Türk Oyun Geliştirme Grubu

denemeee
30-03-2009, 13:58   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
274 mesaj
Fattur
Biiiir:
Photoshop ve ücretsiz oyun motorları var

phtoshop ne zamandan beri oyun motoru.
İkiiiiii:
Photoshop ne zamandan beri ücretsiz!!!

Ben sana ucrestsız atayım ıstıyosan Kahkaha

2-bu adamlar okadar roportaj yapmıslar hıc tr.gg acarlarmı ?

pusu2009
06-04-2009, 13:35   |  #27  
OP Taze Üye
9 mesaj

neyi ücretsiz atacan photoshop'umuKahkaha

Son Düzenleme: pusu2009 ~ 06 Nisan 2009 13:36
PcMaKeR
06-04-2009, 17:42   |  #28  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
ozan1213
2-bu adamlar okadar roportaj yapmıslar hıc tr.gg acarlarmı ?
bu söz son noktayı koymuş. parasızlıktandır belki :D

pusu2009
14-04-2009, 17:52   |  #29  
OP Taze Üye
9 mesaj
PcMaKeR
bu söz son noktayı koymuş. parasızlıktandır belki :
olabilir

soneday
06-05-2009, 04:02   |  #30  
Yeni Üye
22 mesaj

Hemen gurur duymayın.

Bende oyun yaptım ve bu oyunlardan daha iyiydi,hiç olmazsa 3D'di(bkz. Son Viraj 3D film/oyun)

FK Entertainment Game Studios
Neden ingilizce? maden Türk'sünüz,yapacağınız işte türkçe olmalı.
Koskoca Ceidot bile kendisine Oyun Stüdyosu diyor.

Ve,Game Studios= Oyun Stüdyoları demektir,hani stüdyo nerede? odalarındaki bir pcdemi? Bir stüdyo açmadan kendisine hayali bir stüdyo açmakla bir yere varılmaz. ;)

Birşey daha;
Bir oyunlarına baktım,oyun ingilizce :) insanlar anlamıyor! Sen ingilizce yapsan oyunu,yabancılar oynarmı ? Milyonlarca ingilizce sesli,dilli oyunlar dururken o ateri oyununu oynarmı? Ama bizler oynarız,çünkü biz Türkçe oyun istiyoruz,türkçe oyuna karnımız aç.Bunu fark edemeyen Entertainment denen şeye ben yazıklar olsun derim ;) çaışmakta olan ve yaptıklar oyunların adı ve dili tamamen ingilizce! ve o ateri oyunları ile avrupaya "Türk'lerde bize oyun yapıyor,bari bi işe yarasa" demelerine göz yumdurtma yollarında başarılar diyorumm Beğenmedim

TAMAMEN REZİLLİK !
TAMAMEN REZİLLİK !
TAMAMEN REZİLLİK !
TAMAMEN REZİLLİK !
TAMAMEN REZİLLİK !

Son Düzenleme: soneday ~ 06 Mayıs 2009 06:11
mesut_illegal
06-05-2009, 14:50   |  #31  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj
soneday
Hemen gurur duymayın.

Bende oyun yaptım ve bu oyunlardan daha iyiydi,hiç olmazsa 3D'di(bkz. Son Viraj 3D film/oyun)

FK Entertainment Game Studios
Neden ingilizce? maden Türk'sünüz,yapacağınız işte türkçe olmalı.
Koskoca Ceidot bile kendisine Oyun Stüdyosu diyor.

Ve,Game Studios= Oyun Stüdyoları demektir,hani stüdyo nerede? odalarındaki bir pcdemi? Bir stüdyo açmadan kendisine hayali bir stüdyo açmakla bir yere varılmaz. ;)

Birşey daha;
Bir oyunlarına baktım,oyun ingilizce :) insanlar anlamıyor! Sen ingilizce yapsan oyunu,yabancılar oynarmı ? Milyonlarca ingilizce sesli,dilli oyunlar dururken o ateri oyununu oynarmı? Ama bizler oynarız,çünkü biz Türkçe oyun istiyoruz,türkçe oyuna karnımız aç.Bunu fark edemeyen Entertainment denen şeye ben yazıklar olsun derim ;) çaışmakta olan ve yaptıklar oyunların adı ve dili tamamen ingilizce! ve o ateri oyunları ile avrupaya "Türk'lerde bize oyun yapıyor,bari bi işe yarasa" demelerine göz yumdurtma yollarında başarılar diyorumm Beğenmedim

TAMAMEN REZİLLİK !
TAMAMEN REZİLLİK !
TAMAMEN REZİLLİK !
TAMAMEN REZİLLİK !
TAMAMEN REZİLLİK !

katılıyorum...

