sen öyle yap paket biterse off feci geçiriyor trkcll :@
Turkcell 3G VINN İnternet Modem Alacakların Dik
- 1
- 2
Sadece Turkcell de mi bu olay... Bütün şirketlerde var...
vodafone 3g kullanıcısıyım,çok memnunum .fakat arasıra bağlantı kopması var,bunun dışında hiçbir problem yok.kesinlikle internetin yanınızda olması gibi güzel birşey yok. telekoma yem olmayın.ayrıca bir arkadaş hızı adsl gibi olamaz demiş ama galiba 3 gyi denemeden konuşmuş. 800 Mb lık filmi 30 dakikada indirdiğime arkadaşlarım şahit.600-650-550 kpbs ile indirebiliyorum.bazen 700 lere bile çıkıyor.adsldce bu mümkünmü?
gözden kaçırdığınız bir ayrıntıyı da ! ben yazıyım bari kota adsl deki gibi sadece gelen için değil 3g de giden de kotaya dahil yani 4 gb lık bir paket aslında ttnet tarifesine göre 3 gb civarına denk geliyor yani ortalama 3 gb download+1 gb upload !
Ben ilk çıktığı an gidip wın aldım. İyi birşey yapıyormuş gibi. Gerçi incelemiştim tüm operatörlerin sitelerini. Diğerleri 8 Mbps gibi bir hızdan bahsederken Turkcell 21 Mbps hızdan bahsediyordu. Dedim ki bu hızla uçarım ben, havaya girdim. Koştum aldım tabi. Modem 7.2 Mbps yi destekliyordu ancak. olsun dedim. bu da yeter. 1 Mbps nere 7 Mbps nere. Şu an pratikte kullandığım hız nedir diye sorarsanız 236 kbps. Dkikkat Mega değil Kilo. 1 Mbps bile değil. Pirinç ararken evdeki bulgurdan olduk anlayacağınız.
Tabi şikayetler ettik uğraştık. bayiye gidip kavga ettik. Hala uğraşıyorum.
Sözettikleri 21 Mbps hız o çevrede tek makina bağlandığında tek makinaya verdiği hız. kullanıcı sayısı artınca hız da düşüyor tabi.
Yine dedikleri başka birşey de şu, nerden bağlanıyorsunuz, bulunduğunuz yerde sorun olabilir falan fistan. Peki napayım, internete bağlanmak için Taksime mi çıkayım. heryerden bağlanalım diye aldık bunu, heryerden de deniyorum zaten, fıss...
ölçüp tartmadan araştırmadan 24 ay için imza atmayın arkadaşlar.
şimdi bir sayfa gelecek diye dakikalar boyu bekliyorum. Eski 56K modemlerle daha çabuk geliyordu sayfalar.
hemen 3g ye geçmemek lazım. biraz bekleyelim bakalım neler olup bitecek.
Henüz erken diyorum... neden mi?
Ben de pek araştırmadan balıklama daldım. bulunduğum ilçede 3g var. Ancak türkcellin şu anda yaptığı tüm il ve ilçelere birer baz istasyonu kurmaya çalışmak ve böylece en kısa sürede tüm Türkiye'yi 3g kapsama alanına almak. ancak o bölge ya da ilçeye kurulan 3g baz istasyonu tüm kullanıcılar için yetersiz oluyor. Çok fazla kişi sadece 1 bazdan 3g kullanmak istediğinde sinyal gücü yetersiz geliyor ve edge ye dönüyorsunuz. Bu durunda kağnı ile yolculuk yapar gibi internet kullanıyorsunuz. Yapılan reklamlarda 3g hızında yüksek hızda bağlantı deniyor, Teorik olarak doğru, gerçekten hızlı, ama yoğunluk olmazssa. Şu anda da baz istasyonları sayısının kısıtlı olduğunu göz önüne getirirsek yoğunluk olmama ihtimali çok düşük. Türkcell müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmede aldığım yanıt:beyfendi biz 3g internet vereceğiz demiyoruz, biz internet vereceğiz diyoruz... yani kimse ben 3g sinyali alamıyorum diye şikayet edemez. çünkü sözleşmeye imza attınız ve 2 yıl ne olduğunu bilmediğiniz bir sisteme mahkumsunuz. Benden size tavsiye bu işe asla bulaşmayın, yoksa sizde benim gibi cam kenarlarında sinyal arayıp durursunuz.
