Şu an youtube'da hiçbir dns ile video izleyemiyorum.
Dns'lerin çoğunda birçok sitede problem var.
OpenDNS ile zaten internete hiç bağlanamıyorum.
Not:Youtube'un erişime açık olduğunu biliyorum ancak diğer yasaklı siteler için dns ayarlıyorum bu sefer youtube video izletmiyor.
Ttnet'in Dns'lere erişiminde sorun var
mcafee23 geçen benimle paylaştığın host dosyası sayesinde şu an hiç sorun yaşamıyorum.
artık youtube yasağı kalktığı için hosts dosyasının içindeki hiçbir satıra ihtiyaç duymuyorum.
Gerek kalmadı sadece yasak siteler için dns ayarlıyorum,yetiyor
Ama tekrar yasaklanır ihtimaline karşı hosts dosyası bir kenarda duruyor tabii
Ama bugünkü sorunun hosts ile ilgisi yok.DNS'ler arızalı bugün
http://www.eksisozluk.com/show.a ... 4%B1+sorunlar%C4%B1
yanlız ekşide söylendiği gibi openDNs'in kapanması gibi bir durum olamaz.Koskoca Opendns borçlu teksilci gibi bir günde ası arağı oplayıp kaçmaz.
ttnet yurtiçi linklerde ve yurtdışı çıkışlarda problem olduğu biliniyor.
Ttnet dns'lerini kullanınca sorun yok ama sorun yine de kesin ttnet'de dir çünkü 4-5 dns denedim youtube vimeo gibi sitelerde videoların açılması ya uzun sürüyor ya da hiç açılmıyor.Bence ttnet'in bu DNS'lere erişim sıkıntısı var
Düzelir deyip bekleyelim.
2 -3 saattir open DNS internete erişemiyor. sadece youtube değil çoğu siteye de girilemiyor. bilgisi olan var mı? ttnet in bir operasyonu sanki. seslisozluk de yasaklanmış. lanet olsun bu kafalara
OpenDns yurtdışında açıkmış . TTnet e tüm sevgi ve selamlarımı bizzat iletiyorum..
https://www.chip.com.tr/forum/ces ... 221_wp1.html#977855
Geçende bu konuda anlattığım gibi iki dns birden kullanırsanız bugünkü gibi bir sorunu hissetmezsiniz.
Gerçi tüm dns'lerde çeşitli problemler var Google dns ile video izleyemiyorum
4.2.2.1
4.2.2.5 sorunsuz görünüyor
Biri 8 Mbit Netlimitsiz kullanıyorum.
Şu an buradaki host dosyası ve otomatik DNS yardımıyla Youtube'dan video izleyebiliyorum.
Neredeyse tüm siteler de açılıyor.
8 Mbit'e geçtiğimden beri stabil bir şekilde video izleyemiyorum.
Bir gün 720p videoları hiç takılmadan izliyorum.
Sonraki gün 240p videolar bile bir türlü yüklenmek bilmiyor
Sayamayacağım kadar çok Host/Dns kombinasyonu denedim. Sonuç YOK...
Bu şekilde 5-6 ay geçti. Hala aynı şekilde devam ediyor...
kötü haber var DNS hepsi blocklanıyor.
o yukarıda youtube yasaklansın falan diye biri söyleniyor youtube zaten açıldıktan 48 saat sonra tekrar yasaklandı
Superonline fiber kullanıyorum Google dns işe yarıyor youtube vimeo vs. hepsi hızlı...
-------------------------------
Edit:
Vazgeçtim anasayfaları hızlı ama videolar gelmiyor :D