merhabalar ben lisanslı vista home premium kullanıyorum.fakat yarın çıkacak olan windows 7 yi kullanmak istiyorum. bunu vistayı kaldırdıktan sonra mı yapabiliceğim yoksa başka bir yolu var mı?
bana yardımcı olursanız çok sevinirim..
merhabalar ben lisanslı vista home premium kullanıyorum.fakat yarın çıkacak olan windows 7 yi kullanmak istiyorum. bunu vistayı kaldırdıktan sonra mı yapabiliceğim yoksa başka bir yolu var mı?
bana yardımcı olursanız çok sevinirim..
kaldırdıktan sonra yapabılceksınız .bence bıraz sabırlı ol daha bu beta surumu oldugu ıcın daha yerlı yerıne oturmamıstır sonra pısman olursunz
Harddiskinizde başka bir bölüm (örneğin D) varsa buradaki dosyaları başka bölüme taşıyıp kurulumda disk seçim ekranından bu diski seçerek kurulumu buraya yapabilirsiniz. Böylece hjem kurulu sisteminizden olnmazsınız hemde hangisini açmak istiyorsanız onu açarsınız. Kurulum işleminin bitmesinin ardından açılışta işletim seçim ekranı gelmeye başlayacaktır. Beğenmezseniz önyükleme kaydından kaydını kaldırıp kurulu olduğu diskide biçimlendirerek sisteminize zarar vermeden kaldırabilirsiniz. Yada bu işlerle hiç uğraşmayıp virtual pc ( Burdan indirebilirsiniz. https://www.chip.com.tr/konu/Micr ... -ucretsiz_3281.html)yazılımı kullanabilir, windows 7 yi sanki bir programmış gibi kullanarak deneyebilirsiniz. Ancak bu şekilde kullanımda bir nevi iki işletim sistemide açık olacağından sisteminizde kasılmalara sebeb olacak ve tüm yönlerini denemeniz proplem olacaktır.
teşekkür ederim yayınlandığı zaman deniyeceğim..
acaba ne kadar bi yer açmam lazım kurcağım bu diskte?
Kuracağınız diskte başka dosya bulundurmayın, kurulumda silinebilir. İsterseniz disk yönetiminden mevcut diskinizi küçülterek yeni bölüm oluşturup kurulumu buraya yapabilirsiniz. Normalde 15 gb lık alan yeterlidir ancak siz yinede minumum 20 gb lık boş bölüme kurulum yapın.
teşekkürler ilginiz için..yarın yayınlandığında yapmam gereken adımları yazabilirmisiniz acaba?
ASlında windows 7 nin dvd sini takıp upgrade yöntemini seçebilirsiniz veya vista formatı gibi win 7 kurulu pc nizede format atabilirsiniz...
a.) İso dosyasını indirin.
b.) Dosyayı nero vb. yazım programlarının birtanesiyle dvd ye yazdırın.
c.) Hardiskinizde kurulum için gereken alanı oluşturun. Ya D diskinindeki verileri başka alana taşıyıp diski boşaltın, yada Bilgisayarımı sağ tıklayıp- yönet-disk yönetimi seçeneğinden C veya D diskinize sağ tıklayıp birimi küçült seçeneği ile kendinize boş alan oluşturup , boş alanın üzerinde sağ tıklayıp yeni birim seçeneğinden boş disk partition oluşturabilirsiniz. Bu işi yapabilmeniz için küçülteceğiniz alanda en az 30 gb boş alan olması, küçültülecek bölümün birleştirilmiş (disk birleştirilmesi yapılması )olması ve küçültmede en az 20 gb lık alan ayırmanız gerekmektedir.
d.) Kurulum için gereken disk hazırsa dvd yi takıp otomatik cd/dvd okuyu otomatik boot olabiliyorsa sihay ekranda belirecek uyarıda bir tuşa basarak, otomatik boot olmuyorsa biosa girip boot menüden cd/dvd grupu birinci sıraya atamalı F10 ile işlemi kaydetmelisiniz.
