TÜRKSAT ?

HPQ-User
05-07-2007, 22:23   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

aytacali sormuş:
Arkdaşlar benim evdeki tv de türksat çekmiyor sebep ne olablir
LNB switch kontrol ettim başka lnb denedim yine türksat çekmiyor ama hotbird görüyor sebep ne olabilir?
cevap yazarsınız sevinirim hemen cevap gelirse daha çok sevenirim

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ÇİFT ÇEKİRDEK
2.80 GHZ

İnternet Tarayıcı: Opera/9.20 (Windows NT 5.1; U; tr)

memomuco
05-07-2007, 22:32   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj

Çanak antenin yönüyle ilgili bir sorun olma ihtimali yüksek. Anteniniz, Türksat uydusuna değil de hotbird uydusuna çevrili bir şekilde olabilir.

layolus
05-07-2007, 22:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
151 mesaj

şey burada windows xp yüklediğiniz ve çift çekirdek heralde uydu alıcınız Dil çıkarıyor şaka tabi de www.turkeyforum.com/satforum da sorarsanız daha hızlı yanıt bulabilirsiniz. Türksat kanalları listede varsa ama çekmiyorsa çanak oynamış falan olabilir, eğer listede yoklarsa ya Türksat kanalları silinmiştir yada büyük ihtimal uydunuzu sadece Hotbird uydusunu seçmişsiniz. Eğer "Next/Nextstar" kullanıyorsanız uydu kumandanızda MODE tuşu olmalı. oradan Tüm uydular seçeneğini seçerseniz kanallarınız geri gelecektir. Olmazsa "Menü > Liste Düzeni" ne girin burada MODE tuşuna basın. Kanallar silinmişse "MENÜ > Otomatik Tarama" seçeneğinden kanalları taratırsınız.

memomuco
05-07-2007, 22:45   |  #4  
Üye
69 mesaj

bence siz anteninizin yönüyle biraz oynayın

enthi
05-07-2007, 23:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
159 mesaj

bencede antanin yönü ile uğraşman gerek ilk önce..
ilkin daha önce çok iyi sinyal seviyesine sahip bi kanalı açıp daha sonra anten olayı ile ilgilenmen gerek.
Şuda var bazen kablolar veya switchlerde yapılan değişiklikleri cihazların fişini çıkarıp taktığımızda aktif hale geliyor...

Borga-x
06-07-2007, 08:59   |  #6  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Eğer yakın zamanda yagmur yagdıysa LNB ıcıne su kaçmış olabilir. Buda lnb'nın bozulması anlamına gelir. Genelde Sıyah elk.bandıyla yapılan kablolama sakıcalıdır. Bu tip kablolama ıcın özel uzayabılen elastık bantlar vardır ve zamanla bırbırlerıne kaynayarak su sızdırmazlıgını sağlar. Bakın elk bandı da siyhatır bu bahsettıgım özel bır band. Ama öncelikle çanak antenın yönünü kontrol etmekte yarar var.
Eğer başka bır receıver bağlayıp yayının olup olmadıgına bakarsanız canak antenden mı yoksa sızın receıver'damı sorun var daha cabuk anlaşılır. Receiver'da sorun varsa bır ayarlama ile sorun çözülebilir. Diseq kullanıyorsanız receiver'da dıseq ayarlarının dıseqe bağladıgınız canak anten kabloları ile örtüşüp örtüşmedigini kontro ledin yanı dıseq A'da duran turksat uydusunun kablosu dıseq C'de veya başka bır protta olabilir.Aynı Harfı receıver'da da görmelisiniz. Diseq A turksat ıse receıver'ıda bu şekilde ayarlamalısınız.

aytacali
06-07-2007, 13:31   |  #7  
Yıllanmış Üye
719 mesaj

ya ben bayadır kullanıyorudum hatta dün sabah kullandım akşama kadar tv açmadım akşam bi açtım ana hotbird görüyor ama türksat görmüyor başka lnb denedim şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
acaba usta çağırsam yapabilirmi yoksa bana sadece masraf mı çıkartır

Borga-x
06-07-2007, 13:42   |  #8  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

başk abır komsunda varsa receıver rıca edersen sana verır. Başka bır receıver denemelısın. receıver ıcındekı turksat bılgılerı karışmış olabilr.Eger LNB'yı değiştirirken canagı oynattıysan kötü olmuştur.
Eğer hiçbiri sonuc vermıyorsa usta çağırmakta yarar var.

OBA
06-07-2007, 13:43   |  #9  
Yıllanmış Üye
3,757 mesaj

turksat 42 den hotbird 13 dereceden çıkıyor tek çanak varsa çıkmaması normal.

aytacali
07-07-2007, 08:49   |  #10  
Yıllanmış Üye
719 mesaj

Borga-x dediklerini yaptım tek çare USTA çağırmakta cevaplar için teşekkür ederim :=)