huskytime
06-05-2009, 19:38   |  #32  
Yeni Üye
32 mesaj

Arkadaşlar siz neler diosunuz hala anlamış değilim ben internet cafede bunlardan daha büyük insanların abi msn açarmısın dediğini biliyorum ne olursa olsun bu çocuklarla gurur duyulması gerekiyor muhakak ilerde bir şirkete girerler ha bu belki crytek olmaz ama başka bi tane olur.Bu işler yavaş yavaş olur hemen crysis gibi oyun istiyorsanız siz çok şey istiyorsunuz demektir.Başarılarını devamını diliyorum

mesut_illegal
07-05-2009, 10:22   |  #33  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
810 mesaj
AdRaMiTi

Kusura bakmada.

=) Bu oyunlarla büyük şirketlermi ?

Büyük şirketlere bu tip projeler götürdüğünde giderler yan odada aferdersin ama cok afilli bir şekilde sana gülücük atarlar.

Bu tip projeler tarihi eser diye yazılım müzesinde yayınlanıyor.

ben proje bile diyemiyorum.

pusu2009
07-05-2009, 10:46   |  #34  
OP Taze Üye
9 mesaj

ben şahsen bu veletlerin bir yere varacağını sanmıyorum.ama yineden desteklenmesi gerekir.acaba siz bir şey demek istiyorum."Bu projelerle bir yere varılmaz"demiş bazı arkadaşlar sizin o yaşlarda yaptığınız oyunlar crysis kalitesindemiydi.onlar daha çocuk be bu yaşta bunlara başladıysalar ileride yazılımcılara bile çalım atabilirler.bak cevat yerli'ye adam 12 yaşında commadre 64 oyunu yazmış şimdi nerde CryEngine 2 .....

PcMaKeR
07-05-2009, 11:02   |  #35  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
pusu2009
ben şahsen bu veletlerin bir yere varacağını sanmıyorum.ama yineden desteklenmesi gerekir.acaba siz bir şey demek istiyorum."Bu projelerle bir yere varılmaz"demiş bazı arkadaşlar sizin o yaşlarda yaptığınız oyunlar crysis kalitesindemiydi.onlar daha çocuk be bu yaşta bunlara başladıysalar ileride yazılımcılara bile çalım atabilirler.bak cevat yerli'ye adam 12 yaşında commadre 64 oyunu yazmış şimdi nerde CryEngine 2 .....
Oyun moturunu yazsınlarda düşünürüz iyi mi kötü mü !

mesut_illegal
07-05-2009, 11:29   |  #36  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
810 mesaj
pusu2009
hala bir beklenti içerisindesiniz türkçe oyun çıkacak diye adımız dünyada duyulacak diye. bende uğraştım 15-16 yaşlarımda oyun programlama yazma tasarlamak için ama ne adam gibi bir kaynak var. nede destek var devlet tarafından izmirde bir üniv. oyun programlama bölümü açacaktı ama hala bi haber alamadım belkide açmıştır. ve o ünv. tede okuyacak oyun programlama öğrenecek kadar param yok ( 50.000$ ) tamamen bitirmek bu ücreti buluyor.şimdi size soruyorum nasıl gelişecek türkiyede oyun sektörü. game maker gibi programlarla ancak 2b oyunlar yapılır tedavülden kalkmış. kendi oyun motorun olmadıktan sonra ne yaparsan yap boş. geçen gün mail geldi mail adresime işte şu fiyata size oyun programlama öğretelim gibisinden sitesine baktım 1 kaçtane karaktere baktım. 1995'lerden kalma tasarım berbat karakter tasarlaması öyle oyun yapacağıma hiç yapmam hiç emek harcamam daha iyi gel gelelim ülkemizde korsan çok yaygın adamlar sırf bize jest olsun diye crysis türkçe destek verdiler ve halaaa korsan alındı şimdi gelsinde EA games bize türkçe oyun üretip satsın nerdeee ben EA games yerinde olsam türkiyeye oyun bile sürmem 3-5 tane orjinal satılcak diye ölme eşşeğim ölme....

pusu2009
07-05-2009, 11:50   |  #37  
OP Taze Üye
9 mesaj

Türkiye cahil bir ülke bunu herkes kabullensin.Ben bir arkadaşımla konuştum orjinal oyun neden almıyorsun dedim verdiği cevap şu;
"Orjinal alsam tüm mahalle benimle dalga geçer üstüne beni dışlarlar"
peki bunun sorumlusu kim.Türkiyede oyun stüdyosu ve bunla uğraşan kişiler çok az FK Entertainment de onlardan bir sektörü dik tutmak için kurulmuşlar onlara ne şekil olursa destek vermemiz gerekir