türkiye'de yaşamanın insanı depresyona sokuyorrrr

theironman
20-01-2016, 15:13   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

gündüz açık havada bi yerde oturmuş erkek arkadaşınızla kahve içiyorsunuz. derken o ana kadar hiç görmediğiniz başka masadan adamın biri elinde bir gazeteyle size doğru yaklaşıp yanınızdaki adamın kulağına sırıtarak bir şeyler fısıldıyor ve elindeki gazeteyi masaya bırakıp gidiyor.

- ne diyo, niye gazete verdi bize?
- “bayanın bacağı görünüyo abi, al bunla ört istersen”

şimdi cevap bile beklemeden ordan uzaklaşan bu adamın ardından çok şey söylenebilir. dünden beri onu düşünüyorum. ahlak bekçiliği mi, kendince iyiliğini düşünmek mi, davarlık mı, safi cahillik mi, iyi niyet mi... yani ısrarla iyi niyet olduğunu düşünmek istiyorum ben ya.
mal yerine konulmuş olmayı, erkek arkadaşımın yanında bi nevi hakarete uğramış olmayı, dolaylı olarak ona saldırılmış olunmasını, bu hadsizliği, bu densizliği her şeyi yok sayarak bunun sadece bu konulara duyarlı bir adam tarafından , “duyar” sahibi olabileceği öngörülen diğer bir adamı nazikçe haberdar etmek olmasını diliyorum. ulaşabildiğim en iyi sonuç bu.

****
hayır.
olmuyor, iyi düşünmeye çalışıp çalışıp bir yere varamayacağım.
dizüstü bir etek. her zamanki gibi. montla da kamufle edilmiş velakin. orda iki bacak görüp, belki de tahrik olup, elimi tutan adama “kardeş ört istersen” diye söyleme cüreti nedir ya? bu nasıl bir yozluk, bir olmamışlık, bir sığlıktır?
olayın ucuzluğu, bunu yaşayan erkek için ayrı dert, kadın için ayrı dert.
ya gider kafa göz dalar, sen benim yanımdaki kadına mı bakıyosun dersin, ya da tepki vermez siktiri çekersin. belki bu sefer de kadına laf eder, kıyafetine karışır, çift taraflı bir huzursuzluk yaşarsınız.

bu olay, bu kafalarla yönetilen gelişmemiş bir toplum olmanın en basit göstergesi. ben günlerdir şu ülkede olan biten her şeyi sessizce seyrediyor, bu çürümüş ikiyüzlü toplumdan tiksinmekle üzülmek arasında gelgitler yaşıyor, mutsuz oluyor, insanları dert ediniyorum. cahillik kader değil, dikta edilen-ödüllendirilen bi şey. diğerlerinin yaşamlarına burnunu sokmak içten içe hep vardı, ama bu arada kalmışlık, leş bi ortadoğu ülkesi ile olamamış bir batıya dönüklük cidden mide bulandırıcı.