ttne'ten gülünç bir tarife

mahsun494
13-05-2009, 22:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
136 mesaj

arkadaşlar bugün internete gezinirken şu haberi gördüm

kaynak hürriyet : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11642055.asp?gid=229

adamın dediğine bak

''Fiyatlara tüm vergilerin dahil olduğunu söyleyen Demircan, sınırsız kota seçeneğinin ise isminden anlaşılacağı gibi sınırsız olmadığını, kullanıcılar tarafından suistimalini engellemek için aylık 15 GB'lık bir kota ile sınırlandırıldığını da açıkladı.

Demircan bu sınırın ay içerisinde aşılması durumunda, kullanıcının internet erişimin kesilmeyeceğini fakat 512 Kbps hızına düşürüleceğini de sözlerine ekledi.''

nasıl bir şeydir böyle yapmışken adam gibi yapın

lütfen kanıpta geçmeyin bu tarifeye adamlar bizi enayi yerine koyuyor

Son Düzenleme: mahsun494 ~ 13 Mayıs 2009 22:33
mk1
13-05-2009, 22:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
481 mesaj
mahsun494

adamın dediğine bak

''Fiyatlara tüm vergilerin dahil olduğunu söyleyen Demircan, sınırsız kota seçeneğinin ise isminden anlaşılacağı gibi sınırsız olmadığını, kullanıcılar tarafından suistimalini engellemek için aylık 15 GB'lık bir kota ile sınırlandırıldığını da açıkladı.

Demircan bu sınırın ay içerisinde aşılması durumunda, kullanıcının internet erişimin kesilmeyeceğini fakat 512 Kbps hızına düşürüleceğini de sözlerine ekledi.''

lütfen kanıpta geçmeyin bu tarifeye adamlar bizi enayi yerine

AlkışAlkış
haklısın.daha bi cümle öncesinde sınırsız deikten sonra haksız(!) olmaması için 15 gb kotalı yapmışlar gerçekten komedi.dünyanın hiçbir yerinde yok böyle birşey.anlamadım gitti bu işi kota nedir ya.altyapın adam gibi değilse 8 Mbps ye kasma kendini sonra kota koyuyo nedenmiş haksızlık olmasın diye.hahahahhahaahahahah
15 GB kota olsa ne olur 8Mbps de pfff.akla hayale gelmeyen saçmalıkları bu insanlar kanun yapıyor işte ne yaparsın.Kızgın

Mustafa Can
13-05-2009, 22:56   |  #3  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
mahsun494

adamın dediğine bak

lütfen kanıpta geçmeyin bu tarifeye adamlar bizi enayi yerine

1mbit kotalı internet 27tl MasterCard'la
8mbit limitsiz internet 99tl MasterCard'la
ttnet'in saniyede yediği küfür sayısı paha biçilemez
BeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendim

ECHELON_
13-05-2009, 22:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

neremle güleyim ki ben bu ttnete
antika net kullandığımız yetmiyor muşuz gibi 15 gb sınırsızxın sınırını koyuyorlar suistimal olmasın diye

mahsun494
13-05-2009, 23:43   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
136 mesaj

arkadaşlar 3G gelsinde görün o zaman nasıl indirime gidiyor 3G gelmesini bekliyorum vallahi dört gözle

loganwolverine
13-05-2009, 23:43   |  #6  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

1.5 ay sonra bırakıyorum ttneti

Kapalı Hesap (113439)
13-05-2009, 23:53   |  #7  
Kapalı Hesap
464 mesaj

bu üniversitelerdeki zorunlu seçmeli derslere benzemiş aynı. kedi fareyle oynuyor sanki .. 15 gb kota ve 8 mbps hız ha , tabi 8in tamamını verebilmesi de hayal tamamen 1 mbpsi bile hep 850 olarak alabildik. insaf ya arkadaş insaf 8 mbps diyelim ki hadi bunu 7civarı sağlayabildin o hızla 15 gb kota maksimum 5 gün bilemedin 1 hafta dayanır . acaba akıllarından ne geçiyor anlamadım ki. haksız kullanımı önlemek için yapmışlar . ee sonuçta bunun parasını ödüyoruz biz hem de fazlasıyla . diyecek söz bulamıyorum . işin en komik tarafı da 15 gb aşınca 512 hıza düşecekmiş  şaka gibi, allah bilir onun için de kota aşım ücreti alırlar bir miktar mutlaka . aman diyeyim sakın ola herkes bi çılgınlık edip geçmesin sakın bu tarifeye. telcom u beklemek lazım biraz da ömrümüz geçti o da ayrı tabi : (((