e.) Artık dvd nizi takın kuruluma başlayın. Sadece disk seçim ekranında hazırladığınız boş diski seçmeye dikkat etmeniz yeterli, diğer işlemler saat dilimi, klavye seçimi, kullanıcı adı seçimi vs. oldukça basittir.Bu bilgileri girdiğinizde kurulum kendiliğinden yapılavaktır.
gerçekten çok teşekkür ederim yardımlarınız için..
windows 7 beta bugun ne zaman indirilmeye sunulucak haberi olan var mı?
Windows 7 Beta, 2 gün evvel torrent sitelerine "sızdırılmış" görünüyor ve indirip kuranların deneyimine bakılırsa, herhangi bir kandırmaca sürüm değil.
Daha evvelki haberlerde Windows 7 Beta'nın Ocak ayında beta testçilerine gönderileceği söylentileri vardı. fakat birkaç gün evvel torrent sitelerinde göründü. "Yasal bir link değil" ama MiniNova.org veya isohunt.com gibi torrent arama sitesine gidip Windows 7 M1 build (7000) diye arattığınızda karşınızda sonuçlar göreceksiniz ve dosyaya sahip olan kullanıcıların sayısı bir hayli fazla olduğundan hızlıca sisteme indirebiliyor.
Ben denemedim ama kullananlar bir önceki Windows 7 sürümüne göre daha iyi bellek kullanımına sahip olduğunu ve az biraz daha iyi performans gösterdiğini söylüyor. Daha önceden saklanan bazı özellikler de, örneğin simgeleştirilmiş görev çubuğu da artık aktifmiş.
windows 7 yi kurduktan sonra vistada bulunan programlarımı kullanabilicekmiyim(ör: office photoshop vs..)
win 7 dvd sini takıorum ama hiç bi şekilde kuruluma başlayamıyorum????????
yardım pls..
Biosa girip boot meüden cd/dvd gurubu ilk sıraya atayıp F10 la çıkın boot edecektir
onuda yaptm..dvd nin içinde sadece indirdiğim iso dosyası var. başka bişi yapmama gerek varmı.dvd bootable falan gbi?
Veri DVD yarat diye bir DVD oluşturmayın arkadaşlar !!
bilgisayarınız nero vb. ( muadili ) bir cd/dvd yazdırma aracı olasun...
Daha sonra indirdiğiniz dosyanın üzerine çift tıklayın ( windows 7.iso ) .iso uzantılı dosyaya çift tıklamanız halinde sizden sadece dvd sürücünüze boş dvd takmanızı isteyecek...
gurkan_yusufwindows 7 yi kurduktan sonra vistada bulunan programlarımı kullanabilicekmiyim(ör: office photoshop vs..)elbetteki. driverlar da aynı olcak sadece ufak tefek hatalar verebilir.ama o da sadece antivirüslerde ama dert etme ms win 7 ikurunca antivirüsler inerden indiribileceğini veriyor.ordan indirebilirsin...
benim sorum şu "işletim sistemim vista home premium ve windows 7 yüklemek istiyorum ama driver cd im
olmadığı için kurulum yapmaya korkuyorum ne yapmalıyım
benim sorum şu "işletim sistemim vista home premium ve windows 7 yüklemek istiyorum ama driver cd imyeni konu açarsanız iyi olurdu...
olmadığı için kurulum yapmaya korkuyorum ne yapmalıyıvista sürücülerini windows 7 de de kullanabilirsiniz ama windows 7 nin uyumlu sürücülerini indirmeniz de yarar var..sizin cd lerde ki vista sürücüleri zaten eskimiştir , yeni sürücülerinizi windows 7 ile uyumlu olanları indirip , kurarsınız..Kurulum yapmaya falan korkulcak bir yanı yok , merak etmeyin..
Sabit konularda da yazıyor...