arkadaşlar resimde görüldüğü gibi tüm diskler paylaşımda önceden böyle değildi yeni farkettim.kapatıyorum paylaşımı kapatıp açtığmıda tekrar paylaşıma açık oluyor.nasıl komple kapatabilirim?
Tüm diskler paylaşımda
boş ver takma kafana öyle kulan bişey olmaz: )
trojan yemişsin kaspersky pure ile tarattır
Windows'un varsayılan gizli paylaşımları
Yanındaki $ işareti bu paylaşımın gizli olduğunu belirtir
Bu tamamen normal bir durum.
Bu uzaktan yardım veya sistem yöneticilerinin sistem üzerindeki etkinliği için açık bırakılır.Paylaşımı durdurursunuz.Oturum kapanıp açılınca tekrar açılır.
Tamamen kapatmanın yolu regeditten geçer
Normal kullanıcılar buradan size zarar verecek birşey yapamazlar.
Bu şekilde paylaşıma açılmış klasörler Ağ'da görünmez.
Hiçbir zararı yoktur.
Trojanla bir ilgisi de yoktur
Ancak hala hacker arkadaşlarım var net use komutu ile bilgisayarıma girerler diye korkuyorsan.
Bilgisayarındaki bu paylaşımların kullandığı 139 nolu potu NetBios'u iptal ederek kapatabilir ve rahat olabilirsin.
Bence fazla üstüne düşmene gerek yok.
Seni rahatlatacaksa gördüğün tüm windows yüklü bilgisayalara bak hepsinde bu paylaşımlar açıktır.
Ama yukarıdakilerden başka
müziklerim$ c:\müziklerim gibi bir paylaşım görürsen de bu tabii ki normal değildir.
Size bir klasör içinde bu paylaşımları tamamen kapatmanızı ve windows açıldığında tekrar açılmamasını sağlayacak .reg dosyası ve bu paylaşımlar üzerinden bilgisayarlara nasıl erişiliyor konusunu içeren bir döküman gönderiyorum.(Okuduğunuzda ne kadar zor olduğunu sizde anlayacaksınız)
Bu reg dosyası IPC$ paylaşımını durdurmaz çünkü bir sunucunun çalışması için bu gereklidir.
Bu paylaşımı kapatırsanız.Hiçbir şekilde paylaşım yapamazsınız.
http://hotfile.com/dl/80394350/554efc8/Gizli_Paylam.rar.html
Reg dosyasını çalıştırın gelen uyarıya evet deyip bilgisayarı yeniden başlatın.Paylaşımlarınız IPC$ hariç kapandı :)
Ayrıca bir klasörü paylaşıma açarken paylaşım adının yanına $ işareti koyarsanız bu paylaşım gizli olur.
Bunu tarz paylaşımları dos komutu "net share c$ /del" ile de silebilirsiniz ama windows yeniden açılınca tekrar açılır.