720p
14-05-2009, 00:52   |  #8  
Yıllanmış Üye
480 mesaj

512 KB/s'ye ye düştükten sonraki her MB başına ücret alınmaya devam edilecek mi? Alınacaksa isterlerse 128KB/s'ye ye düşürsünler hiçbir şey farketmez.

mahsun494
14-05-2009, 08:14   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
136 mesaj

arkadaşlar ben şu anda herkese meail yoluyacam sakın ama sakın bu tarifeye yanılıpta geçmeyin diye sizde atın lütfen adamların hesabı ters çıksın adamlar %85 geçeceğini düşünüyor

Kal-El
14-05-2009, 16:28   |  #10  
Yıllanmış Üye
816 mesaj

Sınırsız internetin sınırlı olduğu bir ülke düşünelim... Hadi.

Kal-El
14-05-2009, 17:35   |  #11  
Yıllanmış Üye
816 mesaj

Şimdi benim anlamadığım olay "8Mbps'ye kadar" kısmı. Mecvut 8 Mbps altı servisleri 8 Mbps'ye mi çıkaracaklar yoksa 0-8 arası diyip ne idüğü belirsiz bir hıza mı mahkum edecekler?

Ha bir de herkes otomatikman geçecek mi bu yeni hizmete?

Benim 4GB 1Mpbs internetim var. Bir sabah kalkıcam ve 8Mbps 4Gb mı olacak internetim?

erdem barış
14-05-2009, 18:51   |  #12  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
1,312 mesaj

amaç ülkemizi alt yapı hazır olmamasına rağmen hızlı internete kavuşturmuş gibi göstermek sınırsız kullanıcılar için 1 mbps te 40 gb üstü download yapanlar 8 mbpsye geçmek istemeyecektir aylık  10 tl olan rapidshare premium almak zaten yetiyor.8 mbpsyi ne yapalım.

mustafaasil66
14-05-2009, 19:05   |  #13  
Yıllanmış Üye
373 mesaj
Kal-El
Şimdi benim anlamadığım olay "8Mbps'ye kadar" kısmı. Mecvut 8 Mbps altı servisleri 8 Mbps'ye mi çıkaracaklar yoksa 0-8 arası diyip ne idüğü belirsiz bir hıza mı mahkum edecekler?

Ha bir de herkes otomatikman geçecek mi bu yeni hizmete?

Benim 4GB 1Mpbs internetim var. Bir sabah kalkıcam ve 8Mbps 4Gb mı olacak internetim?

ŞüpheliSinsi

sinan354
14-05-2009, 19:15   |  #14  
Yıllanmış Üye
533 mesaj

şu anda 1Mbps sınırsız kullanıyorum bir an 8 kat için aynı ücreti mi verecem diye sevinmiştim ama 15gb ı görünce işin gerçeği çıktı.dalga mı geçion ttnet geçen ay 120gb indirmişim.ben 3 günde doldururum o kotayı.ee sonra 512 yok ya bu çağ dışı bi uygulama.

ReFeRaNSs
14-05-2009, 19:53   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj

cem yılmaza verilecek ve diğer bi okadar reklama verilecek parayı alıp yatırım yapsaya ne gerek var bu kadar kampan yaya 4 çeşit olsun yeter sen alt yapını geliiştirsene pilot bölge gibi vdsl için fiber döşüyor sen başla yurdun her yerinde azar azar da olsa başla kepçe ile alıyo tutamla yatırım yapıyo ayrıca bu şeye ben olsam ve altyapım desteklese 20 -30 lira daha fazla verir vdsl alırım 512k ya düşmektense böylesi bana mantıklı geliyor tabi vdsl için ek masrafları katmıyorum.

