültenleri gönderir; ancak bunlarda hiçbir zaman ek bulunmaz. Ayrıca, müşterilerimize e-posta ile gönderilmeden önce tüm güvenlik uyarılarımız Güvenlik Web sitemizde yayımlanır.

Truva atları, ücretsiz olarak yüklediğiniz yazılımlarda da bulunabilir. Güvenmediğiniz bir kaynaktan asla yazılım yüklemeyin. Microsoft güncelleştirmelerini ve düzeltme eklerini her zaman Microsoft Windows Update veya Microsoft Office Update'ten yükleyin."."bilisimterimleri".

"TEMİZLİK

Temizlik sırasında yapmanız gereken bir takım işlemler vardır. Daha az deneyimli kullanıcılar için, bu işlemlerin neler olduğunu ve nasıl yapılacağını bir kez gözden geçirelim.
l PC'yi MS-DOS Kipinde Başlatma: Bunun için görev çubuğunuzdan Başlat*Bilgisayarı Kapat komutuna tıklayın; ve karşınıza çıkacak menüde "MS-DOS Kipinde Başlat" seçeneğini işaretleyerek Tamam tuşuna basın.
l MS-DOS Komut İstemi Penceresi Açma: Yine görev çubuğunuzdan Başlat*Çalıştır komutuna tıklayın; ve açılan pencereye COMMAND yazın.
l DOS Ortamında Dosya Silme: Komut satırındayken,
DEL "SilinecekDosyanınAdı"
komutunu kullanmalısınız. Örnek olarak, Acid Shivers trojan dosyasını silerken
DEL "C:Windowsmsgsvr16.exe"
komutunu kullanıyoruz. Tırnak işaretlerini koymayı unutmayın; bu şekilde DOS'un desteklemediği uzun dosya isimleriyle karşı karşıya kaldığınızda başınız derde girmez.
l Windows Ortamında Dosya Silme: Bunu yapmak, DOS ortamında komut yazmaktan daha kolaydır. Windows Gezgini'nde silmek istediğimiz dosyayı işaretleyerek sağ fare tuşuna tıklayın ve SİL komutunu seçin. PC'miz bize gerçekten silmek isteyip istemediğimizi sorduğunda ise olumlu cevap verin.
l Registry Değeri Silme: Öncelikle Başlat*Çalıştır komutunu çalıştırarak REGEDIT yazın. Karşınıza çıkacak pencerenin sol tarafında silinecek değerin adresini bulun ve sağ tarafta söz konusu değeri işaretleyip klavyedeki DELETE tuşuna basın. Mesela BackDoor trojanı için HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentV ersionRun adresini açıp, sağ tarafta belirecek olan "icqnuke.exe" değerinden kurtulmanız gerekiyor.

DİKKAT EDİLMESİ
GEREKEN NOKTALAR

l Trojan temizliğine başlamadan önce, PC'nizdeki gizli ve sistem dosyalarınızın tümünü görünür hale getirin. Bunun için Windows Gezgini'nde Görünüm*Klasör Seçenekleri (View*Folder Options) menüsüne tıklayın; açılan pencerenin Görünüm (View) sekmesinde "Tüm Dosyaları Göster" (Show All Files) kutucuğunun işaretli olduğuna emin olun. Ayrıca altındaki "Bilinen Dosya Türlerinin Uzantılarını Gizle" kutucuğunun işaretini kaldırmanız da yararınıza olacaktır.
l Bazı trojan'ların açıklamalarında aynı ada ve farklı dizine sahip birden fazla dosyanın silinmesi gerektiği yazmaktadır. Eğer söz konusu dosya dizinlerden sadece birinde varsa, onu silmeniz de yeterli olacaktır.
l Unutmayın ki, trojanların isimlerini ve diğer bilgilerini değiştirmek pek zor değildir. Burada verdiklerimiz, taşıdıkları orijinal özelliklerdir. Adı değiştirilmiş bir trojan dosyasının yerini belirlemek biraz daha problemlidir; bu sorunun çözümüne örnek olarak NetBus ve SubSeven trojanını inceleyebilirsiniz.
l Dosya veya Registry değeri silme işlemleri sırasında çok dikkatli olun. Özellikle Registry, Windows için hayati önem taşır. Yanlış bir şey silmeniz sisteminizde aksaklıklara yol açabilir.

TEMİZLİK ZAMANI!

ACID SHIVERS
Port Numarası: 10520
Dosya Adı: "msgsvr16.exe"
Boyutu: 186 Kb
Dizini: C:Windows
1. Registy'nizdeki HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentV ersionRun "Explorer | msgsvr16.
exe" kaydını silin.
2. Registry'nizdeki HKEY_LOCAL_
MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunSe rvices "Explorer | msgsvr16.exe" kaydını silin.
3. PC'nizi MS-DOS kipinde başlatın.
4. "C:Windowsmsgsvr16.exe" dosyasını silin.
5. PC'nizi yeniden başlatın."."herice".



Son Düzenleme: BOOMFUNKMCS ~ 19 Ağustos 2007 01:22
sys
21-08-2007, 10:52   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
118 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

mcAffe spy ware'ı öneririm ben bu forumda yeniyim ama bana güven mcaffe cok işimi gördü Alkış

Borga-x
21-08-2007, 11:08   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Tabıkı NOD32'yi sil ve Kaspersky ınternet securıty, Adaware ve webroot spysweeper programlarını kur. Hepsını guncelle ve kasperla bır tarattır. Eger bulamazsa Bılgısayarı guvenlı modda aç ve adaware ve webroot spysw. programı ile full tarattır. Sorunun çözülür.