arkadaşlar ben şu an 1mbps 4 gb kotalı adsl kullanıyorum. yeni çıkan 8 mbps e geçmek istiyorum. fakat kota hakkında kafamda şöyle bir soru oluştu. Ben 8 mbps e geçmek istediğimde muhtemelen NET4 paketini seçicem. Benim kafama takılan soru 15 gb kota her pakette var peki bu 4 gb kota neyin nesi oluyor? 15 gb'ı aştığımızda hız 512 kbps'e düştüğünde uygulanacak kotamı????
ttnet 8 mbps hakkında bir sorum olcak..
Sen şimdi 4gb kotalısın bunda bi sorun yok 15gb kota ise sen 4 gb yi aşıp 16 gb yaparsan da hızın 512kb ye düşecek yani iki kotalı oluyorsun hem 4gb hem 15gb 4 gb'ye kadar bi sorun yok 4gbden sonra 1gb başına 10lira ödeyeceksin 15gbye geldiğinde ise yine aynı şekilde 1gb başına 10lira ödeyeceksin ve hızın 512k'ye düşecek umarım açıklayıcı olmuştur.
Yine bir ttnet rezaleti sınırsız olduğunu belirtiyor fakat 15 gb sınırlı ve bunun akabinde 512 ye düşüyor hızı çok kötü birşey...
mustafaasil66Sen şimdi 4gb kotalısın bunda bi sorun yok 15gb kota ise sen 4 gb yi aşıp 16 gb yaparsan da hızın 512kb ye düşecek yani iki kotalı oluyorsun hem 4gb hem 15gb 4 gb'ye kadar bi sorun yok 4gbden sonra 1gb başına 10lira ödeyeceksin 15gbye geldiğinde ise yine aynı şekilde 1gb başına 10lira ödeyeceksin ve hızın 512k'ye düşecek umarım açıklayıcı olmuştur.anladığım kadarıyla ilk 15 gb kotayı aşarsam hızım 512 kbps e düşecek fatura artmayacak.. sadece 512 kbps için ekstra 4 gb kota uygulacanak.. anlamışmıyım??
Hayır, 4 gb'ı aşmandan itibaren aştığın miktar kadar kota aşım ücretini senden alırlar bu 1.
2.'si, 4 gb'ı aştın, 15 gb'ı da aşarsan senden yine aynı şekilde hem kota aşım ücretini alacaklar hem de hızını 8 mbps'den 512 kbps'ye düşürecekler.
TTnet müşterileri tavuk sandı herhalde. Yol babam yol. Bu kadar da olmaz ki canım. Ayıp ayıp...
ahmeyt05Hayır, 4 gb'ı aşmandan itibaren aştığın miktar kadar kota aşım ücretini senden alırlar bu 1.Evet aynen böyle
2.'si, 4 gb'ı aştın, 15 gb'ı da aşarsan senden yine aynı şekilde hem kota aşım ücretini alacaklar hem de hızını 8 mbps'den 512 kbps'ye düşürecekler.
Arkadaşlar bence şu 512 kb düşme hikayesini yanlış anlıyorsunuz. orada düşen bağlantı hızınız değil; download hızınız . 512 kbps download hızı da yanılmıyorsam 4 mbps tarifelerinde geçerli. yani sanıldığı gibi uçurum bir düşüş yaşanmıyor. 800- 900 kbps indirme hızınız yarılanmış oluyor.
ZombieNationarkadaşlar ben şu an 1mbps 4 gb kotalı adsl kullanıyorum. yeni çıkan 8 mbps e geçmek istiyorum. fakat kota hakkında kafamda şöyle bir soru oluştu. Ben 8 mbps e geçmek istediğimde muhtemelen NET4 paketini seçicem. Benim kafama takılan soru 15 gb kota her pakette var peki bu 4 gb kota neyin nesi oluyor? 15 gb'ı aştığımızda hız 512 kbps'e düştüğünde uygulanacak kotamı????net4 tarifesiyle Eski Tarifenin 8 kat hızlısını Düşün extra 2 tl verecen.4 gb kotayı aştıktan sonra hız devam ederken Aylık download (indirme) miktarı 15 GB'ı aştıktan sonra, ayın geri kalan günleri için download hızı 512 Kbps olarak uygulanacaktır.Diye Biliyorum ttnetin sayfasının yalancısıyım
197272Arkadaşlar bence şu 512 kb düşme hikayesini yanlış anlıyorsunuz. orada düşen bağlantı hızınız değil; download hızınız . 512 kbps download hızı da yanılmıyorsam 4 mbps tarifelerinde geçerli. yani sanıldığı gibi uçurum bir düşüş yaşanmıyor. 800- 900 kbps indirme hızınız yarılanmış oluyor.Bağlantı hızı ile download arasındaki hızı açıklar mısınız lütfen! Hep aynı şey, sakarboy çok güzel bir örnek vermişti, aratıp bulamadım ama, yani dediğiniz şey aynı şey zaten.
Şu yazısı okumanızı tavsiye ederim: http://trksh.org/bilgisayar-ve-i ... aketi-hakkinda.html
ben tarifeyi değiştirdim ancak pek bir fark yok adsl destek hattından da bilgi aldım internet hattınızın maximum kullanabilceği download hızına erişirsiniz gibi birşey dedi :S pek önermem eski paketim daha iyiydi 1megabit limitsiz :Den iyisi
Exxxxxxx Farkı Başlıyor.....
TTNET 8 MB/S İNTERNET HİZMETİ...
