TTneT modem problemi

T_I_D
03-03-2011, 11:37   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Yaklaşık 8 ay önce ttnet abonesi oldum. 2 Yıllık sözleşme imzaladım. Kablosuz Zyxel P-660W-T1 v3 modem kampanyasından yararlandım. Şu an ttnet aboneliğimi iptal edip Smile adsl ye geçtim. Fakat sorun şu ki ttnetten aldığım modeme smile adsl şifresi girmek istediğimde giremiyorum çünkü @ttnet text kutucuğu kilitli.

zyxcel sitesinden P-660W-T1 v3 Ttnet firmware sürümünü değil de P-660W-T1 v3 Retail sürümünü indirdim. Fakat güncellemek istediğimde modem izin vermiyor. Yalnızca ttnet ibareli firmwarelere izin veriyor.

Küçük bir hile denemesi yaptım. Şöyle ki; şifre girilen web ekranındaki formu masaüstüme htm olarak kaydettim (çünkü o sayfada htm sayfası). Formun post bilgilerine modemin formu post ettiği kısmı ekledim ve text kutucuğunun engelini kaldırdım, @smileadsl.net uzantısını girdim. O şekilde formu post ettim. Konfigürasyon kaydedildi şeklinde bilgi verdi. Kaydettiğini sandım fakat yine internete bağlanamıyordum. Tekrar denedim, bu sefer modem kendini resetledi ve yine değişmediğini gördüm. Sanırım koruma koymuşlar.

Bu problemi çözmenin bir yolu var mı sizce?

T_I_D
04-03-2011, 08:26   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Zyxcel'e 0 212 314 18 98 nolu telefondan ulaştım. Gerekli düzenlemeyi kendileri yapıyorlarmış fakat ttnete fatura borcunuzun olmaması gerekiyormuş.

Sizden modemin üzerindeki seri numarasını istiyorlar, bağlı olduğunuz telefon numarasını alıyorlar ve ttnete fatura borcunuzun bulunup bulunmadığını öğrendikten sonra sizi arayıp adresi veriyorlar. Siz o adrese gönderiyorsunuz ve modem orada düzenlenip tekrar size geri gönderiliyor.

laxi
04-03-2011, 10:08   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
35 mesaj

kilidi kırmanın hiç bir yolu yok mutlaka ttnet sözleşmenin bitmiş modem ücretini ödemiş ve tt ye borcun olmaması lazım sonra 444 1 150 ZyXEL çağrı merkezini arayıp hat sahibinin adı soyadı modemi aldığın adsl telefon numaranı ve diğer bilgileri veriyorsun onlar tt ile iletişime geçip kilit kaldırma talebini iletiyorlar ttnet onlara duruma göre onay veriyor yada vermiyor sonra ZyXEL çağrı merkezinden mail yada tel aracılığı ile bilgilendiriyorsun.