turkcell ile internete bağlanmak

HPQ-User
12-07-2007, 10:13   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ümitkaleli sormuş:
Şu an kablonet ile intenete bağlanıyorum. memnunum. ama heryerde bilgisayarım ile internete bağlanmak istiyorum. Almam gereken ek aparatlar nedir? bazı aparatların vista uymlu olmadığını duydum. nereye yönlenmeliyim? Türkiyede turkcell dışında bu hizmeti diğerleri de veriyormu?
teşekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
toshiba notebook a100-036 1.6mhz 1 gb ram home prem. vista

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506)

ozzeybek
12-07-2007, 10:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
357 mesaj

Bu hizmeti herkez veriyor ama ucretlendirmesi biraz pahali. Bununla ilgili olarakda ERICSSON un PCMCI GPRS modemleri var. 80 modelini ben kullaniyorum ve vista otomatik olarak taniyor. kolay gelsin Birde Yurt disinda ZAPP ve Orange bu hizmeti 15 Euro karsiliginda AB ulkelerinde sinirsiz internet veriyor.

Son Düzenleme: ozzeybek ~ 12 Temmuz 2007 10:24
Borga-x
12-07-2007, 10:23   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Telsim: Ağustos 2000'den beri GPRS hizmeti veriyor. Dünya'daki ilk GPRS hizmeti sunan GSM operatörlerinden. Bilgimiz dahilinde, Amerika'da bile 2001 senesinden itibaren GPRS hizmeti verilmeye başlandı.

Telsim, 2004 Şubat sonuna kadar, aylık 5 milyon TL. ile veri sınırlaması olmadan sürekli GPRS bağlantısı sunuyordu. Mart ayından itibaren alınan veri başına ücret ödeyecek kullanıcılar. Sürekli GPRS kullanmak isteyenler için özel bir tarife açacaklar. Bu zamana kadar, kullanım çok yoğun olduğu için pek verim alındığı söylenemez ama en azından iş görüyordu bağlantı hızı. Yeni düzenlemeden sonra bağlantı hızlarının daha da yola gireceğini tahmin ediyoruz.

Turkcell: Mart 2001'den bu yana hizmet veriyor. Alınan veri başına ücret alındığından, yoğun kullanımda oldukça masraflı oluyordu. Ancak, bir süre önce Turkcell ufak bir düzenleme ile kullanım miktarı arttıkça veri paketi başına alınan ücreti düşürdü. Kademeli oldu yani. Ama yine de yoğun kullanımda masraflı oluyor.

Superonline GPRS: Superonline'ın Turkcell ile beraber yaptığı ayrı bir kampanya. Yoğun kullanımda mantıklı ücretler ödeniyor.

Turkcell'in sunduğu GPRS hizmeti oldukça iyi. Gayet hızlı bağlantı sağlanabiliyor. Ne kadar ekmek, o kadar köfte.

Aria / Aycell: Aycell ve ARIA'nın Temmuz 2002'de GPRS hizmeti vermeye başladığı görülüyor. Aycell ilk başlarda ücretsiz GPRS hizmeti sundu. Ancak kısa süre içerisinde veri paketi başına ücretlendirmeye geçti. ARIA bir süre tanıtım için ücretsiz erişim sundu ancak o da veri paketi başına ücretlendirme ile çalışmaya başladı. Aycell'i denemedik ama ARIA'nın da GPRS hizmeti oldukça verimli. İki operatör birleştiği için, aynı performansı alacağız demek.

Genel olarak bir değerlendirme yaparsak, GPRS bağlantısı temel Internet bağlantı teknolojisi olarak kullanılmıyor olsa da, Internet fakiri ülkemizde maalesef birçok kullanıcı GPRS bağlantısını birincil bağlantı olarak kullanıyor. Buna rağmen genel itibariyle ülkemizde verilen GPRS hizmetleri tatmin edici. Fakat ücretlendirme konusunda operatörlerin daha ucuz ücretler talep etmesi, GPRS kullanıcılarının ortak isteği.
Alıntıdır..

burdanda modemlere bakabilirsiniz

Son Düzenleme: Borga-x ~ 12 Temmuz 2007 10:26
benersince
12-07-2007, 10:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

turkcell bu hizmeti pahalıya veriyo zaten o karta da conect kart deniyo 350 ytl civarındaydı cep telini modem olarak kullanmada ise 50 kb a bir ücret istiyo ...telsimi hiç bilmiyom

Recep Baltaş
13-07-2007, 18:24   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Bir de TTNet'in WiNet hizmeti var. Belli noktalarda ücretli bağlanabilirsiniz.

Biraz sabrederseniz yakında 3G ile bu alanda çok büyük gelişmeler yaşanacak.

Borga-x
13-07-2007, 18:29   |  #6  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bu 3G denen dalga heralde cep telefonundan bilgisayarda ınternete bağlanmak ıcın kullanılcak yanlıs bılmıyorsam yoksa sadece cep tel.için internet hızmetımı?

Recep Baltaş
13-07-2007, 19:07   |  #7  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Her ikiside.