Ya arkadaşlar bir durumdan çok rahatsız oluyorum.
Böyle yazmak varken: ''Bugün hava çok iyi ve güzel''
Neden böyle yazıyorsunuz ?: ''bugun hava cok ıyı ve guzel''
Lütfen. Tek ana dilimiz var. Ona sahip çıkalım.
Ya arkadaşlar bir durumdan çok rahatsız oluyorum.
Böyle yazmak varken: ''Bugün hava çok iyi ve güzel''
Neden böyle yazıyorsunuz ?: ''bugun hava cok ıyı ve guzel''
Lütfen. Tek ana dilimiz var. Ona sahip çıkalım.
Bu tarz yazanlar yine iyi daha neler var neler :)
İlk mesajda verilen örnekten anladığım kadarıyla, kimi klavyelerde Türkçe karakter olmadığı için (ü) yerine u, (ç) yerine c, (ş) yerine de s harfi kullanılıyor. Hattâ bâzı kelimeler genel ahlâka mugayyir düşmesin diye klavyede küçük (ı) harfi olmadığınında büyük harfle "SIK, SIK" şeklinde yazmak gerekiyor.
Esâsında bilerek yahut umursamazlıktan dolayı yapılan mühim yanlışlar var !
Misâl; "Yardım ederseniz çok menun olucaam"
Ya da, "Format attıktan sonra virus programı kurulmuo"
Veya, "PC toplucam/alıcaam, yardım edermisiniz"
Hattâ; "Oluo/gelio/gidio" gibi garip kelimeler türedi.
Dikkat etmek lâzım !
Katılıyorum.Hatta destekleyenler imzasını benimki gibi yapın.Emolara karşı çıkalım.
Ben sürekli bilgisayardan yazamıyorum.Yazdığım aletlerde genede "ü,İ,ı,ğ,ş,ç,ö," bulunmuyor.Yüzünden Bügün değilde Bugun yazmak zorunda kalıyorum yoksa Türkçemin kıtlığından değil.
Bide şöyle bi durum var ;
Herkes Bilgisayar topluyor.Ve(Tamam ve kelime başında kullanılmaz biliyorum (: ) Işlemtim sistemi korsan oluyor.
Nette türk korsanlara güvenemiyoruz kesin içinde lamer icadı bişey vardır diye...
Basıyoz ingiliz, amerikan sitelerine...(ingiliz, amerikanın baş harfi büyük olcak biliyorum)
Neyse indiriyoruz son anda acaba bunda da mı virus var diye neyse taratıyoz virus çıkmıyo...dvdye yazdırıyoruz...Yüklerken bi bakıyoruzki adamlar us harici klavye ve dili çıkarmış...
Artık oldu bitti diyoruz ve sonradan microsoftun sitesinde dil paketlerini almaya uğraşmıyoruz ;)