Bu tarifeye girenler sanmasınlarki 8MB/S Hızla internete bağlanacaklar eğer bölgelerinde 8MB/S hızı destekleyen Bağlantı tipi varsa 8MB/S hıza çıkarlar...
Zaten TTNET reklamında ''8MB/S hıza kadar hızlı internet...''
Müşteri temsilcisi '' Bu hizmete geçtikten sonra bölgenizde desteklenen en yüksek bağlantı hızınız kaçsa o kadar hızlanır''
Exxxx yorumu :
Sınırlı kullanıcılar birçoğunuz 4 GB kotayı aşmamak için kendini zorluyor
ve
bunu 1MB/S hızla sağlıyor....
Şimdi siz bu bağlantı hızınızı tam 8 kat yükseltseniz ne olur?
8 kat daha hızlı download olur buda 8 kat daha hızlı kota dolumu demek...
Farkında bile olmazsısnız Mp3 indirirken Youtube izlesene timsah gibi video sitelerine bağlanıp video izlerken Birşeyler indirirken
Bir bakmışsınız ki 1 hafta dolmadan 4 GB dolmuş...
Hee şimdi bide 8MB/S sınırsızları yorumlayalım....
Arkadaşlar diyor ki
8MB/S hıza bağlanıyoruz 3 Tl fark ödüyoruz ama 15 GB den sonra 512/kps hıza düşüyor bizi tavuk sandılar diyorlar....
Arkadaşlar tarifelere bir bakın...
4/mbs hızındaki sınırsız internetin fiyatı 79 tl ken adamlar size gerçekten
8/MBS hızındaki interneti 49 TL ye sınırsız verirler mi?
Verirlerse nasıl verirler '' İşte böyle verirler 15GB sınırlı hız''
15GB sonrası tam tamına 16 kat hızı düşüyor.
BUNUN NEDENNİ İSE TTNET MÜŞTERİ HİZMETLERİNİN AÇIKLAMASI '' HAKSIZ KULLANIMI ÖNLEMEK ''
Exxxxx yorumu :
Sadece mantıksız insanların bu kampanya hakkında bir fırsat olduğunu düşünmelerini sağlamak...
Arkadaşlar Ben 1/MBS bağlantı hızı kullanıyorum vede sınırsız....
15 günde 85 GB veri indirmişim....
;)
ve sabit 1024/kps hızla ve 45 tl ye....
Ancak Şunu Unutmayın Dünyanın en pahalı ve en ucuz internetini TÜRKİYE kullanıyor...
Mustafa kardeş kusura bakma buralarda biraz geç gördüm. Senzaten biliyorsundur.
Speed (hız) download
1 mbps hızda 128 kbps/s
2mbps 256 kbps/s
4mbps 512 kbs/s
8mbps 1 mbps/s indirme hızlarında download yapılabilir.
Tabii bunlar maksimum seviyeler . Tam tamına alınmaz. 512 kbshıza düşmenin espirisiindirme (download) hızındaysa o kadar sorundeğil demek istemiştim. Bilmemanlatabildimmi dostum.
kusura bakmayın ama nereye yazacağımı bulamadım ve ben sınavı geçtim ama sertifikam gelmediii.
İYİ GUNLER ARKADASLAR
benım akrabam ttnette calısıyor sizi bılgılendırecegım ve bende bu tarıfeye gectım bu tarıfe hakkında bazı arkadaslarmızı yanlıs duuncelerı var oncelıkle hızınız omur boyu 512kbps dusmuyor 8mbıt uysesımısın bunu atıyorum agustosun 25.gune kadar 15gb yaptın bıra ayın dolması ıcın 5 gun kaldı bu 5 gun ıcerısındede 512mbps dusuyor bu demek oluyorkı download hızın 60kp/sn arası bu eylul ayına bır dıger aya geldıgınde ınternet hızın tekrar 8mbıt oluyor ve 512 ıye dusmesı ıcın yıne aynen senın 15gb kotanı doldurman lazım
arkadaslar muhabbete biras geç katılıyorum ama bu konu hakkında yasadıgım bi olayı anlatacagım.
konyada arkadasımgil 8 mb'ye kadar olan tarifeyi 5-6 aydan beri kullanıyorlar. arkadasımgil aylık ortalama 100 gb download yapıyorlar ve internet hıze ne 512 kb'ye düşüyor ne de fiyatta extra bi artıs olmuyormus. ve bu olaya gözümle sahit oldum 30 gb'nin üzerinde indirme yaptım ve sürekli 800 kb/s hızı civarında indirme yaptı. 16 gb indirmeden sonra internet hızın 512 kb/s düşmemesinden dolayı bu olay telekomda çalısan bi tanıdıgına sormus ve aldıgı cevap su olmus. 512 kb ye düşmesinin imkanı yok çünkü suan konya telekomu internet için verilen minimum deger 1 mb demiş. suan bende bu tarifeye geçmeyi düşünüyorum. istanbulda da benim yasadıgım olayı yasayan arkadaslar varsa beni bilgilendirebilirler mi?
1 Mhps'de sınırsızda ayın sonun 50 60 GB indirim yapmış oluyorum
8 Mhps'e olursa 500 600 Gb çıkar sonuç olarak Hızınız artarsa Bu indirdiğiniz dosya artar Kotanız ayın sonunu bırakın bir kaç gün içerisinde biter size tavsiyem TTNET bu oyununa gelmeyin adamlar bulmaca bilmece TARİFELER çıkarıp milleti kandırmaya çalışıyor...
Bulunduğunuz Hızda ve kotada kalın.