Türk Telekom Adsl Mühendisleri İtiraf Etti!

eozenir
18-06-2009, 18:42   |  #1  
eozenir avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
406 mesaj

pazar günü evime hattı kontrol için gelen 2 mühendis. hat ölçümünden sonra kararı açıkladı. 2 mbps dediler. peki diğer insanlar kullanıyor tam dedim ve bilgiyi vermeye başladı:
aslında hat zayıflama değeri ile insanlara yanlış bilgi veriyolar. hat zayıflama değeri hattın hızınız azalması. şu an etk ile telekomun bir anlaşması var ve ihalede en ucuz fiyatı o vermiş. adsl için 0.9 mm lik kablolar kullanılırken etk kablo 0.4 mm kablo kullanmış. yani 1 veya 2 mbps de bu sorun olmaz. ama 4 mbps ve üstünde sorunlar başlar. yani bu değerde herkezin bilidği gibi SNR Margin değerleri. eğer gerçekten alt yapıda 0.9 mm lik kablolar kullanılsaydı isterse hat zayıflaması 50 olsun yinede bu sinyal DSLAM cihazından size sorunsuz geçerlerdi. bu arada 8 i tam alan arkadaşlar şanslı çünkü onlardada 0.4mm kablo döşeli ama yakın oldukları için kopmalar olmuyormuş. eğer 0.9 mm döşenseydi şu an 5 km ye kadar 24 mbs bile sorunsuz alınabiliyordu. çünkü gelişmiş ülkelerde şehir içinde santeal çok az miktardaymış.çünkü bunun örneği almanya ve amerika imiş.
sizlerle paylaşmak istedim.

erdata
18-06-2009, 18:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
106 mesaj

Ben adsl olayında verimliliğin mesafeyle ilgili olarak değişkenlik gösterdiğini biliyorum, tabii ki altyapının kalitesi de önemli ama adsl mantık olarak kablonun kalınlığından veya inceliğinden etkilenmez diye düşünüyorum.

freekays
18-06-2009, 19:03   |  #3  
freekays avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
596 mesaj

ttnet yıllardır saman altından su yürütüyor ve kimse buna dur demiyor..

birileri bişey yapmak zorunda eninde sonunda ipliği pazara düşer

eozenir
18-06-2009, 19:35   |  #4  
eozenir avatarı
OP Yıllanmış Üye
406 mesaj

aslında bende senin gibi düşünüyordum. ama öyle değilmiş. şöle bi örnek verelim.
iki ayrı yol   ve aynı koşullarda bu iki yol. ve iki arabada sabit 100 km ile gidiyor. biri ferrari diğeri normal bir araba. ama hızları dediğim gibi sabit 100 km. sence hangisi daha çok benzin yakar aynı hızda olsa bile. tabii ki ferrari yani hız aynı ama motordan dolayı yakış güçleri farklı. aynen buda buda benziyor. kablolar birazdaha kaliteli olsa uzunluktan daha çok sinyal iletim gücü daha çok olur.mühendis bana bunu izah etmeye çalıştı ama benim için önemli değil. türkiyenin alt yapısı çözdüm. hiç bişi olmaz bu memeleketten.

erdata
Ben adsl olayında verimliliğin mesafeyle ilgili olarak değişkenlik gösterdiğini biliyorum, tabii ki altyapının kalitesi de önemli ama adsl mantık olarak kablonun kalınlığından veya inceliğinden etkilenmez diye düşünüyorum.
Son Düzenleme: eozenir ~ 18 Haziran 2009 19:37
rules52
19-06-2009, 10:41   |  #5  
Taze Üye
18 mesaj

arkadaşlar merhaba kabloların tamammı aynı derecede sadece suanda dslamda ıp dslam geciş mevcut bu olursa herkes tam hıza kavusur bundan size tavsiyem biri dsl geciş yapınız!

şafak89
22-06-2009, 00:31   |  #6  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

o.ç. ttnrt
:@