64mb GeForce mx2 yada mx4-400 tv out ekran kartını tv'nin skart girişine bağladım. görüntü siyah-beyaz. pal-b pal-g ntsc hepsini denedim. yanlışlık nerede acaba?
TV-out siyah-beyaz???
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.eğer seçebilme şansın varsa girişi (ntsc-m falan seçilidir şu an ondan siyah beyaz) türkiye standartlarında seç yani Pal-D-G-B falan gibi (Ben danimarka seçtim mesela)... tabii bunlar avrupa standartları aslında. güncel sürücülerde zannedersen bunu seçmene imkan vermiyor. benim eskiden kullandığım 28.xx serisinde bu özellik vardı. bir iki sonraki versiyonlarda da vardı acak yenilerde göremedim.
yazın indirdiğim driverlar kurulu. danimarka dahil bi sürü pal çeşidi seçtim. değişmiyor. acaba skart yerine mi oturmuyor? zaten şakırt diye geçtiği belli olmuyor. yarım santim girip kalıyor. anlamadım :((((
Anladığım kadrıyla ekran kartında doğru çıkış(s-video veya composite) seçilmemiş.Hangisine bağladığsan ekran kartı tv out ayarlarından onu seçmelisin ki pal mode ya da ntsc mode doğru işlesim. output sellect = s-video or copmosite(coaxial) probleminin çok büyük bir ihtimalle bundan kaynaklandığını düşünüyorum.Bir de whql sertifikalı sürücüler kullanmaya özen gösteriyorum.
Arakdaşım ya doğru çıkışı seçmemişsin ya da ekran kartının sürücüsünügüncellemen gerekecek Bence senin ekran kartının doğru çıkışını işaretlemen gerekecek
sorun halledilmiştir. yardımlarınız için teşekkürler