Türk arama motoru Attabot.com iddialı geliyor

CHIP Online
24-09-2008, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Türk yapımı arama motoru Attabot.com, web araması anlayışınızı kökten değiştirecek hizmetler sunuyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Turk ... i-geliyor_8842.html

Daha önce bir Türk gencinin geliştirdiği CeoShare arama motorundan bahsetmiştik. Ancak bu kez karşımızda daha profesyonel bir portal duruyor. İnternet kullanıcılarının neredeyse tamamına yakının arama motoru olarak kullandığı bilinen google.com'a karşı iki Türk tarafından hazırlanan "attabot.com" web arama motoru beta yayınına başladı.

Web 2.0'ın olanaklarıyla arama motoru işlevlerini bir araya getiren attabot.com arama motoru, e-posta hesabı, çevrimiçi Türk Dil Kurumu sözlüğü ve Redhouse sözlük gibi hizmetleri tek adreste toplayarak kullanıcıyla büyük kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Kullanıcıların aradıkları kelimelere göre birbirlerine ulaşmasını sağlayan ortak arama, kullanıcılarının aramalarının sonuçlarının kaydedilebilmesini sağlayan "AttaRez" ve çeşitli kaynaklardan topladığı güncel haberleri görüntüleyen haber bölümü gibi kendine özgü işlevlerle de dikkat çekiyor. Attabot, aramalar için Google'ı kullanıyor.

Portalın kurucu ortağı Seyfi Erol, "Hayatı kolaylaştıran sayısal platform" olarak tanımladığı Attabot arama motoru fikrinin üç yıl önce Amerika'da internet projeleri hazırlarken şirket ortaklarından Ömer Kurt ile birlikte geliştirdiklerini söyledi.

Attabot arama motoruyla ilgili konuşan Seyfi Erol şunları söyledi: "İnternette bilgilere ulaşmak çok önemli. Bununla birlikte Web 2.0'ın getirdiği etkileşim, insanların internetten daha fazla yararlanmasını sağladı. Attabot fikri de buradan ortaya çıktı. İnsanların günlük hayatlarında kullanabilecekleri bir platformun yanına birçok internet aracının da eklenmesiyle büyük bir portal projesine dönüştü. Şu anda şirketimizde on kişi çalışıyor ve tasarım, kod yazma, test süreçlerini kendimiz gerçekleştiriyoruz. İnternetin olanaklarını kullanarak Amerika ve İstanbul'da ortaklaşa çalışıyoruz."

Tüm konu: Türk arama motoru Attabot.com iddialı geliyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Attabot.com'u beğendiniz mi?

aytemir
24-09-2008, 14:06   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj

turk işi arama motoru lafi çok yanlış ...attabot arama için google motoru kullaniyor.bunun neresi türk isi icindeki eklentiler harici çekici bir yonu yok..Lütfen milleti yanıltmayalım google daki indexden bakiyor.farkli degil.

nec_co
24-09-2008, 15:22   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

profosyonel bir taklitçi demek daha doğru olur sanırım. google altyapısını kullanarak yapılan bu reklam gerçekten başarısız ve yaratıcılıktan uzak olmuş.
bu işlerden çok az anlayan birisi bile google hesabı ile aldığı kaynak kodları ile bu siteden 10 dakikada hazırlayabilir... lütfen yanlış bilgi veripte insanları kandırmayalım

onlineTR
24-09-2008, 15:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

evett sanırım ılk ben gordum dun google arama motoru yazdım ve gordum guzel di yanı pek aramadıgımı bulamadım ama   ;))

ErsinX
24-09-2008, 16:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
167 mesaj
CHIP Online
İnternet kullanıcılarının neredeyse tamamına yakının arama motoru olarak kullandığı bilinen google.com'a karşı iki Türk tarafından hazırlanan "attabot.com" web arama motoru beta yayınına başladı.
bu ibare çok tuhaf Beğendim google yi kullanarak nasıl rakip oluyorlar ona anlamadım bişe Dil çıkarıyor

aytemir
26-09-2008, 15:08   |  #6  
Yeni Üye
35 mesaj

Chip editorlerinden açıklama bekliyoruz böyle basit bir siteyi tamamen google arama motoru kullanan ve google rakip nasil gösteriyorlar ? İnsanları aptal yerine koymayalım lutfen Chip ciddi bir dergi ve bizde dogru ve ciddi bilgiler buldugumuz icin giriyoruz ben size google daha iyi rakip bir site soyleyim buyrun  

buda google rakip ozaman :) attabot sitesinin reklamini yapabilirsiniz ama insanları yanıltmayalım

Hallederiz_87
27-09-2008, 21:55   |  #7  
Hallederiz_87 avatarı
Yıllanmış Üye
934 mesaj

Arkadaşlara aynen katılıyorum./İlave olarak/İlk önce gitsin ismini düzeltsin ondan sonra google rakib olsun.Beğenmedim

aytemir
17-10-2008, 22:58   |  #8  
Yeni Üye
35 mesaj

http://www.kucukgoogle.com/