arkadaşlar aver media usb2.0 plus harici tv kartı kullanıyorum fakat msn mesengerda kamera olarak bu kartın yazılımı gözüküyor ve kamerayı çalıştırdığımda siyah bi görüntü geliyor webcamım çalışmıyor anladığım kadarı ile bu driver sanal webcam olarak devreye giriyor gerçek webcamim ile çakışıyor bu tv yazılımını kaldırmadan webcammı kullanmak istiyorum bu konuda yardım edebilecek varsa çok memnun olurum.
tv kartı ile webcam çakışması
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.bende dahili avermedia tv kartı kullanıyorum aynı sorun bendede bu sorunu aşabileceğimi düşünmemişdir bunun bir yolu varsa bende bilmek isterim
ayrıca ben gecenlerde pc ye format attım bu f ormattan sonra tv kartımı tanıtamadım hata veriyo yeni sücü falan yükle diyor bu nu nasıl aşabilirim bu konudada yardımcı olursanınz sevinirim teşekkür ederim
MSN'de görüntü ayarlarına gir ve seçenek kısmına geldiğinde iki driver olacak. Biri webcam'e diğeri TV kartına ait. Genellikle default olarak TV kartı seçilidir. Bu seçimi webcam olarak değiştirirsek problem kalmaz.
Benim A4 webcam ile Fly Video Ses de de benzer sorun yaşamıştım. Multimedia Audo device leri aynı görüyo. Arkadasın bahsettiği gibi Msn den ilgili settings i yaparsan problem kalmaz. Ben de, Web Cam programında options icinden device bölümü default olarak Tv kartının deviceleri seciliydi, bunu web cam yapınca problemi gidermistim.
arkadaşım bu sorunun nedenin önce söyliyim.genelde tv açıkken görüntülü konuşma davetinde bulunmuşun.çözüm arkadaşlarımızında dediği gibi msn de araçlardan web camera sihirbazına gir ve ordaki ikonu tıklayarak kendi web camını işaretle daha sonra kontrolünü yap hiçbir sorun kalmaz.kolay gelsin.ve hatta bu sorundan dolayı bazen pc kendiliğindende kapandığı oluyor tabii msn yi çalıştırınca yaşanır bu olay .