mladenbmv
14-05-2009, 22:23   |  #16  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

mevcut büyükşehirlerde alt yapı yetiyor zaten 8 mbps ye ama vermiyorlar fazla para kazanamıcağız diye düşünüyorlar.koskoca ülkede türktelekomun elinde ikinci üçüncü bir firma daha olması lazım gsm de var 3 şirket ama telefonda yok şaşırtıcı.birde türktelekomun adını değiştirmek lazım libyalılarınsa türktelekom adınıda LİBYATELEKOM koymak lazım türk ismini kirletmesin bari.

Fatih_ARMAĞAN
14-05-2009, 22:34   |  #17  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

amaç sözde haksız kullanımı ve fazla trafiği engellemek anlasanıza. 15 gb üstü kullananlar daha az kullanmaya teşvik edilmeye çalışılacak ve ordan kazanılacak trafiği daha az net kullananlara aktarılacak hesapta..  

böyle bi saçma tarife olamaz imkansız ya valla kafayı yemek üzereyim umarım yanlış anlıyorum bu tarifeyide doğru düzgün bi açıklama gelirde ne oldupu belli olur. böyle bi tarife dünyanın hiç bi yerinde yok.

ben kurumsal bilgisayar firması işletiyorum beni zorla 8mbit yapacak hemde 15 gb kota koyacak. varmı böle bişey ya bende onlarca pc kurulumu yapılıyor download lar oluyor update ler yapılıyor sürücüler indiriliyor her ay ben banko 100-120gb downladım var. 4mbit sınırsız kullanıyorum. ben parası neyse ihtiyacım olanı almak en doğal hakkım. ekonomik şartları düşük olan vatandaşta kendine uygun olan en ekonomik olanı almakta haklıdır. böyle bir saçmalık olamaz inanmak istemiyorum ben ya. ttnet de atabileceğim her yere bi sürü mail attım bakalım nasıl bir dönüş olacak..

mahsun494
14-05-2009, 22:49   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
136 mesaj

kardeş versene bizde atalımın mail gerçi atıkta ne oldu hiç bişe olmadı ama yine deniyelimin

matrax551
16-05-2009, 08:06   |  #19  
Yıllanmış Üye
801 mesaj

arkadaşlar zaten film ve mp3 indirmeyi yakında yasaklayacaklar.bu kampanyanın bir nedenide korsanı engellemek.öle yüksek seviyede indireceğiniz bişey kalmayacak.

Son Düzenleme: matrax551 ~ 16 Mayıs 2009 09:32
Kapalı Hesap (113439)
16-05-2009, 23:44   |  #20  
Kapalı Hesap
464 mesaj

italya , fransa gibi bazı avrupa ülkelerinde yasaklanmaya başlandı illegal download bilhassa torrent kullanımı. chip geçen sayılarında birisinde ve online sitesinde de bu konudan bahsetmişti. Türkiye'de de benzer bir yasa hazırlığı içinde olunduğunu. meclise sunulacakmış. film yapımcıları ve müsem ciddi şekilde bastırıyor bu konuda. 3 kademeli şekilde birinci illegal downloadda uyarı ikinci de tekrar bi uyarı ve son olarak para ve hapis cezasına kadar giden bir süreç işletilecek imiş. neticede bunun uygulanabilirliği elbette tartışmalı bir konu. eğer yasa yürürlüğe girerse bütün bu adsl tarifeleriymiş kampanyalarıymış hiçbir anlamı kalmayacak matrax551in ifade ettiği gibi. bir yandan korsana karşı olmakla birlikte film-müzik vesaire gibi sanat eserlerinin aşırı pahalı olması durumu da bizleri çok zorluyor . ingiltere ve almanyada eğitim gören arkadaşlarım mevcut onların bana söylediğine göre bir dvd bir müzik cd.si gibi eserlerin fiyatı ,türkiyeden çok daha pahalıymış.. bu da ilginç gerçekten. tabi onların ekonomik durumları bizimle kıyaslanamaz.. torrentle savaş bakalım nasıl sonuçlanacak.