Arkadaşlar, tam üç gündür çözemediğim bir sorunum var. Bir hafta kadar önce bilgisayarım arada bir mavi ekrana düşüp reset atmaya başladı. msconfig'ten baktığımda başlangıç menüsünde KernelFaultCheck diye bir şey yer alıyordu (karşısında da dumprep 0 -k yazıyor.) Bunu önce virüs sanarak dünyanın bütün antivirüslerini (şaka yapmıyorum), sonra spy temizleyicileri günlerce tek tek yükleyip test ettim hiçbiri buna ilişemedi bile. Son çare olarak c'ye format attım ve windows'u tekrar kurdum. Yepyeni windows'ta da aynı problemle karşılaşınca çıldırmanın eşiğine geldim. Şu anda kurduğum 5. ya da altıncı windows bu ve problemim ortadan kalkacak yerde katmerlendi. Artık doğru düzgün hiçbir programı yükleyemiyorum. Kendini geçici bir dosyaya açarak yüklenen programlar, sıkıştırılmış dosyalar ve her türlü setup dosyaları açma işlemi sırasında hata veriyor. Microsoftun tüm yazılımları hata mesajı veriyor. Örneğin bugüne kadar hiç problem çıkarmayan Ofis'i yüklemeye çalışınca cab dosyası hatası veriyor. Ayrıca artık windows'u yüklerken de bazı yükleme dosyalarının bulunamadığına ilişkin hatalar almaya başladım. CD'yi çıkartıp tekrar taktığımda bu kez o bulamadığı dosyayı tanıyarak devam ediyor yüklemeye.
Acaba sorun Ram'den kaynaklanıyor olabilir mi ya da harddiskten. çünkü dikkat ediyorum genelde o mavi ekranın gelerek resetlendiği zamanlar sisteme yük bindiği zamanlar oluyor.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa gerçekten minnettar olurum. Yoksa çıldırmak işten bile değil. Yanıtlar için şimdiden teşekkürler..
Not:
Sistemim:
P4 2.0
256 mb Ram