arkadaşlar türkiyede yaşıyoruz.. altyapının gelişmesi gerek. şu anda ttnet in alt yapısı bile 8mbps yi tam olarak sağlayamıyor(tartışmasız çok güçlü bir firma). ki turkcellde telefon görüşmesi yaparken bile kopmalar olabiliyor. yılbaşı ve bayramlarda birini aradığımda şebeke meşgul diyor :) internetin kopmaması söz konusu bile olamaz (internet hızından bahsetmiyorum :) O yüzden baz istasyonları ağının genişlemesini beklememiz gerek. bu büyük bir yatırım. bizim büyük şirketlerimiz bu yatırımı yapabilmek için süslü püslü reklamlarla bizi çekip iliğimizi kurutucak ve kanser edicek. eğer yeterli kullanıcı sayısına ulaşırlarsa yatırımlarını genişleticekler. internet veriyorlarmı evet veriyorlar ama nene hızında. ama olsun yinede girebiliyosun :) bu arada şirketler büyük bi kar yapıcaklar. ne zaman internet hızı durma noktasına gelicek şirketlerimiz atağa kalkıcak ağları güçlendiricek ve bakın size demiştik sizi uçuruyoruz diycek ama ne zaman :) (biz uzun süre ceremesini çekicez bunun) e şu anda bağlattığımızda itiraz etme hakkımızda olamıcağına göre... bu nedenle uzun bir süre sabretmemiz gerek. genç yaşımızda kanser olmayalım :)
amaaaaan yaaa amaaaannn aklınız varsa vınn falan almayın arkadaşlar resmen insanları tuzağa düşürüyorlar..ilk 3 ay 19 geri kalan aylarda 39 tl yazıyor ya::: ne ilk 3 ay 19 ne de geri kalanda 39 ödüyorsun..arkadaslar bakın ben ilk 3 ay 30 milyondan assaya para ödemedım ve diğer aylardada 46 milyondan aşşaya fatura gelmiyor buna emin olun sakın vınn almayın
AYRICA::: vınn da kota tt nete göre çok daha fazla gidiyor bunu ben direk türkcell muşteri hizmetlerinden öğrendim...ayrıca devlete vergi sebebi ile bu kadar fazla fatura geliyor yani dewlet vergilere zam yaparsa daha fazla fatura gelecek....
AKLINIZ VARSA VINN ALMAYIN BEN BU HATAYI YAPTIM SİZ YAPMAYIN..SAYGILAR
arkadaşlar türkiyede yaşıyoruz.. altyapının gelişmesi gerek. şu anda ttnet in alt yapısı bile 8mbps yi tam olarak sağlayamıyor(tartışmasız çok güçlü bir firma). ki turkcellde telefon görüşmesi yaparken bile kopmalar olabiliyor. yılbaşı ve bayramlarda birini aradığımda şebeke meşgul diyor :) internetin kopmaması söz konusu bile olamaz (internet hızından bahsetmiyorum :) O yüzden baz istasyonları ağının genişlemesini beklememiz gerek. bu büyük bir yatırım. bizim büyük şirketlerimiz bu yatırımı yapabilmek için süslü püslü reklamlarla bizi çekip iliğimizi kurutucak ve kanser edicek. eğer yeterli kullanıcı sayısına ulaşırlarsa yatırımlarını genişleticekler. internet veriyorlarmı evet veriyorlar ama nene hızında. ama olsun yinede girebiliyosun :) bu arada şirketler büyük bi kar yapıcaklar. ne zaman internet hızı durma noktasına gelicek şirketlerimiz atağa kalkıcak ağları güçlendiricek ve bakın size demiştik sizi uçuruyoruz diycek ama ne zaman :) (biz uzun süre ceremesini çekicez bunun) e şu anda bağlattığımızda itiraz etme hakkımızda olamıcağına göre... bu nedenle uzun bir süre sabretmemiz gerek. genç yaşımızda kanser olmayalım :)
Arkadaşım ben sana soruyorum şimdi eğer senın internetin sınırlıysa hızı ne yapacaksın zaten hızlı olduğu için kotayı hemen aşıyor...MESELA msn de konusurken tt nete göre 3 kat fazla kota gidiyor..ya eğer iş adamı falan varsa alsın ama ben kesinlikle vınn ı önermiyorum..VERDİKLERİ FİYATLARA aldanmayım en ilk 3 ay 30 milyondan aşşaya ödemeyeceksiniz emin olun..
Ben ilk çıktığı an gidip wın aldım. İyi birşey yapıyormuş gibi. Gerçi incelemiştim tüm operatörlerin sitelerini. Diğerleri 8 Mbps gibi bir hızdan bahsederken Turkcell 21 Mbps hızdan bahsediyordu. Dedim ki bu hızla uçarım ben, havaya girdim. Koştum aldım tabi. Modem 7.2 Mbps yi destekliyordu ancak. olsun dedim. bu da yeter. 1 Mbps nere 7 Mbps nere. Şu an pratikte kullandığım hız nedir diye sorarsanız 236 kbps. Dkikkat Mega değil Kilo. 1 Mbps bile değil. Pirinç ararken evdeki bulgurdan olduk anlayacağınız.arkadasım o kadarda kotu bıse deıl 3g
Tabi şikayetler ettik uğraştık. bayiye gidip kavga ettik. Hala uğraşıyorum.
