TTNET'in Speed ve Hız Testi Numarası !

Netron
11-01-2011, 00:30   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
468 mesaj

TTneT'in Speed ve Hız Testi Numarası !

2 gün önce Adsl hattımı 1024'ten 8 Mhps NETLIMITSIZ çevirdim buraya kadar her şey normal ama hattım 8 mhps desteklediği halde 8 mhps yani saniyede 800 Kb/sn dosya ve video transferi yapma lazım ama gelin görün ki 800 Kb/sn bırakın 50 60 100 Kb/sn ile dosya indiriyorum herkes gibi bende "speedtest.net ve hiztesti.ttnet.com.tr" sitesine girip test ediyorum sonuçlar 6, 7 ve 7.5 mhps herşey normal gibi gözüküyor ama dosya ve video gelince yerlerde öyleki bazen sayfa açılmıyor msn'de kopmalar 
oluyor!.. 

Aklıma şu geldi ya Bu TTNET "speedtest.net ve hiztesti.ttnet.com.tr" sitelerini Hızını kesmeyip diğer sitelerin hızını kesiyorsa?  ya sorunu bizde olduğu şüphesini uyandırmak istiyorsa? TTneti aradığınıda binanızın altyapısı eski, modeminiz yetersiz, altyapı çalışması var, ve falan filan diyerek suçu size başka sorunlara yüklüyor çoğunlukla. 

size bir video ile bunu kanıtlayacam bunu ama akşam arıza kaydı bıraktım hızım 8 mhps den 4096 yani 4 mhps düşürülmüş şimdi "speedtest.net ve hiztesti.ttnet.com.tr" sitelerine girip test yapınca hız 4096 sabit!.. "ne ilginç dimi" ama video ve dosya indirince işte orada hız yerlerde... 

http://www.youtube.com/watch?v=RDOk-IcusjI 

bunu herkes test edebilir vereçeğim anlık ölçme programıyla bunu herkes deneyebilir. 
http://www.yeniprogram.gen.tr/do ... est_By_Fugitive.zip 
Programı virüs taramasında geçirip öyle yükleyin. 

Not: TTNET en güzel tarif eden video: http://www.dailymotion.com/video ... tnet-hyz-testi_tech

Son Düzenleme: Netron ~ 11 Ocak 2011 00:31
ghostheross
11-01-2011, 00:35   |  #2  
Yeni Üye
31 mesaj

tamamen komplo teorisi yazmışsın.ttnet seninlemi uğraşacak.
ayrıca o programın hangi site altyapısını kullandığını sanıyorsun

Netron
11-01-2011, 00:38   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
468 mesaj
Alıntı: ghostheross  
tamamen komplo teorisi yazmışsın.ttnet seninlemi uğraşacak.
ayrıca o programın hangi site altyapısını kullandığını sanı
komplomu? benimlemi ? herkes diyorum "genel" bunu nesini anlamadın ? forumları açta bir şeyler öğren herkesin ortak sorunu bu!

Ayrıca TTNET hız ölçme siteside var yani kendi altyapısı kullanıyor.

Son Düzenleme: Netron ~ 11 Ocak 2011 00:39
ghostheross
11-01-2011, 00:47   |  #4  
Yeni Üye
31 mesaj

1- bende problem yok
2- ttnetin hatta gelen bilmem kaç mbit bağlantı hızını o siteye göre öyle bu siteye göre böyle ayarlamasının kendisi için hiçbir getirisi yok.
3- burası bir forum yani tartışma platformu ve yazdıklarım benim şahsi görüşüm ama saygı duymanız gerekirken böyle git ordan birşeyler öğrende gel gibi tavırlarınız yüzünden sitede adam kalmadı.
bu yüzden 2,5 sene de 30 mesajım var milletden laf yiyeceksem bu foruma yazı yazıp kafa patlatılmaz.

