Tüm dünyayı korkutan 11 teknoloji!

CHIP Online
25-05-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Şeytan icadı, robot istilası ve fazlası... İşte ortaya çıktığında tüm dünyayı korkutan 11 teknoloji!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/tum ... eknoloji_47216.html

Resimlerle: Eskiden kalan 10 harika teknoloji şirketi logosu

Yeni bir teknoloji ortaya çıktığında, her seferinde onun dünyanın sonunun habercisi olduğu söylenir. Sosyal ağların iletişim sanatını öldüreceği, Google Glass'ın herkesi ayaklı bir kameraya dönüştüreceği gibi felaket senaryolarına rastlamış olmanız muhtemel. İşte ortaya çıktığında kitleleri korkutan 11 teknoloji


1. Trenler: Stockton-Darlington Demiryolu 1825'te açıldığında, çoğu kişi insan vücudunun saatte 30 milden (48 km/saat) hızlı gitmeye dayanamayacağını düşünüyordu. Böyle bir hız, vücudunuzun erimesine neden olarak sizi öldürebilirdi.


2. Telefonlar: Telefonlar herkes tarafından hoş karşılanmamıştı. Bazı yaşlı insanlar, ona dokununca elektrik çarpılacaklarını düşünmüşler; bazı erkekler ise karılarının çok fazla dedikodu yapacaklarından endişe etmişlerdi. İsviçre'de vaizler telefonun bir şeytan icadı olduğunu söylemişti.


3. Televizyon: Hepimiz, göz sağlığımız için TV'den uzakta oturmamız gerektiğine dair öğütlerle büyüdük. Ancak aslında ateş olmayan yerden duman çıkmamıştı: General Electric, 1960'ların sonlarında zararlı X-ışınları yayan bozuk TV'ler sevk etmiş; bunun sonucunda yetkililer TV'lere çok yakın oturmamamız gerektiğini söylemişlerdi. General Electric sorunu çözse de, korku yerinde kaldı.


Tüm Konu: Tüm dünyayı korkutan 11 teknoloji!

Resimlerle: Eskiden kalan 10 harika teknoloji şirketi logosu

Kaynak: www.chip.com.tr