Herkese Merhaba
Benim gibi herkes ttnetin kota sorunundan bıktı. Eskisi ile şimdi yaptıklarımız arasında birşey değişmesede bu kota nerden artıyor ?
Internet girdi - çıktılarımı kontrol etmek için NetMeter isimli programı kullanıyorum. Bilgisayar açıkken internette herhangi bir işlem yapmasamda her 30 - 32 snde bir 4.5 kb/s lik bir download oluyor(yaklaşık1sn) ve ne olduğunu anlamış değilim :).. Herhangi bir upload yok ama download var.
Herhangi bir programda çalışmıyor. (herhangi bir internet tarayıcısı, msn vs...)
Dün akşam merak ettim acaba bu 4.5 kb nekadar kotamdan götürüyor diye. Hesaplayınca 1260mb yapıyor yani kotanın 4te 1i(TTnet boşuna yükseltmez kotalarıya ;) ). Kotanın 1260mb gittiğini nerden çıkartıyorum ?. Kotayı yatmadan önce kota sayaç programını 0 ladım. 8 saat sonra uyandığımda 14mblık download olmuştu.
Anakartım daha yeni. Virüs yediğimide hiç sanmıyorum. Şu anda herhangibir Antivürüs kurmadım Ama genelikle Avira kullanıyorum.
şimdi bu sorun bendenmi kaynaklanıyor? Yoksa telekom 30 snde bir böyle birşeymi yaptırıyor? Böyle birşey varsa herhangi bir adı ve amacı varmı ?.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.