Bu yüzden forumdan ayrılan üstadlar iyi dayanmış sizin gibilere ve ayrılırken de çok haklılarmış.
lanet olsun forumunuza da insanlığınıza da be....

Netron
11-01-2011, 00:49   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
468 mesaj
Alıntı: ghostheross  
1- bende problem yok
2- ttnetin hatta gelen bilmem kaç mbit bağlantı hızını o siteye göre öyle bu siteye göre böyle ayarlamasının kendisi için hiçbir getirisi yok.
3- burası bir forum yani tartışma platformu ve yazdıklarım benim şahsi görüşüm ama saygı duymanız gerekirken böyle git ordan birşeyler öğrende gel gibi tavırlarınız yüzünden sitede adam kalmadı.
bu yüzden 2,5 sene de 30 mesajım var milletden laf yiyeceksem bu foruma yazı yazıp kafa patlatılmaz.

Bu yüzden forumdan ayrılan üstadlar iyi dayanmış sizin gibilere ve ayrılırken de çok haklılarmış.
lanet olsun forumunuza da insanlığınıza da be....
1- Seni sorunu olmaması diğerlerini sorunu olmaması anlamına gelmez.
2- Buraya gelip bir şeyleri araştırmadan sorup sorgulamadan dengesizce cevap yazman seni hatan!.
3- Senin allah islah etsin bundan sonra araştırmadan cevap yazmasın olur biter.

Son Düzenleme: Netron ~ 11 Ocak 2011 00:54
gokhan38
11-01-2011, 00:52   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

arkadaşım internet download manager ı kur (kısa adı idm :)  bu programla bi video indir bakalım youtube benzeri sitelerden idm max hızını kullanır bak bakalım kacla iniyor.

Netron
11-01-2011, 00:59   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
468 mesaj
Alıntı: gokhan38  
arkadaşım internet download manager ı kur (kısa adı idm :)  bu programla bi video indir bakalım youtube benzeri sitelerden idm max hızını kullanır bak bakalım kacla iniyor.
internet download manager gündüz kullanımında aynı sonuçu veriyor genel olarak 8 mhps ve daha üst paketlere geçen herkes forumlarda ve şikayet sitelerinde herpsinde ortak sorun "hız düşük"

hahahaapşuu
11-01-2011, 01:17   |  #8  
Yeni Üye
40 mesaj

speed zaten hız demek. speed ve hız testi demişsiniz ama o cümle ayne şöyle olmuş; "Ttnet'in  hız ve hız testi numarası" :)

Son Düzenleme: hahahaapşuu ~ 11 Ocak 2011 01:19
Netron
11-01-2011, 01:19   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
468 mesaj
Alıntı: hahahaapşuu  
speed zaten hız demek. speed ve hız testi demişsiniz ama o cümle ayne şöyle olmuş; "Ttnette hız ve hız testi" :)
Bide TTNeti Hız testi sitesi var onunda kastettim "hiztesti.ttnet.com.tr"

şafak89
11-01-2011, 03:04   |  #10  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

bide bütün ttçilere inşallah fiber nternet gelri :)

_OnuR_
11-01-2011, 17:14   |  #11  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
890 mesaj

@şafak89 seninde iyi ki bi fiberin olmuş her konuya bi yerden şu fiberi bağlıyosun ya :D

hamann7725
11-01-2011, 17:53   |  #12  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

hız konusunu biraz da karşı taraftaki bilgisayar belirler.elinizde isterse fiber olsun karşıdan 10kb/s geliyorsa yapacak hiçbirşey yoktur.Mesela hatların yoğun olduğun saatlerde bunu etkiler.Örnek olarak genel kullanımın az olabileceği saatlerde rapidshare hotfile gibi sistemlerin premium üyeliği ile dosya indirmeyi deneyin bakalım hız olarak neyi göreceksiniz...

KENAN_35
18-01-2011, 08:18   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
990 mesaj

bırak ya bütün hız testleri aynı