Sözettikleri 21 Mbps hız o çevrede tek makina bağlandığında tek makinaya verdiği hız. kullanıcı sayısı artınca hız da düşüyor tabi.
Yine dedikleri başka birşey de şu, nerden bağlanıyorsunuz, bulunduğunuz yerde sorun olabilir falan fistan. Peki napayım, internete bağlanmak için Taksime mi çıkayım. heryerden bağlanalım diye aldık bunu, heryerden de deniyorum zaten, fıss...
ölçüp tartmadan araştırmadan 24 ay için imza atmayın arkadaşlar.
şimdi bir sayfa gelecek diye dakikalar boyu bekliyorum. Eski 56K modemlerle daha çabuk geliyordu sayfalar.
ben kıbrısta kullandım cok guzel turkıyede tam anlamı ıle yaygınlasması zmn alabılır
çekımıne gelınce çekımı bulundun yerdekı kullanıcı sayısına gorede degısmektedır
24 ay tahattut edmek cok saçma tam anlamı ıle soygun demektır kıbrısta şartlar turkıyeden ii olmasına ragmen fıyatları turkıye şartlarına gore ucuz kıbrısta 4 gb paket 60 tl sınırsız 70 tl
en önemlısıde sözleşme fln yok aynı kontor alır gb alıyosun hattına yukluosun.
paran varsa al yukle yoksa ucret odemek zorunda deılsın turkıye de ndn böle anlamıs deılım.
kazıkcı bır gsm öperötörleri var turkıyede
Bir kaç gün önce aldım 3 Aylık Vınn paketini.Turkcellin bu hizmeti tam anlamıyla halk dilinde "KAZIK". Az önce görüştüm müşteri hizmetleri ile. Hemde uzman müşteri temsilcisi ve ayrıca sonradan da teknik ekipten uzman bir arkadaş ile. Reklamlarda 3 ay boyunca 39TL ödeyeceksiniz dendi. Turkcell Bayisi de aynen bunu tasdik etti. Ayrıca bir ek ücret ödeyecekmiyim (kota aşımı hariç) vergi falan varmı diye sorduğumda HAYIR cevabını almıştım. 3 ay kullanıyorsun her ay için 39 TL ödüyorsun dendi. Sonrada Vınn modem sende kalıyor. Bende iyi dedim. Turkcell bayisi oturduğum yerde Vınn çekiyormu diye baktı, çekiyor dedi ve sözleşme yapıldı. Bize imzalattı. Vınn'ı aldım çıktım. Tesadüfen google amcaya sorayım dedim yüzlerce şikayet çıktı. Keşke daha önce arattırsaydım. Lanet olsun Turkcelle. Ben ilk çıktığı yıldan beri turkcell kullanıyorum. Herkesten beklerdim ama turkcellden böyle bir kazık beklemezdim. Müşteri Temsilcilerle konuştuğumda doğru dürüst cevap bile veremediler. (ayrıca birde sözleşmeyi neden okumadan imzaladınız diye bir densiz cevap bile aldım) Allah aşkına söyleyin dedim. 39 tl yalan... anladık, her ay vergi ödeyeceğiz 4 tl... onuda anladık, Ayrıca birde 12 aylık taahütlerde alınan her ay için 1 tl vergi var, ben 3aylık abone olduğum halde benden 12 tl (12 aylık) vergi alacak aralık ayında olduğumuz için... onuda anladık. Bunun üstünede ayrıca özel iletişim vergisi. Kim bilir ne kadar olacak faturam. Bu tam bir kazık dedim açık açık. Tamam dedik, hadi bu kazığı yedik 3 ay kullandım dedim, 3 aydan sonra ne olcak çünkü bu faturalı bir hat imiş, eee? faturalı hat kontorlu gibi değil, her ay buna vergi gelir, 3 aydan sonra ne ödicem? Yine vergileri ödeyeceksiniz! Vay be, vergileri ödeyecekmişim... Peki şimdi bunu iptal edersem ne olacak dedim. Onunda bir cayma bedeli varmış onu ödeyekmişim. Neden kazıklıyorsunuz bu insanları diye söylendim ama kime söylüyorsun. Bunu lütfen yukardakilerede söyleyindedim. İnsanları kandırmayın, yazıklar olsun deyip kapattım. İyice düşünün öyle alın. Bir daha ttnete ihanet... aslaaaa!!!!
bu aralar herkes trcell kullanıyor şuanda hızı iyi bence güncellesen iyi olur postu
Hiçbir firmadan taahütlü 3G hizmeti alınmaz. En iyisi şudur.
Belli bir miktar peşin ödeyip modem alınmalı. daha sonra isteğe göre paket alınmalı. Eğer hizmetten memnun kalınmaz ise yasal hak olarak ücret ödeyip almış olduğumuz modemin sim-lock özelliğini kaldırtıp başka firmalarla kullanmalı.
Zaten genellikle modemleri üreten Tek firma görmekteyiz ZTE
- 1
- 2