Agustos ayı başında ekonomik durumumun iyice kötüleşmesi üzerine faturalardan kısalım dedik ve interneti de kotalı 8 mbps tarifesine geçirdim. Daha önce birçok kez 8 mbps seçeneklerine geçmenin dogru olmayacagını söylememe rağmen , buna mecbur kaldım fakat tahmin ettiğim ettiğim gibi çıktı. Sizlerle 1 aylık bu süreci paylaşmak istiyorum ki 8 mbps kotalı pakete geçmek isteyenler , düşünenler varsa mutlaka okusunlar . 15 lira daha az vereyim derken az kalsın kotayı aşıyordum .
tam anlamıyla dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oluyordum. Öncelikle hız konusunda dedikleri gibi hızlı çıktı istanbul suriçinde oturuyorum . 8 mbps vaad edilen hız , kayıp olmadan verilebildi, hatta yaptıgım speed test ölçümlerinde 9 mbps gözüküyordu... işin bu kısmı kulağa hoş gelse de kullanmaya başladıktan sonra kota hızla dolmaya başladı . 1 olarak inmesi gereken veri 2 olarak , 2 olarak inmesi gereken veri 4 olarak iniyor adeta.. inanın ki sadece internette gezinerek , msn kullanarak ayın 20 si oldugunda kota sorgulama sayfasını kontrol ettiğimde 3,500 gb download yaptıgım gözüküyordu. ziyaret ettiğim siteler de öyle basit sitelerdi mail hesabım, milliyet.com.tr gibi haber siteleri, chiponline. falan .
sonrasında tam 10 gün boyunca kotayı aşmamak uğruna adeta download miktarlarını sayarak internete girebildim , aslında giremedim desem daha dogru olur. 2 tane kota takip yazılımı kullandım . 10 gün boyunca akla karayı seçtim . ay sonuna geldiğimde 3,945 gb downloada ulaştım buna rağmen.
Sonuç : tövbeler olsun diyerekten tıpış tıpış 1 mbps sınırsız bağlantıya hemen geri döndüm . 8 mbps hızla 4 gb kota miktarının olması adeta abesle iştigal etmekten başka birşey değil. sonuçta internette özgürce gezinemedikten kullanamadıktan sonra bunun ne anlamı var. hiç mi video indirmeyeceğiz hiç mi müzik dinlemeyeceğiz ?
aslına bakarsınız ttnet güzel strateji izlemiş. 8mbps hızla kotanın aşılması bir kere allahın emri zaten, çoğu kullanıcı kota miktarlarını takip etmiyor zaten . Böylece şişirilmiş faturalar arttıkça artıyor , diğer bir karlı tarafı da internet kullanım oranları da büyük oranda düşüyor . Böylece altyapısını rahat tutmaya çalışıyorlar.
özet olarak diyeceğim şey ; internet sınırsız olmadıkça bunun hiçbir anlamı da kalmıyor. Haa eğer sürekli ev dışında olan , çalışan meşgul olan , ben arada bir sörf yaparım mailller bakar çıkarım diyenlerdenseniz kotalı bağlantılar uygun olabilir belki . fakat ortalama bir internet kullancısı için bile bu kotalı bağlantılar yetersiz hele ki 8 mbps gibi bir hızla kotalı kullanım gerçekten gülünç bir durum .
hatanın neresinden dönülürse dönülsün kar oluyor .. saygılar